Informatii Utile Sibiu | Populatie Sibiu | Clima Sibiu

Informatii Orasul Sibiu | Informatii Capitala Europeana Sibiu 2022 | Sibiu Standard




Cazare Romania > Transilvania > Judetul Sibiu > Cazare Sibiu > Informatii Utile


 
 

Informatii Utile

Oferte Sibiu 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sibiu

Nota 8.5 din 10 pe baza a 21 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sibiu

 
     
 
 
 
     
 
 
Judetul Sibiu este situat in partea sudica a Transilvaniei si este intins pe o suprafata de 5.422 km patrati, care reprezinta 2,3% din teritoriul Romaniei.

Orasul Sibiul este amplasat pe raul Cibin si se situeaza la 45°47" latitudine nordica si 24°05" longitudine estica , foarte aproape de centrul geografic al Romaniei.

Acesta este asezat in depresiunea Cibinului, in apropierea muntilor Fagarasului la circa 20 km , Cibinului la 12 km si Lotrului la circa 15 km, care marginesc depresiunea in partea de sud-vest. ?®n nord si est, teritoriul orasului Sibiu este delimitat de podisul Tarnavelor, care coboara, prin Dealul Gusteritei, pana deasupra Vaii Cibinului.
Municipiul se afla in depresiunea Cibinului, intr-o zona de campie piemontana colinara cu terase ale raului Cibin, care o dreneaza.

Orasul Sibiu nu este delimitat de forme de relief conturate, ci le domina aproape uniformizandu-le, prin extinderea zonei construite. Municipiul Sibiu nu are in perimetrul sau accidente geomorfologice care sa provoace elemente de panta. Altitudinea variaza intre 415 m in Orasul de Jos si 431 m in Orasul de Sus fata de nivelul marii.

Resursele naturale ale judetului Sibiu sunt gazele naturale care sunt cele mai importante. Acestea fiind de mare calitate si alcatuite aproape exclusiv din gaz de puritate inalta. Deasemenea un depozit de marmura a fost descoperit si se afla in exploatare in Valea Porumbac, in timp ce judetul Sibiu mai are resurse de nisip,pietris,argila si altele, folosite ca materiale de constructii. Bineinteles nu trebuie uitate padurile, care acopera 37% din suprafata judetului, pasunile, fanetele, terenurile agricole cu flora si fauna bogate. Bogatul patrimoniul natural al judetului Sibiu este reprezentat de sase rezervatii naturale de mare valoare stiintifica si turistica: Lacul fara Fund de la Ocna Sibiului, depozitele de calcar de la Cisnadioara si Turnu Rosu, rezervatia din Valea Sarba, si lacurile Balea si Iezerele Cindrelului.

Sibiul este un important nod de cale ferata si dispune de un aeroport international cu curse regulare spre Germania si Italia.
Prin Sibiu trec drumurile europene E 68 (Arad - Sibiu - Brasov) si E 81 (Cluj - Sibiu - Pitesti - Bucuresti).

Populatie Sibiu

Populatia orasului Sibiu este de 170000 locuitori (2001/2002)
Structura etnica a populatiei este urmatoarea:
- 95 % sunt romani
- 2 % sunt maghiari
- 1,6 % sunt germani
- 1,4 % sunt de alte nationalitati
Catolicii si protestantii reprezinta 4 % din populatie iar majoritatea populatiei este de religie ortodoxa.

Clima Sibiu | Starea Vremii in Sibiu | Prognoza Meteo Sibiu

Datorita locatiei si reliefului, judetul Sibiu are un climat continental moderat caracterizat prin ierni moderate ferite de viscol puternic si veri racoroase. Temperatura medie anuala este de 22° C, cu luna iulie cea mai calda si ianuarie cea mai rece, cu precipitatii neuniforme si cu predominarea vanturilor locale: brizele, Vantul mare, vanturile de vest si sud-vest.

Elementele principale ce caracterizeaza din punct de vedere climatic zona municipiului sunt urmatoarele:
Temperatura medie multianuala: 8,8 º C
Temperatura maxima absoluta: 37,4 º C
Temperatura minima absoluta: -31º C

Cantitatea de precipitatii medie anuala este de 662 mm cu valori minime in februarie si maxime in iunie, iar numarul zilelor de inghet este de circa 120 pe an, iar umiditatea relativa a aerului multianuala este de 75%.

Recordurile de temperatura inregistrate in judetul Sibiu sunt de 37,6 la Boita in anul 1949 si de -34,4 la Sibiu in anul 1888.