Fauna Sannicolau Mare | Starea Florei si Faunei in Sannicolau Mare

Fauna Sannicolau Mare | Flora Sannicolau Mare | Flora si Fauna Banat




Cazare Romania > Banat > Judetul Timis > Cazare Sannicolau Mare > Flora Si Fauna Sannicolau Mare


 
 

Flora Si Fauna Sannicolau Mare

Oferte Sannicolau Mare 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

In Campia Arancai se intalnesc elemente de flora similare cu cele ale intregii Campii de Vest dar aici apar mai multe specii (in Banat exista circa 21.000 de specii reprezentand 2/3 din flora tarii). Elementele din cadrul Campiei Aranca au diverse obarsii geografice precum: europene, euroasiatice, balcanice, mediteraneene si circumpolare.

In lunca canalului Aranca apar terenuri agricole dar si pajisti mezofile: iarba campului, coada vulpii, firuta, paiusul de livada, specii de trefoi, lucerna salbatica, iar dintre arbori: salcia, plopul.

Hotarul orasului Sannicolau Mare se poate incadra ca tip de vegetatie la stepa, silvostepa si padure de stejar. In zona de stepa, stratul ierbos este constituit din toporasi, viorele, ghiocei. Structura floristica a silvostepei cuprinde stejar penduculat, stejar pufos, plopul alb. In cadrul padurii de stejar apar pe langa stejar si specii ca ulmul si plopul.

In zona orasului Sannicolau Mare sunt numeroase specii endemice ce ocupa un areal foarte restrans: laleaua, creasta cocosului, muscata curgatoare, begonie, crizantema, vardoage.

In localitate intre anii 1970-1981 au existat plantatii de trandafiri de peste 20.000 de specii, orasul devenind simbolic ,,orasul trandafirilor”. Cele mai cultivate specii de trandafiri au fost: trandafirul Rosa Indica, Rosa Multicolor, Rosa Alb, Rosa Centifalia, Rosa Semperflorens. La aceste specii de trandafir se mai adauga gura leului (Antirrhinum majus), banuti (Bellis pernnis), precum si alte specii care s-au adaptat foarte bine la conditiile climatice ale localitatii. Aceste flori sunt cultivate in gradini, parcuri si spatii verzi. In parcurile orasului se mai intalnesc si specii straine precum Ginkgo biloba, originar din China, iar dintre speciile de conifere apare tisa .

Fauna este de tip central european cu elemente submediteraneene, cu patrunderi si amestec de specii venite din nord, sud si vestul tarii. Asociatiile faunistice sunt specifice silvostepei si padurii de stejar.
Fauna stepei si silvostepei se caracterizeaza prin prezenta rozatoarelor precum popandaul, harciogul, iepurele de camp, iar dintre pasari: turturica, privighetoarea, prepelita si potarnichea.
In lunca Arancai si in mlastinile din jurul orasului traiesc numeroase specii de rate salbatice, gaste, starci intre care tiganusul, buhaiul de balta, iar dintre animalele cu blana pretioasa apare vidra.

Fauna de padure e reprezentata prin caprioara, vulpe, iepure si veverita, iar dintre pasari sunt aceleasi prezente si in stepa si silvostepa.
Fauna piscicola prezenta in canalul Aranca si in Mures cuprinde somnul pitic, crapul, stiuca, carasul, tiparul si obletul.