Judetul Calarasi | Harta Judetul Calarasi | Oferte Cazare in judetul Calarasi

Judetul Calarasi | Harta judetului Calarasi | Obiective turistice Calarasi | Orase importante judetul Calarasi




 

Cazare Romania > Judetul Calarasi

 
 

Judetul Calarasi

Judetul Calarasi | Harta Judetul Calarasi | Oferte Cazare in judetul Calarasi
 
     

 
 

Informatii Judetul Calarasi Prezentare judetul Calarasi


Judetul Calarasi este situat in partea de sud-est a Romaniei si a Campiei Romane, pe malul stang al Dunarii, la granita cu Bulgaria, avand o suprafata de 5088 kmp cea ce reprezinta 2,13% din suprafata Romaniei.
Se invecineaza cu judetul Ialomita la nord, Constanta la sud-est - Dunarea formand hotarul, Giurgiu si Sectorul Agricol Ilfov la vest si nord-vest.

Judetul Calarasi este situat intr-o zona de campie ce inclina usor nord-vest - sud-est, cuprinzand mai multe subunitati ale granarului Romaniei -Baraganul Sudic, Campia Mostistei, Campia Burnasului, Campia Vlasiei, la care se adauga Lunca Dunarii (Lunca Greaca, Lunca Calarasi, Balta Borcei).

Relieful campiei este reprezentat de interfluvii netede numite campuri, acoperite in mare parte de depozite loessoide, intrerupte de mici depresiuni numite crovuri si de vai inguste de tip mostiste.

Apele de suprafata sunt reprezentate de fluviul Dunarea - regina apelor - care delimiteaza la sud si sud-est teritoriul judetului. In afara raului Arges si a afluentului sau Dimbovita, care prin sectoarele lor inferioare dreneaza partea de vest a judetul Calarasi, celelalte rauri apartin retelei autohtone (Rasa, Barza, Argova, Vanata, Belciugatele, Luica etc.).

Harta Judetul Calarasi | Harta Judete Romania Harta judetul Calarasi



Harta Judetul Calarasi
Orase Judetul Calarasi | Judete Romania Orase importante in judetul Calarasi
Judetul Calarasi | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Calarasi
Cazare Oltenita
Cazare Fundulea
Cazare Budesti
Cazare Lehliu-Gara

Istoric Judetul Calarasi | Judete Romania Judetul Calarasi - Istoric

Judetului Calarasi a cunoscut, odata cu scurgerea veacurilor, toate etapele dezvoltarii istorice a poporului roman. Cele mai recente descoperiri arheologice demonstreaza existenta societatii omenesti in spatiul calarasean inca din perioada neoliticului timpuriu.

Orizontul cultural neolitic este bogat ilustrat de prezenta a doua culturi materiale autohtone: Boian si Gumelnita - cele mai reprezentative culturi neolitice din sud-estul Europei, descoperite, prima, in asezarea eponima de la Gradistea Ulmilor, pe malul fostului lac Boian, iar cea de-a doua in tellul Gumelnita de pe teritoriul comunei Ulmeni.

In ceea ce priveste epoca fierului, descoperirile de pe valea Mostistei (Vladiceasca, Coconi) atesta prezenta unor populatii hallstattiene timpurii. Impresionante devin insa descoperirile arheologice incepand cu cea de-a doua varsta a fierului, perioada in care pe teritoriul patriei noastre se dezvolta infloritoarea civilizatie geto-dacica.

Decoperirile arheologice, din perioada secolului IV-IX e.n., de la Calarasi, Dorobantu, Independenta, Vlad Tepes, Pietroiu, Coslogeni, Manastirea, Sultana si Radovanu atesta locuirea meleagurilor calarasene de o populatie daco-romana si, mai apoi, proto-romana, care retragandu-se pe vaile raurilor si in padurile din apropiere a reusit sa reziste populatiilor migratoare, ramanand statornic pe meleagurile stramosesti in pofida vremurilor de restriste.

Obiective turistice Judetul Calarasi | Judete Romania Judetul Calarasi - Obiective turistice in Calarasi

O atractie deosebita o reprezinta obiectivele cultural istorice si arhitectonice, din judetul Calarasi, printre care amintim:

- Biserica fostei Manastiri Negoesti este monument istoric si de arhitectura religioasa. Biserica este ctitorie din anii 1648-1649 a domnitorului Matei Basarab si a sotiei sale Elina. A fost refacuta in anul 1777 (s-au refacut ferestrele, zidul imprejmuitor si s-au reparat chiliile). Restaurata in anul 1850.
- Biserica fostei Manastiri Plataresti este monument istoric si de arhitectura religioasa. Manastirea a fost infiintata in 1642 de Matei Basarab, sotia sa Elina si altii. Cuprinde biserica Sf. Mercurie, construita intre 1642-1646. Este un monument remarcabil prin clara compozitie a formelor arhitecturale si picturi murale interioare.
- Manastirea Sf. Gheorghe din Radu Negru este situata la 10 km est de Calarasi, la 123 km S-E de Bucuresti. A fost infiintata in 1991 cu hramul Sf. Mucenic Gheorghe , fiind ctitorita de localnici din caramida pe temelie de piatra. Arhitectura este in stil bizantin, exteriorul fiind marcat de un brau din caramida rosie presata.
- Catedrala Ortodoxa Sf. Nicolae este monument de arhitectura religioasa. Edificiul a fost construit in anul 1838.
- Palatul Prefecturii este monument de arhitectura laica. Cladirea a fost construita in anul 1897 in stil neoclasic.


Judetul Calarasi | Turism Judete Romania Judetul Calarasi - Oferte turism

Riveranitatea judetului Calarasi la Dunare creeaza o atractivitate turistica deosebita, dar insuficient exploatata. Numarul mare de ostroave cu un pitoresc nemaiintalnit, ramificarea cursurilor principale prin brate unice, creeaza atat un cadru natural ce predispune la relaxare, cat si conditii propice pentru practicarea vanatorii si a pescuitului sportiv.

In acest sens amintim cele trei rezervatii naturale: Ostrovul Ciocanesti, Ostrovul Haralambie si Ostrovul Soimul.

La Sarulesti se organizeaza anual campionatele nationale de pescuit sportiv la crap iar in anul 2000 a fost organizat campionatul mondial de pescuit sportiv, stabilindu-se un record greu de egalat - un exemplar de 40 kg.

Ramurile turistice constituite de fluviul Dunarea care delimiteaza judetul in zona de sud si sud-est pe o lungime de 152 km sunt extrem de bogate si menite a fi puse in valoare. Incintele indiguite dintre Fluviu si bratul Borcea in suprafata de cca 30.000 ha, canalele naturale cu zona de vegetatie forestiera, flora si fauna pot fi introduse in circuite turistice cu amenajari si cheltuieli relativ mici pot arata vizitatorului un peisaj mirific asemanator celui din Delta Dunarii.

Acest potential turistic insuficient exploatat se afla la mai putin de 130 km de Bucuresti si la cca 100 km de municipiul Constanta si litoralul Marii Negre avand legaturi auto pe DN 3B si pe DN 3A.

Poze Judetul Calarasi | Poze Judete Romania Galerie foto judetul Calarasi

Poze Calarasi

Poze Oltenita

Poze Fundulea

 
     
 
 
 
     
 



 
 

Judetul Calarasi link-uri utile | Informatii utile Judetul Calarasi