Cazare Balan | Hoteluri Pensiuni Vile Balan | Accommodation Balan

Orasul Balan | Oferte de cazare Balan | Zona Turistica Harghita | Informatii utile Balan




Cazare Romania > Tinutul Secuiesc > Judetul Harghita > Cazare Balan


 
 

Cazare Balan

Oferte Balan 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Balan, Str. Principala, nr. 887

Pensiunea Nagyaj este situata la 3 km de centrul orașului Bălan . Proprietatea oferă parcare privată gratuită . Camerele de la Pensiunea Nagyaj sunt dotate cu TV prin cablu și un balcon . Oaspeții pot folosi gratuit o bucătărie și grătarul din...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Balan, Strada Florilor, nr. 48, ap. 9

Informatii
 
     
 
 

Localitatea Balan este situat in partea de nord-est al judetului Harghita, mai precis in zona centrala a Carpatilor Orientali, la poalele Hasmasului Mare, la altitudinea nordica de 46,30 grade si longitudine estica de 25,44 grade. Se afla in imediata vecinatate a comunei Sandominic, avand acces la DN12. Orasul Miercurea Ciuc se afla la o distanta de 42 km, Gheorgheni se afla la 19 km.

Balanul, ca oras, se intinde pe firul raului Olt, pe o distanta de aproximativ 3 km, relieful fiind alcatuit dintr-un mic bazin inconjurat de alte forme de relief spectaculoase, munti si coline de un farmec inedit.

Clima in zona Balanului este temperat-continentala cu o microclima foarte favorabila. Se poate simti efectul terapeutic al padurilor; aerul este curat, rasinos, bogat in fitoncide, avand astfel un efect benefic asupra sanatatii, fiind prielnic calatoriilor de odihna si relaxare.

Temperatura medie pe tot parcursul anului variaza in jurul valorii de 7 grade Celsius, iar iarna aceasta este intre -10 si - 8 grade Celsius. Numarul orelor insorite intr-un an este de 1300-1400 ore, iar precipitatiile sunt in medie de 710-730 mm. Datorita muntilor si padurilor care inconjoara depresiunea, numarul zilelor in care bate vantul este scazut, Balanul fiind o zona linistita din acest punct de vedere.

In imprejurimile orasului Balan, padurile ocupa si acum suprafete intinse. Padurile existente sunt alcatuite in cea mai mare parte din molid. In proportii ceva mai reduse se mai intalnesc: brazii, laricele si paltinii. Specii intalnite sporadic sunt aninul alb, aninul verde, salcia, rachita rosie, rachita alba, scorusul de munte.

Dintre plantele de o frumusete extraordinara amintim: floarea de colt, sangele voinicului, tulichina mirositoare, ghintura galbena, specii rare si ocrotite de lege. Din flora existenta o mare parte se preteaza utilizarilor medicale, de exemplu: angelica.