Cazare Oravita | Oferte cazare Oravita | Cazare Hoteluri Pensiuni Oravita

Cazare Oravita | Oferte Cazare Oravita | Orasul Oravita | Oravita Accommodation




Cazare Romania > Banat > Judetul Caras-Severin > Cazare Oravita


 
 

Cazare Oravita

Oferte Oravita 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Oravita, Str. Nucilor, FN

Situată în Oravița, Pensiunea Cabana 7 brazi oferă un bar și WiFi gratuit. Camerele pensiunii sunt dotate cu TV cu ecran plat. La Pensiunea Cabana 7 brazi, fiecare cameră are baie privată cu articole de toaletă gratuite. Unitatea de cazare are terasă.

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Oravita, Calea Timisoarei, nr.2

Pozitionat intr-o zona de prim interes, la cativa zeci de metri de central financiar al orasului si la doar cativa pasi de cel mai mare centru comercial al Oravitei, Hotelul Caras *** te intampina cu o tinuta zvelta si moderna oferind confortul necesar atat prin pozitionare cat si prin interioarele de un bun gust desavarsit. Cele 40 camere single...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Oravita, Str. Closca, nr. 33C

Hotelul Condor este situat în Oravița, la 5 minute de mers pe jos de gara orașului. Proprietatea oferă un bar, acces WiFi gratuit în întreaga incintă şi camere decorate în stil clasic, cu TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Camerele Hotelului Condor sunt dotate cu aer condiționat,...

Informatii
 
     
 
 

Oravita se afla in partea de sud vest a judetului Caras-Severin, langa paralela 45. Oravita se invecineaza spre est la 20 km cu orasul Anina, spre nord-vest la 49 km cu municipiul Resita, spre sud la 48 km cu orasul Moldova Noua. Orasul are astazi circa 15.000 de locuitori.

Pe baza resurselor si exploatarilor miniere din zona, din secolele XIV-XV, Oravita a devenit, incepand din secolul al XVIII-lea, cel mai important centru economic si cultural al Carasului.

Obiective turistice:

Teatrul din Oravita - construit in 1817, in stil baroc vienez - este cel mai vechi teatru de pe teritoriul Romaniei. Pe scena sa au evoluat mari personalitati ale teatrului, muzicii si literaturii. Azi el adaposteste muzeul culturii carasene, pastrand, intre alte valori, si cartea de onoare a acestei institutii.

Cea mai veche farmacie din Oravita - apartinand familiei Knoblauch - dateaza din anul 1796. Astazi, acest spatiu a devenit muzeul farmaciei.

Biserica Romano-Catolica catolica - ridicata la un an dupa alungarea turcilor de catre Eugeniu de Savoia, in anul 1718, biserica este decorata cu picturi care imita zona inconjuratoare, pe fundal aparand chiar Muntele Rol.

Biserica Sfantul Ilie ortodoxa - asezata pe ruinele unei vechi manastiri, la pictarea Bisericii Sf. Ilie au contribuit pictori celebri printre care si renumitul pictor Dimitrie Turcu.

In Oravita sunt conservate, de asemenea, cladiri si valori culturale din secolele XVIII-XIX.