Cazare Pancota | Oferte turism Pancota | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Pancota | Accommodation Pancota

Oferte Cazare Pancota | Accommodation Pancota | Orasul Pancota obiectiv turistic | Informatii utile Pancota




Cazare Romania > Crisana > Cazare Pancota


 
 

Cazare Pancota

Oferte Pancota 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Pancota este situat in partea de vast a tarii noastre, in cadrul subprovinciei fizico-geografice a piemonturilor de vest.
Aici masivul Highis, venind in contact direct cu campia Tisei, face ca piemontul propriu-zis sa dispara si sa faca loc unei inguste zone de glacis care se desfasoara intre localitatile Paulis si Pancota, de unde este intrerupta de ivirile vulcanice din partea de nord-est a orasului.

Alcatuita din depozite cuaternare in ce-a mai mare parte a ei, aceasta zona pe care s-au format soluri scheletice, beneficiind de o buna expozitie, este intens cultivata de vita de vie. Aici se gaseste una dintre cele mai insemnate regiuni viticole ale tarii, Podgoria Aradului.
In cadrul judetului Arad, orasul Pancota este amplasat aproximativ in partea sa centrala, fiind delimitat din punct de vedere matematic de urmatoarele coordonate geografice: in latitudine : paralela de 460 17" nord; in longitudine : meridianul de 210 41" est.

Orasul Pancota se invecineaza la nord cu localitatile Zarand si Seleus, la est cu Tarnova, la sud cu Siria, iar la vest cu Santana.
Aceasta asezare geografica a avut un rol deosebit de important in dezvoltarea economico-sociala a acestui oras; impunandu-i anumite trasaturi specifice.

Situata la contactul a doua zone cu economii complementare, la intretaierea unor insemnate artere de comunicatie, Pancota s-a dezvoltat initial ca un centru de schimb in care activitatea micilor meseriasi se imbina cu accea a viticultorilor si negustorilor. Pe fondul acestor traditii s-a dezvoltat economia de azi care o face cunoscuta atat in tara cat si peste hotare, prin mobila curbata, articole de piele, vita de vie si vinurile produse aici.