Obiective Turistice Fagaras | Obiective Culturale | Evenimente Culturale | Trasee Turistice Fagaras

Obiective turistice Fagaras | Obiective culturale Fagaras | Trasee turistice Fagaras




Cazare Romania > Tara Fagarasului > Judetul Brasov > Cazare Fagaras > Obiective Turistice


 
 

Obiective Turistice

Oferte Fagaras 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Fagaras

Nota 4 din 10 pe baza a 3 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Fagaras

 
     
 
 
 
     
 
 

Cetatea Fagarasului

Este cel mai impunator monument al tinutului, unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate din intreaga tara si chiar din Europa. Complexul feudal fortificat de la Fagaras , a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XlV-lea si se continua, prin adaugiri succesive, pana la mijlocul secolului XVI, a fost precedat de o fortificatie din lemn, inconjurata cu un sant si val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XH-lea. Aceasta fortificatie, dovada existentei unei organizari politico-militare autohtone voievodale timpurii in Tara Fagarasului, a fost distrusa pe la mijlocul secolului al XHI-lea, in urma unui puternic incendiu, dupa cum atesta vestigiile scoase la iveala prin sapaturile arheologice care au insotit lucrarile de restaurare.

In secolul al XV cetatea din piatra si caramida de la Fagaras este atestata ca cetate militara de aparare, cu patru turnuri bastionare la colturi si un turn de avanpost pe latura de est.

In prima jumatate 3 secolului al XVI-lea, intre anii 1528-1541, Stefan Mailat, stapanul domeniului feudal al Fagarasului , apoi voievod al Transilvaniei, transforma cetatea militara de aparare intr-un castel feudal fortificat inatacabii; concomitent, construieste o noua incinta si transforma turnul de est in turn al portii cetatii exterioare. in dreapta portii, zidul estic poarta stemele nobiliare, sculptate in piatra, a lui Stefan Mailat si a sotiei sale.

Resedinta a principilor Transilvaniei, complexul feudal fortificat de la Fagaras si-a definit forma si proportiile actuale in ultima parte a secolului al XVI-lea si in prima jumatate a secolului al XVII-lea, Importante iucrari sunt intreprinse in vremea principilor Bafthazar Bathory, Gabriel Bethlen si Gheorghe Rackoczi I.

Astfel, Gabriel Bethlen a adus arhitecti italieni care au imprimat constructiei estetica Renasterii, motive florale si blazoane, stucaturi, loggii deschise in arcuri; concomitent, la colturile cetatii se construiesc cele patru bastioane, cazemata in stil italian.

In timpul lui Gheorghe Rackoczi I, au fost dublate, prin interior, zidurile exterioare de pe latura de nord si de sud, iar in spatiile create a fost aplicata umplutura de pamant, realizandu-se o rezistenta de 8 m grosime. Se construieste acum cladirea corpului de garda pe latura de est, iar santul de aparare din jurul cetatii este largit, adancit si umplut cu apa din Olt, devenind astfel un adevarat lac.

In urma acestor lucrari, Cetatea Fagarasului adrninistrativ al marelui domeniu al Fagarasului - a devenit un impunator ansamblu medieval. Adaptarile si adaugirile de constructii la care este supusa cetatea vor culmina, in secolui al XVII-lea, cu transformarea sa intr-o fastuoasa resedinta princiara, aceasta fiind perioada de apogeu a istoriei acestui maiestuos monument.

Biserica Sf. Nicolae Monumentul de arhitectura cel mai vechi dintre edificiile de cult ramase in picioare in Fagaras, a fost ridicat de marele domnitor la rugamintile romanilor fagaraseni, ramasi fara lacas de cult dupa ce arsese cel vechi. Construita intre iunie 1697 si septembrie 1698 biserica a fost pictata de mesteri zugravi din Campulung. La un sfert dispute, fiind rapita romanilor ortodocsi si transformata in biserica episcopala greco-catolica pana cand Ioan Inochentie Micu reuseste sa transfere sediul episcopatului de la Fagaras la Blaj. Modelul acestei biserici este capela palatului brancovenesc de la Mogosoaia, ridicata in 1688. La randul ei, biserica din Fagaras a fost modelul dupa care mesterii locali s-au inspirat in ridicarea multor monumente din satele fagarasene. Usa, splendid sculptata, are deasupra pisania, in mijlocul careia se afla stema Tarii Romanesti.

Biserica Evanghelica Actuala biserica a fast ridicata in anii 1842-1843, dupa ce edificiile anterioare au fost distruse rand pe rand in incendii. Adevaratul ctitor al bisericii concepute in stil neoclasic este considerat Karl Brukenthal. in cursul repetatelor constructii s-a descoperit o valoroasa biblie, tiparita in limba germana in anul 1544. La intrarea in biserica se afla trei monumente funerare din prima jumatate a secolului al XIX-lea, pe care sunt cioplite insemnele breslei tabacarilor sasi si a rotarilor. Biserica adaposteste o orga veche.

Biserica reformata Construita in anul 1712, biserica adaposteste, chiar la intrare, doua valoroase coloane; in interior se gasesc un amvon cu o frumoasa decoratie sculptata in piatra si o orga veche.

Biserica Sf. Treime Dupa ce, in anul 1723, li s-a rapit biserica, ctitorie brancoveneasca, romanii ortodocsi fagaraseni s-au vazut nevoiti sa-si ridice alta. inceputa in anul 1782, noua biserica a fost terminata un an mai tarziu, iar turnul acesteia abia in 1791, Documentele zidirii bisericii, gasite cu ocazia repararilor efectuate in 1395, atestau ca mesterii zidari fusesera brasoveni. Biserica este pastratoarea unor valori artistice , intre care amintim doua icoane pictate in ulei in 1725. Existenta bisericii a fost foarte mult legata de negustorii romani din Fagaras care au sustinut-o cu fonduri, dar si de numele unor intelectuali, initiatori ai proiectului de infiintare la Fagaras a unei institutii scolare romanesti; aceasta scoala, infiintata in 1869, a functionat pe langa biserica doar pana in 1873.

Biserica roma no-catolica si manastirea franciscanilor Desi inca din secolul al XV-lea este atestata o manastire romano-catolica la Fagaras, cu o alta locatie, constructia actualei biserici si manastiri a fost terminata in anul 1737. In incendiul din mai 1760, cand a ars intreg orasul, a fost distrus si acoperisul acestei biserici; in anul urmator, aceasta a fost refacuta in stil rococo. Construita in acelasi stil, manastirea are catre curtea interioara coridoare cu arcade; aici se afla doua ceasuri ds soare care indica orele de la 8 la 15. Trecuta in lista monumentelor de arhitectura, biserica adaposteste o orga Angster din 1895.