Cazare Titu - Dambovita | Oferte cazare Titu | Hoteluri pensiuni vile Titu | Accommodation Titu

Cazare Titu | Hoteluri Pensiuni Vile Titu | Oferte de cazare in Titu | Titu Accommodation




Cazare Romania > Muntenia > Cazare Titu


 
 

Cazare Titu

Oferte Titu 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Localitatea Titu este situata in partea de sud a tarii si a judetului Dambovita, aproximativ la 50 km. NV de capitala tarii, ceea ce corespunde unei pozitii central-nordice in cadrul Campiei Romane si unei amplasari aproape mediane intre localitatile Bucuresti-Pitesti-Targovist.

Oras din 1968, nod de cale ferata, situat in centrul campiei cu acelasi nume dintre Arges si Dambovita, la o altitudine de 155m fata de nivelul marii, este compus din doua parti distincte: Titu- Targ, dezvoltat de-a lungul drumului national DN7, sat mentionat de la jumatatea secolului XVII caproprietate a logofatului Titeanu si Titu - Gara, cartier aparut dupa construirea caii ferate si a statiei CFR in 1872.

Aflata in mijlocul unei campii manoase ce-i poarta astazi numele, strabatuta de ape limpezi cu debite constante tot anul, la intersectia unor vechi drumuri comerciale, ideal loc de popas si temelie pentru asezari umane, localitatea Titu, intr-un asemenea cadru, se va afirma pe mai tarziu ca un bine cunoscut nod feroviar si punct de concurenta pentru importante drumuri nationale ori judetene ce se identifica cu cele de odinioara.

Teritoriul administrativ actual al localitatii Titu ocupa o suprafata de 4251 ha., ca suprafata intravilanului este de 923 ha. iar raportul dintre ele este de 5,17 ceea ce indica posibilitatea lesnicioasa a asigurarii locuitorilor din acest spatiu si cu produse agro-alimentare, materiale de constructie, servicii de loisir si multe altele.

Solului in zona orasului Titu sunt evidentiate de numeroasele terenuri agricole care, prin imbunatatirile funciare aduse, stau la baza unor productii vegetale si animale mari, iar palcurile de paduri existente si azi, presara teritoriul si satisfac cerintele colectivitatii. Subsolul, cercetat si prin foraje de adancime in cautarea de resurse energetice, nu a ofefit cantitati care sa justifice exploatarea. Au fost insa depistate in orizonturile superioare balasturi si ape de adancime potabile, exploatabile si necesare astazi zonei.

Campiei Titu, in mijlocul careia se afla si localitatea cu acelasi nume, se individualizeaza in cadrul Campiei Romane ca parte a unei intinse fasii joase, subsidente si aluvionare holocena. Are caracter de lunca, vai divergente, inecate in propriile aluviuni, cu albii meandrate, cursuri de apa parasite si o bogata panza de ape freatice. Ca aspect exterior, aceasta campie este similara unui plan neted, dar usor inclinat pe directia NV-SE, are o altitudine medie de 150 m. deasupra nivelului marii si o fragmentare destul de redusa a reliefului care e lipsit de forme majore.