Judetul Ialomita | Harta Judetul Ialomita | Oferte Cazare in Judetul Ialomita

Judetul Ialomita | Harta judetului Ialomita | Obiective turistice Ialomita | Orase importante judetul Ialomita




 

Cazare Romania > Judetul Ialomita

 
 

Judetul Ialomita

Judetul Ialomita | Harta Judetul Ialomita | Oferte Cazare in Judetul Ialomita
 
     

 
 

Prezentare Judetul Ialomita Prezentare judetul Ialomita

Judetul Ialomita este situat in sud-estul Romaniei si se intinde pe o suprafata de 4.453 km patrati, suprafata ce reprezinta 1,9 % din teritoriul tarii. Resedinta judetului este municipiul Slobozia, care se gaseste in centrul Campiei Baraganului, in lunca raului Ialomita. Municipuil contine doua suburbii, Slobozia Noua si Cartierul Bora.

Localitatile principale din judetul Ialomita sunt: doua municipii -Urziceni si Fetesti, un oras -Tandarei, si 49 comune. Intreaga populatie a judetului Ialomita numara 304.985 locuitori din care 126.812 locuitori se gasesc in zona urbana si 178.173 locuitori, in zona rurala.

Clima este temperat continentala, si forma de relief intalnita este o campie traversata de raul Ialomita. Bogatiile solului si subsolului constau in lut - materia prima din care se fabrica tigle si caramizi; nisip - material de constructie, namol sapropelic - in Lacurile Amara si Fundata, recomandat in tratarea reumatismului.

Ape sulfuroase - care contin clorura de sodiu si magneziu, ape sarate in lacurile Amara si Fundata excelente in tratarea reumatismului, ape sulfuroase de adancime (peste 100 m), ape termale de adancime (peste 3.000 m), petrol si gaze naturale (in cantitati mici).

Harta Judetul Ialomita | Harta Judete Romania Harta judetul Ialomita

Harta Judetul Ialomita

Orase Judetul Ialomita | Judete Romania Orase importante in judetul Ialomita
Judetul Ialomita | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Slobozia
Cazare Urziceni
Cazare Amara

Cazare Fetesti
Cazare Tandarei

Istoric Judetul Ialomita | Judete Romania Judetul Ialomita - Istoric

Descoperirile arheologice atesta ca teritoriu judetului Ialomita este locuit continuu inca din paleolitic, uneltele si obiectele gasite la Cosereni, Bordusani ,Saveni si Dridu demonstrand acest lucru. Urme materiale specifice culturii neolitice s-au gasit in 15 localitati ialomitene. Epoca bronzului arata ca purtatorii aceslei culturi, care au trait pe teritoriul actual al judetului lalomita, practicau agricultura, olaritul, prelucrarea pietrei si cromului, aveau legaturi semnificative, inclusiv culturale, cu lumea heladica si miceniana.

Prezenta scitilor este dovedita de descoperirile facute la Hagieni si Ograda. Populatia geto-daca, superioara numeric si cultural, i-a anihilat. Triburile geto-dace din aceasta zona au avut legaturi stranse cu tracii din dreapta Dunarii, cu grecii, dar mai ales cu cetatile de pe malul Marii Negre: Histria, Calatis, Tomis.

Cercetarile arheologice efectuate in Ialomita au pus in evidenta existenta a 48 de asezari getice, situate pe principalele cursuri de ape curgatoare: Ialomita, Bratul Borcea si Prahova, precum si in jurul lacurilor Dridu, Fundata, Amara si Strachina. Cea mai reprezentativa este cetatea fortificata de la Piscu Crasani, intre satele Copuzu si Crasani, comuna Balaciu, pe malul drept al raului lalomita.

Istoricul Vasile Parvan afirma ca acesta este Helis, celebru oras antic. Colonizarea Daciei de catre romani are si aici numeroase urme arheologice. in peste 30 de asezari. Cea mai importanta se afla la Dridu, ajunsa resedinta domneasca temporara in sec. al XVI-lea.

In prima jumatate a secolului al XIX-lea, la Brosteni (comuna Ion Roata) si-a avut resedinta Evanghelie Zappa, initiatorul jocurilor panelene moderne, precursorul Olimpiadelor sportive de astazi.

Obiective turistice Judetul Ialomita| Judete Romania Judetul Ialomita - Obiective turistice in Ialomita

Cel mai important obiectiv turistic din judetul Ialomita il reprezinta statiunea Amara situata la 7 km. de Slobozia si 129 km. de Bucuresti renumita pentru namolurile s apele minerale sulfatate, clorurate, bromurate folosite in tratamentul bolilor reumatismale cronice ale sistemului nervos periferic, in afectiuni post traumatice ale aparatului locomotor si in boli ginecologice .

Alte obiective turistice care pot fi vizitate in judetul Ialomita sunt:
- Barajul si lacul de acumulare de la Dridu.
- Manastirea monument Pitesteanu.
- Manastirea Sfintii Voievozi din Slobozia ctitorita de Matei Basarab in jurul anului 1634.
- Biserica de lemn de la Poiana.
- Casa memoriala Ionel Perlea, din Ograda.
- Complexul Podurilor Dunarene de la Fetesti.
- Muzeul Agriculturii.
- Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia.
- Catedrala Slobozia.

Judetul Ialomita | Turism Judete Romania Judetul Ialomita - Oferte turism

Judetul Ialomita are o capacitate de cazare de pestre 3.000 locuri, din care 473 in hoteluri, peste 600 in vile si moteluri, 1.540 in spitaluri de tratament in Amara si 300 in vile in taberele scolare de la Amara.

Cel mai important loc turistic al judetului sunt Baile Amara, situate la 7 km distanta de Slobozia si 126 km distanta de Bucuresti, cunoscute pentru namolul sapropelic si apele minerale medicinale folosite in tratarea reumatismului cronic.

Poze Judetul Ialomita | Galarie Foto Judete Romania Galerie foto judetul Ialomita

Poze Slobozia

Poze Urziceni

Poze Amara

Poze Fetesti

 
     
 
 
 
     
 



 
 

Judetul Ialomita link-uri utile | Informatii utile Judetul Ialomita