Cazare Darabani | Oferte cazare Darabani | Cazare Hoteluri Darabani | Cazare Pensiuni Vile Darabani

Cazare Orasul Darabani | Oferte Cazare Darabani | Orasul Darabani obiectiv turistic | Turism Darabani




Cazare Romania > Moldova > Judetul Botosani > Cazare Darabani


 
 

Cazare Darabani

Oferte Darabani 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Darabani este cel mai nordic oras al tarii, al treilea ca marime din judetul Botosani, dupa municipiile Botosani si Dorohoi, cu cei aproape 12.000 locuitori ai sai.

Orasul Darabani este amplasat in partea de nord a judetului Botosani. Are in componenta satele Bajura, Esanca si Lismanita. Principalele cursuri de apa care strabat Darabanii sunt raul Prut si paraul Podriga. Geografic este asezat pe rama inalta, nordica, a campiei Moldovei, intr-o zona deluroasa cu altitudinea maxima de 264 m, cu o mare fragmentare a reliefului, la contact intre zona de padure si silvostepa, pe malul drept, inalt, a raului Prut.

Urmele materiale descoperite arheologic, topoare de silex si ceramica cucuteniana, atesta locuirea zonei inca din zorii istoriei si o continuitate neintrerupta pana astazi.

Prima denumire a localitatii a fost Cabiceni, iar actuala denumire, Darabani, este atestata documentar in anul 1546. Toponimul are legatura cu denumirea ostasilor din corpul de paza a granitei - darabanii mariei sale.

Cu functie economica predominant agricola, cu soluri fertile, la intretaierea cat si de-a lungul unor drumuri comerciale, evolutia localitatii este favorizata de prevederile pacii de la Adrianopol din 1829. La Darabani se constituie proprietatea agricola prin mosia de aproape 11.000 ha a boierului Theodor C. Bals, boier luminat al timpului sau, desi conservator politic.

De numele acestuia se leaga trei lucruri foarte importante la Darabani:
- intemeierea targului Darabani in 1837;
- construirea unei biserici unice in zona dupa planurile bisericii Sf. Sofia din Constantinopol, biserica care slujeste si astazi ca lacas de cult locuitorilor orasului Darabani;
- infiintarea primei scoli satesti, de stat, din Moldova.

In prezent economia orasului se bazeaza pe agricultura si cresterea animalelor, industria usoara prin fabrica de confectii, cea de incaltaminte si ateliere de tricotaje, industria alimentara prin cele trei societati de prelucrare a carnii si cele doua de prelucrare a laptelui, ale caror produse se regasesc pe rafturile multor magazine din tara.

Turistic, se remarca existenta celor patru stejari seculari despre care legenda spune ca au fost plantati de Stefan cel Mare inainte de anul 1500.

Orasul Darabani este unicul centru urban pe o raza de peste 35 km., avand o importanta majora in zona prin institutiile pe care le gazduieste, respectiv Spitalul orasenesc cu un numar de 75 de paturi, Grupul Scolar Darabani, Judecatoria, banca, Circa fiscala, etc. De asemenea, Darabaniul se detaseaza in zona din punct de vedere comercial si de prestari servicii.

Din aceste motive, adaugand faptul ca Darabaniul se afla la mica distanta si pe una din arterele de acces catre Radauti Prut, unde se afla in lucru un viitor punct de trecere a frontiera de stat catre Republica Moldova, este necesara lansarea unor programe de dezvoltare a infrastructurii in orasul Darabani, pentru a face fata traficului auto si de persoane.

Locuitorii orasului Darabani spera intr-o relansare economico-sociala a orasului lor, ceea ce nu poate fi decat benefic pentru intreaga zona de nord a judetului Botosani.