Aeroportul International Chisinau | Informatii utile Chisinau

Aeroportul International Chisinau - Republica Moldova | Informatii utile Aeroportul International Chisinau
Cazare Romania > Republica Moldova > Judetul Chisinau > Cazare Chisinau > Aeroportul International Chisinau


 
 

Aeroportul International Chisinau

Oferte Chisinau 2022 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Chisinau

Nota 6.4 din 10 pe baza a 4 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Chisinau

 
     
 
 
 
     
 
 

Aeroportul Chisinau isi are locatia strategica in centrul Republicii Moldova, la intersectia cailor comerciale asiatice si europene.

In prezent, Aeroportul este considerat drept cel mai mare si important din Republica Moldova. Terminalul, construit in anul 1970 si renovat in 2000, are o capacitate de procesare de 1,2 mln pasageri per an si 425 de pasageri per ora (conform datelor din anul 2007).
Aeroportul este dotat cu o pista de aterizare/decolare (cu lungimea de 3590 m, latimea de 45 m, desemnata cu codul - 4 C), aceasta fiind operabila 24 de ore.

Aeroportul International Chisinau este membru al Consiliului International al Aeroporturilor (regiunea Europei), al Asociatiei „Aeroport” a Aviatiei Civile a tarilor CSI, precum si ALFA ACI (L’association des Aeroports de Langue Francaise Associes a l’Aeroports Council International).
Datorita amplasarii sale potrivite si retelelor excelente de transporturi, Aeroportul este un punct de start ideal pentru calatoriile turistice si cele efectuate in interes de serviciu.


Istoric Aeroport

Ziua de 19 septembrie 1944 este considerata ziua fondarii Detasamentului moldovenesc independent avia, precum si data oficiala a infiintarii Aviatiei Civile a Republicii Moldova.

Destinatia primelor zboruri operate de pe Aeroportul Chisinau - Moscova, Sankt-Petersburg, Kiev, Minsk, Caucaz si Crimeea.

In anul 1987 capacitatea de procesare a ajuns pina la 1 mln de pasageri pe an, capitala Moldovei avind conexiuni aeriene cu peste 80 orase din Uniunea Sovietica si peste 20 orase si localitati ale republicii.

La 31 mai 1995, Aeroportului Chisinau i s-a conferit statutul de Aeroport International. In prezent, peste 15 companii aeriene efectueaza zboruri charter si zboruri regulate pe/de pe Aeroportul International Chisinau in 18 tari ale Europei, Asiei si Orientului Apropiat. Aeroportul InternationalChisinau este cel mai mare aeroport din Republica Moldova, fiind membru al Consiliului International al Aeroporturilor (regiunea Europei), al Asociatiei Aeroport a Aviatiei Civile a tarilor CSI, precum si ALFA ACI (L’association des Aeroports de Langue Francaise Associes a l’Aeroports Council International).

Prioritatile principale ale activitatii personalului Aeroportului International Chisinau constau in asigurarea securitatii zborurilor la un nivel inalt, precum si acordarea serviciilor calitative. In anul 2006, prin intermediul zborurilor regulate si charter, operate de 15 companii aeriene, peste 548,3 mii de pasageri au fost transportati in 18 tari ale Europei, Asiei si Orientului Apropiat.

Acces aeroport
Calatorind cu masina proprie sau transportul public spre Aeroportul Chisinau, veti remarca cu satisfactie ca amplasarea acestuia ofera numeroase cai de acces locale si regionale.
Situat la doar 13 km de centrul orasului, puteti ajunge la punctul de destinatie deplasindu-Va cu orice mijloc de transport convenabil pentru Dvs. si anume:

Transportul Public

Autobuzul Express A
Orar: 06.35-18.55
Interval de timp intre plecari: 30 min

Microbuzul nr. 165
Traseu: str. Izmail - Aeroport (durata calatoriei 25-30 min)
Orar: 06.00-21.30
Interval de timp intre plecari: 15 min

Deplasarea cu masina personala

In cazul in care sositi la Aeroport cu automobilul personal, puteti beneficia de serviciile parcare auto, la preturi rezonabile. Parcarile care au un program de lucru non-stop, au acces direct la cladirea terminalului, la o distanta de citeva minute de zona check-in. Parcarile pe termen scurt in scopul imbarcari/debarcari in zonele de sosire/plecare sint gratuite.
Totodata, daca planificati sa lasati autovehiculul pe o durata de citeva zile, sint disponibile serviciile de parcare pe termen lung, la preturi reduse.

Contact Aeroport

DENUMIREA SERVICIULUI

TELEFON

Serviciul Call Center

(+373 22) 52 51 11

VIP Lounge

(+373 22) 52 41 74

VIP Car

(+373 22) 52 41 74

Sala Delegatiilor Oficiale

(+373 22) 52 51 34

Hotelul Aeroport

(+373 22) 52 54 08

Punctul medical

(+373 22) 52 54 82

? Serviciul marketing

(+373 22) 88 25 33

Adresa:
Aeroportul International Chisinau, bd. Dacia, 80/3, MD-2026 Chisinau, Republica Moldova