Pe urmele Secuilor

pe urmele secuilor




 

Cazare Romania > Programe Turistice in Secuime > Pe urmele Secuilor

 
 

Pe urmele Secuilor

Pe urmele Secuilor
 
     

 
 

Pe urmele secuilor - Aventura si traditie seculara

Program pentru o zi

Programul Pe urmele secuilor ofera o imagine unica a tinutului si a culturii secuilor. Ocolirea traseelor turistice conventionale deschide in fata noastra o latura deosebita a regiunii, mult diferita de cele cunoscute. Itinerariul ne conduce in inima Transilvaniei, in Tinutul Secuiesc, unde vom vizita vestitele sate ale secuilor si vom cunoaste ocupatiile locale traditionale.

La Satu Mare (Marefalva) vom admira portile traditionale ale secuilor, caracteristice satelor din regiune.
La urmatoarea oprire coboram in Salina Praid (Parajd), una dintre cele mai mari mine de sare din tara si din estul Europei.
De la Praid pornim spre Criseni (Korispatak), unde arta confectionarii palariilor si ale diverselor obiecte decorative din paie isi dezvaluie secretele in fata turistilor nostri.
Ultima oprire este la Inlaceni (Enlaka), care datorita izolarii sale a pastrat traditiile arhitecturale si gastronomice seculare. In functie de anotimp vom vizita si singura ferma de bivoli din Secuime.

Pe urmele secuilor - Aventura si traditie seculara Pe urmele secuilor - Aventura si traditie seculara Pe urmele secuilor - Aventura si traditie seculara

Program:
Mic dejun la pensiune
* 7,30 - Plecarea spre Satu Mare
* 8,00 - Sosirea la Satu Mare, localitate vestita in intreaga tara pentru traditionalele sale porti ale secuilor. La Satu Mare exista 25 de astfel de porti considerate a fi monumente.
* 9,30 - Plecarea spre Praid
* 10,30 - Sosirea la Salina Praid, una dintre cele mai mari mine de sare din tara si din Europa, cu inceputuri istorice datate in epoca romana. Zona deschisa vizitatorilor se afla la o adancime de 120 de metri de la suprafata, avand o latime de 20 de metri, o inaltime de 14 metri si o lungime de cateva sute de metri. Transportul vizitatorilor se efectueaza cu autobuzele salinei, turistii parcurgand o distanta de 1250 de metri de la intrare. In timpul sezonului de vara numarul persoanelor care viziteaza mina si al bolnavilor care se trateaza aici ajunge in medie pana la cifra de 2500-3000 pe zi.
* 12,30 - Pranz
* 13,30 - Plecarea spre Criseni
* 15,00 - Sosirea la Muzeul Palariilor de Pai de la Criseni, unde sunt expuse o multitudine de palarii de pai purtate si fabricate in zona. Vom avea ocazia sa urmarim prezentarea tehnicii de fabricare ale acestor palarii. In cadrul muzeului sunt expuse si decoratiuni fabricate din pai, ele putand fi cumparate pe loc.
In curtea muzeului se afla si o expozitie de pietre, unde vom admira diferite forme inedite de animale, portrete etc. Pietrele sunt in starea lor naturala, lucrate insasi de mana naturii.
* 16,30 - Sosirea la Inlaceni. Inlaceni este una dintre cele mai interesante localitati ale judetului Harghita, cu numeroase vestigii arhitecturale interesante, repere unice ale istoriei culturii secuiesti. Este un asezamant, care si-a pastrat caracteristicile arhaice, un teren de prospectiuni preferat inca din secolul al XIX-lea de istorici si etnografi deopotriva. In anul 1993 Inlaceni a fost propus pentru includerea pe lista patrimoniului cultural mondial. La sosire in sat vom fi intampinati cu
kurtoskalaos, o delicioasa specialitate a zonei. Vom vizita o gospodarie traditionala a satului, scoala si muzeul din localitate, iar dupa ce am admirat si biserica din Inlaceni, ne vom relaxa sub umbrele frasinului vechi de 560 de ani din curtea bisericii. In functie de anotimp, vom avea posibilitatea unei vizite la singura ferma de bivoli din Tara Secuilor.
* 18,30 - Plecarea spre Odorhei
* 19,30 - Seara secuilor. Intr-un restaurant cu muzica populara din Odorhei vom gusta mancarurile traditionale ale secuilor. Cina se incheie cu o serata dansanta.

Pret:
- 35 euro/persoana pentru adulti
- 25 euro/persoana pentru copii intre 5 si14 ani,
- gratuit pentru cei sub 5 ani

Pretul include: biletul de intrare in salina, pranzul, gustarea kurtoskalaos, transportul, ghidul si cina.

Date de contact

Persoana de contact: Hajdo Noemi
Tel fix: 0266/218.027
Tel mobil: 40746630723
Fax: 0266/218.027
E-mail: noemi@octogoninvest.ro

 
     
 
 
 
     
 



 
 

Pe Urmele Secuilor link-uri utile | Informatii utile Pe Urmele Secuilor