Cazare Uricani | Accommodation Uricani | Cazare Hotel Pensiuni Vile Uricani

Cazare Uricani | Hoteluri Pensiuni Vile Uricani | Informatii utile Uricani | Accommodation Uricani




Cazare Romania > Retezat Parang > Judetul Hunedoara > Cazare Uricani


 
 

Cazare Uricani

Oferte Uricani 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Uricani, Str. Bilugu, nr. 1

Dispunând de o grădină , Villa Bilugu este o casă de vacanță situată în Uricani, în regiunea Hunedoara . Proprietatea se află la 13 km de Straja și are o parcare privată gratuită . Există o zonă de luat masa și o...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Uricani, Str. Principala, nr. 22

Pensiunea Maia - este amplasata in Uricani , Judetul Hunedoara la aproximativ 1 km de centrul orasului, in imediata apropiere a Parcului National Retezat . Datorita asezarii geografice avantajoase, li se ofera oaspetilor nostri numeroase posibilitati pentru a cunoaste si admira frumusetile si obiectivele turistice ale imprejurimilor. Puteti...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Uricani, Valea Iarului

Camping de lux amplasat in Muntii Retezat , corturile sunt amenajate exact ca si-o cameră de hotel. Fiecare cort are 3 paturi, in pretul de cazare este inclus si accesul la dus si toalete. In inima Retezatului, intre munti, de la usa cortului, poti admira un peisaj ce, pentru iubitorii muntelui este minunat.

Informatii
 
     
 
 

Orasul Uricani este situat in partea de sud-vest a Depresiunii Petrosani, la poalele muntilor Retezat si Valcanului, pe Jiul de Vest la altitudini de 650 – 725 m deasupra nivelului Marii Negre, fiind orasul cu cea mai mare suprafata din tara 25.141 ha.

Prima atestare documentara in care localitatea Uricani apare mentionata ca si comuna politica este recensamantul de la 1818, care o consemneaza cu numele de Hobiceni - Uricani, nume pe care il pastreaza pana la Marea Unire de la 1918.

Localitatea isi trage numele de la localitatile Hobita si Uric, din tara Hategului. Numele comunei Uric inseamna mosia de veci, numele cel vechi al localitatii era Plaisor. Hobita este atestata documentar in anul 1411, iar Uricul la 1473. Dupa unirea Ardealului cu patria mama, localitatea se numeste simplu Uricani.

Orasul Uricani a luat nastere la sfarsitul secolului al XVIII-lea, prin stabilirea unor locuitori veniti din Tara Hategului, fiind mentionat documentar pentru prima oara in 1853.

Dupa intrarea in functiune a exploatarilor carbonifere dezvoltarea localitatii a luat o amploare accentuata, fiind declarata oras in 1965. In urma cu zece ani, populatia Uricaniului numara circa 13.000 locuitori, aceasta de fapt fiind si cifra medie a mileniului III.

Orasul are in subordine administrativa doua localitati, Campu lui Neag (atestata documentar din 1493) si Valea de Brazi.. Uricaniul este punct de plecare spre obiectivele turistice din Retezat, unde se gasesc pesteri ocrotite de lege: Pestera cu Corali (pe dreapta Jiului de Vest), la poalele Oslei si pestera Zeicului, in masivul Piule-Iorgovanu.

La Campu lui Neag se remarca prin arhitectura casele taranesti, cu ocol patrat tip cetate. Intr-o pitoreasca zona s-a construit lacul Valea de Pesti, pentru aprovizionarea cu apa potabila si industriala a centrelor urbane din zona.

Actuala administratie a Uricaniului este intens preocupata de a diminua efectele trecerii localitatii de la una puternic industrializata, monoindustriala, la ceea ce inseamna perspectivele de viitor, prin diversificarea gamei de activitati, de la retele comerciale si servicii catre populatie, pana la integrarea intr-un puternic circuit turistic de talie nationala.

Orasul Uricani se afla la 29 km de Petrosani si la 125 km de localitatea Deva resedinta judetului. Accesul spre Uricani se realizeaza prin intermediul DN 66 A, care va lega Transilvania de sud-vestul Romaniei, prin celebra statiune Baile Herculane.