Obiective turistice Mangalia | Istorie Callatis | Cazare Mangalia 2022

Obiective Turistice Mangalia | Concedii Litoral 2022 | Plaja si Soare Mangalia




Cazare Romania > Litoral > Judetul Constanta > Cazare Mangalia > Obiective Turistice


 
 

Obiective Turistice

Oferte Mangalia 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Mangalia

Nota 8.5 din 10 pe baza a 15 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Mangalia

 
     
 
 
 
     
 
 

Obiective Turistice Mangalia | Cetatea Callatis | Adamclisi

Cetatea Histria este cea mai veche asezare greceasca de pe teritoriul Romaniei, un minunat prilej de rememorare a evolutiei civilizatiei pe meleagurile Pontului Euxin.

Adamclisi vestigiu de cultura materiala din epoca romana, care are o adanca semnificatie in istoria Romaniei: marele Monument triumfal, o realizare arhitectonica, fara pereche in lume.

Herghelia Mangalia situata la 3 km nord de municipiul Mangalia si la numai 500 m de malul vestic al Marii Negre, nu a fost asezata intamplator, ci s-a tinut cont de conditiile geoclimaterice ale tarilor de formarea rasei arabe. Conditiile de clima deosebite au permis formarea acestui cal arab de Mangalia cu calitati deosebite.
an afara profilului zootehnic, herghelia constituie si un excelent centru de agrement si atractie turistica. Complexul dispune de un bun hipodrom de trap si galop, in incinta unitatii practicandu-se echitatia, se pot efectua plimbari de agrement calare sau cu trasura de-a lungul Marii Negre.

Incinta romano-bizantina este situata in spatele hotelului Mangalia, nu departe de mare.
Dupa cum ne inforneaza o inscriptie, zidul de incinta a fost refacut in secolul al II lea din ordinul guvernatorului provinciei Marcus Valerius Bradua. Pe laturile de nord si vest, sapaturile mai vechi au identificat o serie de turnuri patrulatere exterioare. an coltul de nord-vest este situat un turn, deasemenea patrulater, specific tipului de fortificatie al celor doi arhitecti bizantini Cleodamos si Athenaios. Zidul, gros in jur de 2m, este construit din mari blocuri de piatra cioplita, dispusa regulat.

Muzeul de Arheologie Callatis situat in vecinatatea stadionului dispune de o colectie de arheologie unde vizitatorul poate vedea piese arheologice de mare valoare, descoperite in zona vechii cetati Callatis, intre care: coloane antice, sacrofage, fragmente arhitectonice, sculpturi, podoabe, inscriptii, ceramica, unelte casnice si agricole, statuete. Toate aceste piese ilustreaza in mod convingator interferenta spirituala a civilizatiei grecesti si a influentelor romane, grefate pe un fond autohton geto-dacic.

Mormantul cu papirus este situat in parcul din vecinatatea stadionului si a fost descoperit in anul 1959.
Papirusul aflat langa schelet, din pacate, nu a putut fi recuperat in intregime, deoarece, in contact cu aerul, s-a sfaramat datorita indelungatei sederi in pamant. Interiorul mormantului (datat secolul IV i.e.n.) este constituit din blocuri mari de piatra, care formau un fel de caseta, inconjurata de un cerc tot din piatra, cu un diametru de 14m.

Monumentul Eroilor este situat in centrul orasului (Piata Unirii), in fata Casei de Cultura fiind cel mai nou obiectiv turistic al Mangaliei. S-a nascut din necesitatea unui simbol care sa reprezinte Mangalia – datorita istoriei sale milenare si a rolului pe care l-a avut din antichitate (inaugurat la 9 mai 1998 – Ziua Eroilor si a Europei – data aleasa si pentru festivitatile prilejuite de Zilele Municipiului Mangalia).
Dupa Brancusi este al II lea triptic, cele trei elemente pe un aliniament V-E fiind Poarta, Altarul si analtarea. Piesa poarta o placuta de bronz cu scriere latina care se traduce: “Este inaltator sa mori pentru tara ta”. Sobrietatea grea, funerara a edificiului contrasteaza izbitor cu prospetimea ierbii-simbol ancestral al regenerarii si vitalitatii.

Geamia “Esmahan Sultan” monument de arhitectura datand de la
Este inconjurata de un cimitir mahomedan, printre pietrelefunerare putand fi identificate o serie de fragmente arhitectoniceprovenite de la edificiile anticului Callatis. Geamia functioneazasi astazi ca lacas de cult, fiind vizitata in fiecare an denumerosi turisti din tara si de peste hotare.

MANGALIA MONUMENTE | PESTERII MANGALIA | DELTA DUNARII

Centrul Roman de Afaceri “Marea Neagra” situat pe faleza din Mangalia, la distanta egala (50 m) de centru orasului si de malul marii, President este hotelul de cel mai inalt rang de pe litoralul romanesc, punand la dispozitia oamenilor de afaceri, diplomatilor, tuturor institutiilor si organismelor interesate, posibilitatea organizarii de simpozioane, conferinte, summit-uri, etc. Edificiu modern, acesta inglobeaza in structura sa, intr-o maniera originala, un fragment al vestigiilor cetatii romane Callatis de acum doua milenii. antregul sit arheologic descoperit in aceasta zona a fost restaurat si amenajat din punct de vedere muzeistic in holul hotelului si la subsolul restaurantului.

