Trasee Turistice Calimanesti | Oferte cazare Calimanesti | Tururi Calimanesti

Trasee turistice Calimanesti | Excursii in Calimanesti | Calimanesti Oferte cazare




Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Valcea > Cazare Calimanesti > Trasee Turistice


 
 

Trasee Turistice

Oferte Calimanesti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Calimanesti

Nota 7.6 din 10 pe baza a 7 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Calimanesti

 
     
 
 
 
     
 
 

Calimanesti - Caciulata - Satul Pausa - Bivolari - Manastirea Turnu

Din Calimanesti, se poate continua drumul fie urmarind firul soselei pana la Caciulata, fie pe Faleza Oltului. Din Caciulata, traversam podul si ajungem in satul Pausa. Daca trecem valea Pausei, pe un varf al dealului se poate vedea bisericuta Pausa, ridicata intre 1854-1857 pe locul uneia mai vechi, cel mai probabil intemeiata in timpul lui Nicodim din Tismana, fiind fondata de Dionisie Ieromonahul.

Spre nord, pe drumul de pe partea stanga a Oltului, se ajunge intr-un camp numit Bivolari. Aici, Grigore Tocilescu a descoperit in 1896 ruinele castrului roman Arutela, si termele romane. Campul este dominat de catre Turnul lui Traian care are 526 m inaltime, un loc unde arheologii au descoperit obiecte din epoca fierului.

Trecand de tunel, se ajunge la statia C.F.R. Manastirea Turnu. De aici, cararea merge spre sud, si apoi spre est inca 150 m, ajungandu-se la Manastirea Turnu. Initial, manastirea s-a numit Ovidenia, dar datorita faptului ca era situata dupa Turnul lui Traian, a inceput sa fie numita Manastirea de dupa Turn.

In Muntii Cozia

Cu varfurile lor golase si dispuse in evantai, Muntii Cozia sunt asezati in partea de nord a statiunii Calimanesti. La vest sunt marginiti de raul Olt, iar la est de Muntii Poiana Spinului, de Valea Topologului, de Valea Baiasului la nord si de depresiunea Jiblea-Berislavesti la sud.

Masivul Cozia, varful Cozia 1668 m, situat in sud-vestul Muntilor Fagaras, intre raurile Olt la vest, Baies la nord, Topolog la est, Salatrucel la sud, in apropierea complexului balneo-climateric Calimanesti-Caciulata. Prin spectaculozitatea reliefului, Muntii Cozia ofera numeroase perspective de dezvoltare turistica.

Comorile naturale ale acestui masiv sunt ocrotite si conservate. Rezervatia naturala complex Cozia, care a fost declarata Parc National in 1990. Masivul Cozia este usor accesibil doritorilor de drumetii care pot sa admire aici numeroase stanci cu forme bizare, frumoasele chei, cascade, o diversitate de plante printre care si floarea de colt, laleaua pestrita, garofita alba, precum si o interesanta fauna: pisici salbatice, rasi, capre negre, cerbi, jderi de copaci, scorpioni carpatici, si multe altele.