Cazare Iasi | Oferte cazare Iasi | Cazare Hotel Pensiuni Vile Apartamente Iasi | Accommodation Iasi

Cazare Iasi 2022 | Oferte Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Iasi | Turism de afaceri Iasi | Informatii utile Iasi | Accommodation Iasi




Cazare Romania > Moldova > Judetul Iasi > Cazare Iasi


 
 

Cazare Iasi

Oferte Iasi 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Iasi, Str. Aleea Rozelor, bl. 6A, etaj 2, ap. 10

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Iasi, Bulevardul Poitiers, nr. 11A

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Iasi, Str. Arges, nr. 25, bloc Minerva Residence

Elena Residence este o unitate de cazare self-catering, situat în Iași . Acces gratuit WiFi este disponibil . Apartamentul este dotat cu un televizor , un balcon și un calculator . Există o bucătărie complet utilata si o baie privata. Proprietatea oferă parcare...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Iasi, Strada Banat, nr. 7B

Botanical Garden Villa este o vilă situată în Iași și oferă grădină cu o terasă la soare. Unitatea cu aer condiționat se află la 5 km de aeroportul internațional Iași. Bucătăria este utilată cu maşină de spălat vase, cafetieră, cuptor şi cuptor...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Iasi, Bulevardul Chimiei, nr. 1

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Iasi, Str. Taietoarei, nr. 16, scara A, etaj 6, apartament 35

Informatii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Iasi

Nota 9.8 din 10 pe baza a 9 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Iasi

 
     
 
 
 
     
 
 

Iasi - Prezentarea Judetului - Oferte de cazare - Prezentarea ofertelor de cazare din Iasi

Judetul Iasi este situat in zona de contact a Podisului Central Moldovenesc cu Cimpia Moldovei, orasul Iasi a avut nucleul initial pe prima terasa a riului Bahlui. Ulterior si-a marit treptat aria in sesul Bahluiului si pe versantii a sapte dealuri, numindu-se Orasul Celor Sapte Coline.

Numeroase descoperiri arheologice arata ca aceste zone au fost locuite neintrerupt inca din paleolitic. S-au identificat multe asezari datind din secolele VII-XIV, ceea ce demonstreaza ca teritoriul viitorului oras era intens locuit. Documentele vremii il mentioneaza ca tirg in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, ca punct de vama in 1408 si ca oras in 1415 si 1434 cind exista aici o curte domneasca. Iasi, capitala a Moldovei din secolul al XV-lea pina in 1859, a cunoscut o dezvoltare mai accentuata indeosebi din a doua jumatate a secolului al XVI-lea cind domnia a renuntat la sistemul de conducere a statului prin deplasari periodice la diverse curti din tara, stabilindu-se definitiv in acest oras. In aceasta calitate, localitatea a trait din plin toata istoria zbuciumata a Moldovei, cu multe vicisitudini pricinuite de turci, tatari, poloni sau caucazi care au ars si pradat orasul succesiv in anii 1358, 1577, 1616, 1650, 1686 si 1821. Domnia lui Vasile Lupu (1634-1653) s-a rasfrint in infatisarea orasului care a fost imbogatit cu noi edificii.

Dezvoltarea asezarii a continuat si in secolul al XVII-lea, in 1776 semnalizindu-se 30 de bresle ale mestesugarilor si negustorilor ieseni. Iasul a jucat un rol foarte important in lupta pentru faurirea Romaniei moderne. In 1848 a izbucnit aici revolutia burghezo - democratica din tarile romane, ale carei idealuri au inflacarat intreaga tara. Tot la Iasi, la 5 ianuarie 1859 au fost puse bazele Unirii Principatelor si realizarea statului national prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn. Inca din secolul al XVII-lea Iasul se anunta a fi un important centru cultural, aici functionind prima tipografie din Moldova si prima scoala superioara, Academia Vasiliana.

In Iasi au creat si respirat, in timpuri mai bune sau mai grele, celebri carturari si mitropoliti, istorici si artisti, arheologi si scriitori, precum Grigore Ureche, Dimitrie Cantemir, Ion Neculce. In a doua jumatate a secolului trecut a luat fiinta gruparea cultural literara Junimea care a reunit nume de mare prestigiu ca Titu Maiorescu, Mihai Eminescu, Ion Creanga. Perioada interbelica reprezinta un nou moment de virf al Iasului marilor destine, zidiri si iubiri, in principal sustinut de intelectualii din cercul revistei Viata Romaneasca. La sfirsitul celui de al doilea razboi mondial, orasul aparea multora ca un " poem incheiat", ca o "piatra de hotar".

Astazi, Iasul este cel mai important centru social, economic si cultural al Moldovei, remarcindu-se prin trecutul lui care se amesteca remarcabil cu prezentul. Vechile cladiri, acoperite de patina timpurilor se imbina armonios cu noile constructii, orasul cunoscind o dezvoltare puternica datorita invatamintului si economiei locale.