Cazare Caracal | Oferte cazare Caracal | Cazare Hoteluri Caracal | Cazare Pensiuni Vile Caracal

Cazare Orasul Caracal | Oferte Cazare Caracal | Orasul Caracal obiectiv turistic | Accommodation Caracal

Press ESC to close
> > >


 
 

Cazare Caracal

Oferte Caracal 2016 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Caracal, Str. Piata Victoriei, nr. 4

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Caracal, Piata Victoriei nr.14

Hotel Romula este situat in centrul mun.Caracal, langa parcul Constantin Poroineanu, dispune de locuri de parcare, camerele sunt complet renovete, dispun de baie proprie, TV, apa calda si caldura de la centrala proprie, sala de conferinte, loc de joaca pentru copii, bar, restaurant cu specific romanesc, formatie de muzica proprie, organizeaza diferite...

Informatii
 
     
 
 
Orasul Caracalul este al doilea oras ca marime din judetul Olt, si este situat la 55 km de Craiova. Ca pozitie geografica Caracalul este situat in sud-vestul tarii, in Campia Romanatiului. De la est la vest este strabatut de raul Gologan, ale carui ape sunt canalizate subteran pe cuprinsul localitatii. Municipiul Caracal este situat la intersectia Drumului European: Bucuresti - Craiova - Timisoara (E70) cu drumurile nationale: Corabia - Ramnicu Valcea - Sibiu (DN 54; DN 64) beneficiind in acelasi timp si de un important nod de cale ferata care completeaza transportul rutier cu cel feroviar.

Situat in campia Romanatiului, Caracalul este plin de vestigii care dovedesc locuirea acestui tinut inca din preistorie. Stau dovada descoperirile arheologice din vremurile paleoliticului, neoliticului si din epoca bronzului. Se afla situat intre ruinele castrului roman Romula si ale cetatii Sucidava.

In Caracal se afla ruinele unui turn care a fost atribuit de folclor imparatului roman Caracalla (217), de la numele caruia ar proveni denumirea orasului. Denumirea orasului a ramas o dilema de-a lungul timpului si aceasta, datorita evenimentelor determinante care au marcat istoria acestei comunitati.
La anul 215 dupa Hristos, imparatul roman Antonius Caracalla a improprietarit veteranii din armata sa, aici. O alta ipoteza sustine ca numele orasului ar proveni dintr-o expresie turceasca sau poate cumana kara-kale, care ar insemna aproximativ cetatea neagra.

Mosia Caracalului a facut parte initial din imensa avere a familiei Craiovestilor. In 1589, cand Mihnea Turcitul a hotarat modul de impartire a averilor acestei familii, Caracalul a intrat pe seama domneasca, creandu-se cadrul pentru dezvoltarea urbana. Mihai Viteazul si-a facut aici o curte domneasca si o biserica. Tot Mihai Viteazul a ridicat Caracalul la rang de oras.

Cea mai veche biserica pastrata din sec. XVI este biserica Domneasca Ovidenia ctitorita de domnul Patrascu Cel Bun, pe care Mihai Viteazul a avut-o ani buni una din resedinte, avand o curte de unde isi administra cele 23 de mosii din imprejurimi. In biserica Adormirea Maicii Domnului, ctitorita de familia Jianu, se afla inmormantat vestitul haiduc Iancu Jianu.

Unirea Principatelor la 1859 are lasate urme si la Caracal. Deputatul Ioan Dumitriu in Divanul Ad-hoc al acelor ani se afla inmormantat in Biserica Toti Sfintii, biserica ctitorita la 1818. In aceasta biserica se afla Icoana Sfantului Cristofor - Sfantul cu cap de lup.

Pe 24 noiembrie 1994 Caracalul a fost declarat municipiu.

 
     
 
 
 
     
Eurotrip