Cazare Garbova | Oferte cazare Garbova | Cazare Hotel Pensiuni Vile Garbova | Accommodation Garbova

Oferte Cazare Garbova | Informatii turistice Garbova | Obiective turistice Garbova | Accommodation Garbova




Cazare Romania > Transilvania > Judetul Alba > Cazare Garbova


 
 

Cazare Garbova

Oferte Garbova 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Garbova, Sat Reciu, Garbova, Zona Albele

Pensiunea Casa Buna ofera cazare in Gîrbovăț . Oaspeții se pot bucura de restaurantul pensiunii . Este disponibilă de asemenea o parcare privată gratuită . Pensiunea Casa Buna oferă Wi-Fi gratuit în întreaga proprietate . Există o recepție...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Garbova, Str. Mihai Eminescu nr. 573, 517305

Pensiunea Poarta Oilor este situata intr-un decor natural desavarsit la intrarea in comuna Garbova de Sebes , fiind o imbinare fericita intre modern si practic, un loc amenajat special pentru nevoile de vacanta ale oricaror turisti. Pensiunea Poarta Oilor dispune de 6 camere (cu doua sau trei paturi) cu grupuri sanitare proprii, restul camerelor...

Informatii
 
     
 
 

Comuna Garbova este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la poalele Cindrelului, la o distanta de 40 km de municipiul Alba Iulia, resedinta judetului si la 25 km de Sebes - orasul cel mai apropiat.

Asezata la poalele nordice ale Muntilor Cibinului, comuna Garbova are un relief predominant deluros. Partea sudica este reprezentata de culmile prelungi si domoale ale Cindrelului, iar partea nordica de un relief de lunci si terase ce fac parte din culoarul Sebes-Apold.

Atestata documentar pentru prima data in anul 1291 cu numele de Wrbow, localitatea Garbova a fost constituita de comunitatea de sasi veniti aici pe la sfarsitul sec. al XII-lea si inceputul sec. al XIII. Tot ei au construit o basilica romana, astazi se mai pastreaza doar ruinele.

Cetatea Garbova, cea existenta in centrul localitatii, a devenit proprietatea comunitatii in sec. al XV-lea, care i-a adaugat o noua incinta si un mare turn de poarta numit Turnul slaninilor pentru ca acolo se pastreaza si astazi dupa un obicei stravechi si dupa reguli precise, slaninile fiecarei familii.