Obiective Turistice Baile Felix | Obiective si Trasee Turistice Statiunea Baile Felix

Obiective turistice Baile Felix | Obiective culturale Statiunea Baile Felix | Trasee turistice Statiunea Baile Felix




Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Bihor > Cazare Baile Felix > Obiective Turistice Baile Felix


 
 

Obiective Turistice Baile Felix

Oferte Baile Felix 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Baile Felix

Nota 7.2 din 10 pe baza a 23 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Baile Felix

 
     
 
 
 
     
 
 

Obiective turistice:

  • Lacurile cu nuferi si lotusi populate cu broaste testoase si pesti exotici.
  • strandul Apollo ( din anul 1898) are in dotare baza de tratament, masaj si sauna.
  • strandul Felix este cel mai mare complex de bazine din Baile Felix, retea de topogane
  • strandul cu valuri din Baile 1 Mai este cel mai vechi strand din Romania, cu varsta de aproximativ 107 ani.
  • Biserica de lemn din statiune, o perla a arhitecturii taranesti īn lemn, construita īn anul 1785 si adusa īn Baile Felix din localitatea Brusturi
  • Cladirea Sanifarm este o fosta manastire din ordinul calugaresc Sf.Vincentio construita in secolul al XVIII-lea in stil baroc.
  • Capela de la Haieu este o biserica-sala din secolul XIV si restaurata in 1977, in care īnca se mai pot observa elemente arhitecturale romanice, gotice si cisterciene.
  • Rezervatia Naturala din Baile 1 Mai adaposteste trei specii naturale protejate: Nufarul Termal (Nymphaea Lotus Thermalis), pestele Rosioara lui Racovita (specie numita dupa naturalistul roman Emil Racovita) si melcul Melanopsis Parreyssi, specie ce a supravietuit erei glaciare.

Baile Felix sunt situate in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de 6 Km de Oradea si la 22 Km de punctul de trecere al frontierei Bors. Asezat in campia Crisurilor, la o altitudine de 140 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influente mediteraniene.

Baile Felix dispun de o bogata baza de tratament ce cuprinde : instalatii pentru bai, instalatii pentru aplicatii calde cu namol si parafina, bazine cu apa termala, instalatii pentru elongatii sub apa, instalatii pentru electro si hidroterapie, sauna, piscine acoperite si in aer liber, sali de gimnastica medicala s.a.

In apropiere de Baile Felix se afla statiunea Baile 1 Mai, avand aceleasi caracteristici de climat . Langa Baile 1 Mai se afla Rezervatia naturala Paraul Peta. In apa termala din paraul si lacul Peta, cu o temperatura constanta de 30-31° C traieste melcul Melanopsis Parreyssi (relicva din Tertiar) si pestele Scardinus Racovitzae precum si specia rara de nufar subtropical Numphaea lotus thermalis (relicva din Tertiar) - monument al naturii.

Amplasata la o altitudine de 1100 m, pe valea Iadului este una din cele mai cautate statiuni montane din zona si tara. Dispune de unitati de cazare recent renovate, la dispozitia turistilor pe intreaga perioada a anului. Pe timp de vara este locul preferat de iubitorii drumetiilor montane. In anotimpul rece se transforma intr-un paradis al practicantilor sporturilor de iarna.

Un punct turistic de mare valoare este Pestera Ursilor, rezervatie speologica, amplasata in bazinul Crisului Negru, cu o lungime de 1,5 Km, deschis fluxului turistic intern si international. Rezervatia este structurata pe doua nivele de galerii. Nivelul superior este constituit dintr-o galerie care adaposteste numeroase stalagmite, draperii si campuri de stalactite. Pestera adaposteste un numar mare de fosile ce apartin faunei din pleistocenul superior-holocen. Pestera este locul in care s-au gasit numeroase schelete ale ursului de caverna.

Regiunea Padis se afla in Muntii Apuseni, mai precis in partea de nord a muntilor Bihor. Din punc de vedere administrativ regiunea padis se gaseste in partea sud-estica a judetului Bihor, la aproximativ 15 Km de Pietroasa. Regiunea turistica Padis este constituit din bazinul inchis Cetatile Ponorului, cu o suprafata de 36 Km patrati (incluzand Cheile Galbenei si Poiana Florilor) la sud-vest si Cheile Somesului Cald - Poiana Varasoaia. Turistul ajuns in aceasta zona de o frumusete fara pereche in mod sigur va reveni .

Pestera Ghetarul de la Scarisoara face parte din sistemul carstic Ghetar - Ocoale - Dobresti, reprezentand (alaturi de Pestera pojarul Politei) etajul superior, fosil al acestuia fiind sculptat in calcare de varsta Jurasic Superior. Lungimea totala a pesterii este 720 m , denivelarea (negativa) de 105 m. accesul se face printr-un aven de 48 m adancime si 60 m in diametru.

La baza avenului se gaseste poarta propriuzisa a pesterii facilitand accesul in sala imensa numit si Sala Mare, cu un diametru de aproximativ de 47 m, ce se continua spre NV cu sala Biserica, principala atractie turistica a pesterii.