Movila Documaci situat in vecinatatea orasului, complexul funerar este format dintr-un mormant de mari dimensiuni orientat est-vest si o constructie de forma rectangulara a carei functionalitate nu a putut fi stabilita inca. Mormantul este format dintr-o camera funerara cu dimensiunile de 3,56 x 3m si 3,62m inaltime in punctul maxim. antregul complexa fost locuit, dovada fiind marea cantitate de ceramica fragmentarare prezentand amfore si vase mai mici de uz comun.

Pestera Movile situata in zona numita “La Movile” aflata la vest de orasul Mangalia.
Descoperita in anul 1986 intr-un put minier, este unadintre cele mai vestite pesteri din lume. Este o pestera mica, de 240 m lungime, cu galerii scunde si nespectaculoase. Pestera contine un ecosistem subteran unic, bogat in specii adaptate la mediul cavernicol si care este bazat in intregime pe energia chimica rezultata din oxidarea hidrogenului sulfurat.
Realizand importanta stiintifica deosebita, pe baza referatelorde specialitate intocmite de speologi, Primaria Municipiului Mangalia a declarat pestera Movile rezervatie speologica, intrarea fiind inchisa (pestera este o cavitate mica, cu galerii scunde, in care avansarea se face taras sau mergand aplecat).
Cea mai comoda si instructiva forma de “vizitare ” pe care o recomandam nespecialistilor este vizionarea in sala de conferinte a laboratorului unul dintre filmele despre Movile.

Laboratorul GESS de la Mangalia situat pe malul marii, in vecinatatea unui foraj cu apa sulfuroasa a fost inaugurat in vara anului 1995 si nascut pentru a facilita cercetarile de biologie si ecologie din zona Movile.Ulterior el si-a dovedit utilitatea nu numai pentru cercetari de biospeologie, dar si pentru studiul ecologic al litoralului si al zonelor umede. Filmele video realizate de GESS, premiate la festivaluri internationale, precum si proiectii de diapozitive pot fi prezentate acum publicului in cele mai bune conditii in sala de intruniri care are o capacitate de 40 locuri.

Pestera Limanu aflata nu departe de batranul Callatis intr-un loc unde s-au intalnit de mii de ani drumurile pescarilor cu ale corabierilor, contrabandistilor, negutatorilor, aceasta a capatat un nimb de legenda. Sapaturile arheologice au deschis la Limanu o carte de istorie din care lipsesc doar putine capitole. Reteaua de galerii a pesterii seamana cu harta strazilor unui oras neglijent sistematizat, intreg paienjenisul de galerii neatingand 4 km in total, iar labirintul se dezvolta numai sub platoul de cateva hectare situat la marginea comunei, in versantul drept al vaii Albesti (in folclorul locala ceasta pestera este descrisa ca fiind o pestera nesfarsita, ale carei galerii ajung pana in beciuri si fantani din Limanu, din Bulgaria, din Turcia ).

Rezervatia Padurea Hagieni localizata pe partea stanga a soselei Mangalia-Albesti, aproximativ in dreptul kilometrului 10 unde se ramifica un drum asfaltat ce duce spre rezervatie, este una dincele mai valoroase piese ale patrimoniului natural dobrogean. Rezervatia uimeste prin diversitatea peisajului atat de deosebit de cel al litoralului situat la numai cativa kilometri, cat si prin raritatile faunistice care si-au gasit aici refugiu, in aceasta insula de vegetatie inconjurata acum de culturi agricole. Se gasesc aici balti cu vegetatie acvatica si palustra, stepe pietroase aflate in plin soare, coaste si rape de calcar, palcuri de arbusti spinosi, luminisuri cu vegetatie de stepa si paduri umbroase de diferite esente, predominanta fiind insa o padure naturala de tip submediteraneean.

Podgoria Murfatlar unde exista un mare centru de vinificatie si o importanta statiune de cercetari hortiviticole. Vinurile obtinute aici, au fost distinse cu numeroase medalii de aur la diverse concursuri internationale. Turistii aflati in excursie aici pot degusta renumitele vinuri locale.

Delta Dunarii caleidoscop al unor peisaj mereu inedite, paradisul pasarilor si al trestiilor, al puzderiilor de pesti, Delta Dunarii este o regiune de mare frumusete turistica si de un real interes stiintific.

MANASTIRI MANGALIA | MANASTIRI DOBROGEA

Manastirile din nordul Dobrogei: Cilic Dere, Saon si Cocosul, monumente istorice, de arhitectura – se remarca prin vechimea si originalitatea picturilor si a sculpturilor din altar, precum si prin adapostirea de sfinte moaste.

Manastirile din sudul Dobrogei: Techighiol (bisericuta veche din lemn de stejar), Dervent (cu icoana facatoare de minuni si crucile crescute din pamant) si Sfantul Andrei (cu pestera si izvoarele sfantului Andrei, locul de unde sfantul Andrei a pornit pentru a propovadui crestinismul in aceasta parte a Europei).