Drumetii pe muntele Harghita

drumetii pe muntele harghita




 

Cazare Romania > Programe Turistice in Secuime > Drumetii pe muntele Harghita

 
 

Drumetii pe muntele Harghita

Drumetii pe muntele Harghita
 
     

 
 

Legendele Muntii Harghita - Drumetii pe Muntele Harghita

Program pentru o zi

Muntii Harghita constituie partea mijlocie cea mai tanara a lantului vulcanic situat pe latura de vest a Carpatilor Orientali, ei domina depresiunea Ciucului cu peste 1200 de metri, iar spre izvoarele Baraoltului si Tarnavelor lasa treptat culmi ferestruite. In zona inalta, muntii Harghita sunt impaduriti, piscul cel mai inalt este varful Harghita-Madaras (1800 m), Coltul Tesit (1709 m) si Muntele Harghita (Ciceu) abia isi arata stancariile in poieni.

Peisajul este variat, colorat, cu poteci si drumuri comode, in zona exista cabanele Harghita Madaras, Harghita, Bradet, Chirui, Selters) precum si statiunea de altitudine Harghita-Bai (1350 m) de unde pornesc si traseele marcate.

Partea centrala a lantului muntos separa Tinutul Secuiesc, mai precis Scaunul Ciucului si Scaunul Odorheiului. Varful dominant este muntele Harghita Madaras, muntele sfant al secuilor, de unde se deschide o priveliste extraordinara asupra lantului muntos.

In conditii meteorologice favorabile se poate admira o mare parte a depresiunii Transilvane, Muntii Fagaras si Piatra Craiului.
De peste 60 de ani Cabana Madaras (construita in anul 1941) vegheaza pe Muntele Harghita, de a lungul deceniilor ea fiind prima oprire preferata a turistilor ajunsi pe munte.

Legendele Muntii Harghita - Drumetii pe Muntele Harghita Legendele Muntii Harghita - Drumetii pe Muntele Harghita Legendele Muntii Harghita - Drumetii pe Muntele Harghita

Program

* 8,00 - Mic dejun la pensiune
* 8,30 - Pornim spre Izvoarele, ne imbarcam pe remorcile tractoarelor puse la dispozitia noastra de catre localnici si urcam pana la Cabana Madaras. Pe parcursul traseului vom admira brazii uriasi, vom respira aerul curat al Harghitei si cu putin noroc vom zari si animalele salbatice din padurile muntelui.
* In jurul orei 11,00 grupul va ajunge la Cabana Madaras, unde vom gusta din delicioasa kurtoskalacs pentru a avea puterea necesara parcurgerii drumului spre varful muntelui.
* 11,30 - Pornim spre varful muntelui Harghita (1801 m). Durata traseului este de aproximativ 1 ora. In jurul orei 12,30 atingem piscul si vom admira privelistea extraordinara asupra lantului muntos.
* Dupa amiaza, in jurul orei 13,00, grupul se intoarce la cabana, nu inainte de a efectua un scurt ocolis spre cascada din munti.
* 15,00 - Grupul va lua pranzul bogat si delicios la cabana
* 16,00 - Vom cobori cu tractorul de pe muntele Harghita spre Izvoarele.
* 17,00 - Vom vizita parcul de animale salbatice de la Izvoarele. Parcul de animale salbatice infiintat in anul 2008 se extinde pe o suprafata de 300 hectare si gazduieste numeroase specii de animale, cum ar fi cerbul lopatar, muflonul si caprioara. In decursul unei plimbari relaxante de aproximativ 2 ore turistii vor admira in mediul lor natural aceste animale salbatice rare.
* 19,00 - Vom porni spre Zetea, unde vom cina intr-un restaurant din sat. Va avea loc si decernarea premiilor I survived Harghita! Can you do the same?, Am supravietuit Harghita! Poti si tu?

Pret:
- 30 euro/persoana pentru adulti
- 25 euro/persoana pentru copii intre 5 si14 ani,
- gratuit pentru cei sub 5 ani

Pretul contine: transportul, plimbarea cu tractorul, gustarea, pranzul, biletul de intrare in parcul de animale salbatice, cina, ghidul grupului.

Date de contact


Persoana de contact: Hajdo Noemi
Tel fix: 0266/218.027
Tel mobil: 40746630723
Fax: 0266/218.027
E-mail: noemi@octogoninvest.ro

 
     
 
 
 
     
 



 
 

Drumetii Pe Muntele Harghita link-uri utile | Informatii utile Drumetii Pe Muntele Harghita