Cazare Carlibaba | Oferte cazare Carlibaba | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Carlibaba | Accommdation

Cazare Carlibaba 2022 | Vile Pensiuni Hoteluri Carlibaba | Obiective turistice Carlibaba | Carlibaba Accommodation




Cazare Romania > Moldova > Judetul Suceava > Cazare Carlibaba


 
 

Cazare Carlibaba

Oferte Carlibaba 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Carlibaba, Str Principala nr 44

Hotelul Mario & Ema este amplasat strategic,la distante aproximativ egale de statiunile turistice Vatra-Dornei si Borsa. Hotelul Mario & Ema ofera turistilor: * 16 camere cu pat matrimonial , tv , cablu , baie la camera , dus , apa calda permanenta , incalzire centrala. * 11 camere cu doua paturi , tv , cablu , baie la camera , dus ,...

Informatii
 
     
 
 

Comuna Carlibaba este situata in extremitatea nord-vestica a judetului Suceava, fiind ca intindere una dintre cele mai mari comune.

Comuna Carlibaba se invecineaza:
- la nord, cu Republica Ucraina;
- la nord-est, cu hotarele comunei Izvoarele Sucevei;
- la est, cu hotarele comunelor Moldova-Sulita, Breaza si Fundu Moldovei;
- la sud-est, cu hotarele comunei Iacobeni;
- la sud, cu Dorna Candrenilor;
- la sud-vest, cu judetul Bistrita Nasaud;
- la vest, cu judetul Maramures.

Centrul comunei este asezat la confluenta raului Bistrita cu paraul Carlibaba, in locul unde se despart muntii Tibaului, Obcina Mestecanisului si Muntii Suhardului, care inconjoara comuna.

Teritoriul comunei este foarte bogat din punct de vedere hidrografic, astfel ca raul colector Bistrita Aurie, care izvoraste din Muntii Rodnei si strabate teritoriul comunei, colecteaza apele afluentilor Tibau, Carlibaba, Bila, Lala, Rusaia si Diaca.
In apele reci si limpezi traiesc si se dezvolta specii de pesti ca: pastravul, lipanul si lostrita. Vegetatia, alaturi de relief, contribuie la conturarea personalitatii peisajului comunei. In general, covorul vegetal este etajat, ca si clima si solurile, pe verticala, in raport cu altitudinea. Clima este temperat continentala de munte si se caracterizeaza prin temperaturi medii anuale de + 3,9 grade C. Principalele formatiuni vegetale din zona sunt padurile de molid, care urca pana la altitudinea de 1.700m si ocupa peste 80% din teritoriul comunei. Fauna este cea intalnita in toti Carpatii orientali, astfel ca fondul cinegetic consta din exemplare de urs brun, cerb carpatin, mistret, caprior, lup, vulpe. Speciile de pasari sunt numeroase.
Exista specii rare, ocrotite ca monumente ale naturii, precum cocosul de munte, cocosul de mesteacan, cinteza alpina, gaita de munte, bufnita, pitigoiul si altele.

Suprafata comunei este de 272 km patrati iar populatia comunei este de 2.077 persoane. Comuna are in componenta 6 sate: Carlibaba, Carlibaba Noua, Iedu, Sesu, Tibau, Valea Stanii.

Reteaua de invatamant cuprinde 7 unitati, din care 2 gradinite si 5 scoli; populatia scolara este formata din 400 elevi, iar personalul didactic din 24 de persoane. In comuna exista un camin cultural si doua biblioteci.

Infrastructura: accesul in comuna Carlibaba se face numai pe cale rutiera. Lungimea drumurilor publice este de 80 km, din care drumuri modernizate 19 km, drumuri pietruite 51,5 km si drumuri de pamant 9,5 km. Comuna nu dispune de retea pentru apa potabila, retea de canalizare, linii de cale ferata. Dintr-un total de 2077 locuitori, numai 114 sunt conectati la reteaua de telefonie si 420 sunt abonati la radio si televiziune.

Formele de relief, clima si vegetatia, alcatuiesc un cadru natural atractiv care, nefiind poluat de activitati industriale, permite desfasurarea de activitati turistice specifice. In sezonul de iarna exista posibilitatea amenajarii unei partii de schi, iar in celelalte anotimpuri pot fi satisfacute cele mai exigente gusturi ale amatorilor de drumetie.

Zona are caracter istoric, etnografic si cultural. Obiectivele turistice mai importante sunt: monumentul comemorativ care aminteste de trecerea lui Bogdan I (1359) prin aceasta comuna, rezervatia geologica Piatra Tibaului si rezervatia Lala.

Sursa: orasulsuceava.ro