Judetul Braila | Harta Judetul Braila | Oferte Cazare in Judetul Braila

Judetul Braila | Harta judetului Braila | Obiective turistice Braila | Orase importante judetul Braila




 

Cazare Romania > Judetul Braila

 
 

Judetul Braila

Judetul Braila | Harta Judetul Braila | Oferte Cazare in Judetul Braila
 
     

 
 

Informatii Judetul Braila Prezentare judetul Braila


Judetul Braila este situat in sud-estul Romaniei ocupand o parte din Lunca Siretului inferior, o parte din Campia Baraganului, mici portiuni din Campia Salcioara si Campia Buzaului. In est, judetul Braila cuprinde Insula Mare a Brailei. Judetul reprezinta 2% din suprafata intregii tari.

Judetul Braila are ca vecini judetul Galati la nord, judetul Tulcea la est, judetul Ialomita la sud si judetul Buzau la vest. Suprafata judetului Braila este de 4.766 kilometri patrati, resedinta sa fiind municipiul Braila.

Judetul Braila, fiind situat in campie, are un relief in general uniform, singurele accidente de teren fiind apele curgatoare, crovurile si depresiunile lacustre.

Clima este temperat continentala cu nuante mai excesive in vest si mai moderate in Lunca Siretului si Insula Mare a Brailei. Situat in apropierea Marii Negre, judetul Braila are temperaturi medii mai ridicate cu 1,5 grade celsius fata de restul campiei.

Harta Judetul Braila | Harta Judete Romania Harta judetul Braila

Harta Judetul Braila

Orase Judetul Braila | Judete Romania Orase importante in judetul Braila
Judetul Braila | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Braila
Cazare Lacu Sarat
Cazare Faurei
Cazare Ianca
Cazare Insuratei

Istoric Judetul Braila | Judete Romania Judetul Braila - Istoric

Un studiu al originilor Brailei arata ca regiunea a fost locuita din vremuri imemoriale, fapt atestat de numeroase vestigii arheologice datand din 5000 i.Hr., vestigii care sunt dovada continuitatii vietii si a civilizatiei in aceasta regiune.

Orasul Braila a fost pentru prima data atestat documentar acum 630 ani, cand domnitorul Tarii Romanesti Vlaicu I a oferit comerciantilor din Brasov privilegiul de a-si vinde marfurile in Braila. Din vremuri imemoriabile, locuitorii Brailei s-au ocupat cu agricultura, cresterea animalelor si pescuitul pe malul vestic al Dunarii.

Un velier, stema orasului Braila, a fost simbolul comertului, ocupatia pricipala a locuitorilor din aceasta zona. In 1836, Braila a fost declarat port-liber. Aici s-a infiintat prima Camera de Arbitraj Comercial (1836), Bursa de cereal si Bunuri (1882), Curtea Comerciala si Banca Comerciala au fost deschise in Braila. Datorita vietii econoomice infloritoare, Braila a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale din Romania.

Traditiile, obiceiurile si credintele acestora au fost intergrate in viata culturala si spirituala a orasului. Braila nu este un oras-muzeu, dar vizitatorii sai simt magia, legendele si istoria orasului care este prezenta pretutindeni.

Obiective Judetul Braila | Judete Romania Judetul Braila - Obiective turistice in Braila

Biserica Greceasca (1863-1872), cu vitralii valoroase si fresce realizate de Gheorghe Tattarescu;

Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril , fosta moschee (sec. XVII), transformata in 1831 dupa Pacea de la Adrianopol in biserica ortodoxa. Constructia, pastreaza elemente orientale fiind una din putinele biserici din Romania care nu are turle.

Manastirea Maxineni La 35 de kilometri de orasul Braila, pe directia Focsani, la confluenta raurilor Buzau si Siret, se afla ruina sfintei manastiri Maxineni - Braila, unde Matei Basarab, in anul 1637, a ridicat una dintre cele mai mari si frumoase manastiri ale Tarii Romanesti.

Manastirea Lacu Sarat - constructie in intregime din lemn in statiunea Lacu-Sarat, un important centru duhovnicesc si misionar, aflat in slujirea numerosilor pelerini, veniti din toate colturile tarii.

Muzeul Brailei - unul din cele mai mari din tara, cu opere ce apartin pictorilor Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Octav Bancila, Camil Ressu, Henri Catargi (sculptura)

Orologiul -Braila (1909), pe soclul sau este marcata o corabie cu panze - simbol al portului de pescari;

In Piata Sf. Arahangheli, din centrul vechi, se afla din 1906 grupul statuar Traian, ridicat de sculptorul Tache Dimo-Pavelescu cu ocazia implinirii a 1800 de ani de la cucerirea Daciei;

Statuia Ecaterinei Teodoroiu -Braila, in memoria eroinei care s-a jertfit pentru apararea patriei, in luptele de la Marasesti din primul razboi mondial.

Turism Judetul Braila | Oferte turism Judete Romania Judetul Braila - Oferte turism

Judetul Braila are perspective bune de afaceri avand in vedere Zona Libera care va fi creata aici si care va spori interesul investitorilor. Tot aici se gasesc nenumarate posibilitati de cazare. Blasova si Lacul Sarat sunt doua puncte de interes turistic.

La numai 5 km de Braila, pe malul lacului cu acelasi nume, se gaseste statiunea balneoclimaterica Lacul Sarat, situat la 16 m peste nivelul marii, si este inconjurat de 70 ha de padure care atenueaza climatul de stepa facand astfel din statiune un loc placut de odihna. lacul cu o salinitate mare, este un vechi curs al Dunarii, blocat acum.

Fundul lacului este acoperit cu mal terapeutic. valoarea terapeutica a apei si a malului din statiunea Lacul Sarat este cunoscuta de multa vreme de catre locuitorii acestei regiuni, dar in ultimul timp, multi turisti vin aici pentru tratament. In afara de aceste locuri, Fluviul Dunarea este punctul de atractie turistica al judetului Braila.

Poze Judetul Braila | Galarie foto Judete Romania Galerie foto judetul Braila

Poze Braila
Poze Braila | Galerie foto orasul Braila

 
     
 
 
 
     
 



 
 

Judetul Braila link-uri utile | Informatii utile Judetul Braila