Cazare Brebu | Oferte cazare Hoteluri pensiuni vile Brebu | Accommodation Brebu

Cazare Brebu 2022 | Hoteluri Pensiuni Vile Brebu | Oferte de cazare in Brebu | Accommodation Brebu




Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Brebu


 
 

Cazare Brebu

Oferte Brebu 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Vezi pe Harta

Cazare Brebu, Str. Nicolae Breb Popescu, nr. 232

Pensiunea Stefania localizata in comuna Brebu , la aproximativ 10 km de orasul Campina , din DN1 Bucuresti - Campina se poate constitui in Casa dumneavoastra de vacanta pentru perioada concediilor . Locatie foarte buna pentru o aniversare, o petrecere de familie, un weekend petrecut in aer curat si liniste. Este asezata la marginea padurii,...

Informatii
 
     
 
 

La 100 Km. de Bucuresti, 40 Km. de Ploiesti si 4 Km. N-E de Campina, pe un platou lung de 10 Km. si lat de 0,5-2,5 Km., asezat pe stanga raului Doftana, la 4 Km. de confluenta ei cu raul Prahova, se afla comuna Brebu.

Legat de culmea Grohotisului ca o peninsula, prin muntele Paltinitet ce este continuat cu Muntii Nemernic si Barbes, inconjurat pe trei parti de dealuri, de care este despartit prin raurile Doftana si Lupa, Brebu incanta de la inceput ochiul vizitatorului si odihneste spiritul.

Brebu - loc de neasemuita liniste si frumusete, unde Domnitorul Matei Basarab si-a construit un palat si caruia marle pictor Luchian i-a imortalizat peisajele.

Privitor la Brebu cand te gasesti in amurgul sau in zorii zilei de vara, nu-ti mai vine sa pleci, dornic sa asculti privighetorile ce canta in crangurile Doftanel si Lupei.
Credem de aceea in legenda lasata din stramosi, care spune ca: Tare s"a bucurat Matei Basarab cand a cunoscut Brebu, exclamand Bre!... Bre!... Bre!... Dar frumoase locuri au fost pe aici...

Hotare si Imprejurimi

Brebu Manastirii (Monastir) sau Malul Lupului unde este si resedinta comunei;
Brebu Megiesiesc sau Salistea, ce formeaza practic o unitate cu primul, de care a fost separat de Domnitorul Constantin Serban la 1654 printr-un drum longitudinal;
Brebu Podu Cheii (este plasat la 5 Km. de centrul comunei, despertit prin Valea Rea de Brebu Megiesiesc);
Pietriceaua (sat aszat la 6 Km. de centrul comunei sub varful Barbes - aproximativ 900 m altitudine - separat de Brebu prin culmea Ghilaului);
Valea Doftanei se poate spune ca este un hotar al Brebului: doua puncte turistice majore ale ei, Cheia Brebului si Podu Soimilor (azi Barajul Paltinul) care trebuie neaparat vizitat erau ale Brebului;
Cheia Brebului este un monument al naturii sub forma unei deschideri trapezoidale taiata de Doftana intro stanca de conglomerate. Acest monument al naturii a fost si este un punct de atractie turistica pe care Sava Hentia l-a pictat acum 100 de ani.
Barajul si Lacul de Acumulare Paltinu, de fapt Paltinoasa, este ancorat intre Brebu si Sotrile cu o suprafata de 157 Ha. si un volum de aproximativ 54 milioane de m3 (este cel mai mare lac din Jud. Prahova).

Monumente ale naturii si repere turistice

Brebu in intregul lui este un loc de odihna, un asamblu estetic natural.
Pe langa Cheia Brebului, Barajul Paltinu, Muntii Memernic, Barbes si culmile ce coboara din ei, teritoriul comunei Brebu include si alte adevarate monumente ale naturii:
Lacul Brebu este lacul ce se gaseste in centrul comunei, in spatele Manastirii si al fostului palat domnesc, ridicate de Matei Basarab la 1654, palat in care astazi se gaseste Muzeul de arta; Lacul a aparut prin scufundare, probabil dupa 1644 si este cuibarit intr-o depresiune format prin dizolvarea gipsului, cum sustin geologii sau poate a sarii.

Parcul Brebu este plasat pe latura de sud-est a lacului si a fost amenajat in jurul anului 1900 de Eforia Spitalelor Civile, devenita propietara a domeniilor manastirii. Parcul cuprinde conifere si foioase pe malul lacului si pomi fructiferi spre Manastire si Sat.

Izvoul Baile Brebu - Izvorul de apa minerala numit si La Saramura, care a alimentat stabilimentul balnear Brebu, este plasat sub Plaiu Tranzilor, ce coboara din culmea Pietricelei, pe partea stanga a Lupei, in dreptul varsarii Valcelei Purcarului. Astazi Izvorul este aproape in Vadul Lupei. Apa izvorului este sarata si usor alcalina, sulfuroasa, cabogazoasa si sulfatata.

Valea Maluroasei - Maluroasa este paraul ce izvoreste de sub o sea a culmei pietricelei si se varsa in Lupa. Bazinul acestui rau, Valea Maluroasei, este orientat spre sud-vest, cu deschidere la vest (varsarea in Lupa), unde este inchis de Platoul Breban. Valea este un fund de caldare, o depresiune, bine adapostita de vanturi si insorita, ceea ce ii asigura un microclimat placut. Culmile ce o inconjoara, cheile de la intrare, poienile, izvoarele cu apa dulce si sarata adauga climei placute un peisaj frumos.

Valea Lupei - Apa Lupei, Lupoaica sau Valea Lupei, este principalul afluient al Doftanei in partea sa inferioara. Bazinul este prins intre hotarele Brebului si cuprinde cea mai mare parte a teritoriului acestuia.