Cazare Oradea | Oferte cazare Oradea | Cazare Hotel Pensiuni Vile | Accommodation Oradea

Accommodation Oradea |Oferte Cazare Oradea | Orasul Oradea obiectiv turistic | Harti Oradea




Cazare Romania > Crisana > Judetul Bihor > Cazare Oradea


 
 

Cazare Oradea

Oferte Oradea 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Oradea, Str. William Shakespeare nr. 1

Casa Mignon , o locatie intima situata intr-o zona linistita din Oradea, Bihor poate satisface cele mai pretentioase gusturi in materie de conditii de cazare. Indiferent de scopul vizitei dumneavoastra in Oradea, fie ca este vorba despre o intalnire de afaceri, o oprire de o noapte sau pur si simplu o vizita de agrement, asteptarile dumneavoastra nu...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Oradea, Piata Nucetului, nr. 11

Apartament tip studio situat in Oradea la iesirea spre Baile Felix, dotat cu tot ce este nevoie pentru un sejur de reusit. Aer conditionat bucatarie utilata, pat matrimonial si o canapea extensibila. Parcare privata. Acceptam plata cash, cu tichete de vacanta sau cu card.

Informatii

Cazare Oradea, Strada Parcul Traian, Nr. 1, Ap. 16

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Oradea, Str. Mircea Zaciu, nr. 74

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Oradea, Str. Iosif Vulcan, nr. 2

Cladirea istorica de o suta de ani din Oradea, care a fost recent restaurata, va ofera apartamente moderne, complet renovate si echipate pentru turisti si oaspeti, si pentru oricine care doreste cazare exclusiva in centrul orasului, cu vederi unice. Echipa Vili Apartments lucreaza de doi ani pentru a va oferi o gama larga de servicii, astfel incat...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Oradea, Strada Zlatnei, nr. 2

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Oradea, Bulevardul Dacia, nr. 43, bloc A3, apartment 17

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Oradea, Str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Nr.26

Pensiunea Góbé Csárda se afla la 15 minute pe jos de centrul orasului Oradea si ofera camere pline de culoare si restaurant. Accesul la Wi-Fi si parcarea privata sunt disponibile gratuit. Fiecare camera este amenajata unic si reprezinta diferitele regiuni ale Transilvaniei, prin pictura de pe mobilier. Fiecare camera este...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Oradea, Strada Episcop Doctor Vasile Coman, nr. 3, bloc 2, scara A, ap. 46

Informatii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Oradea

Nota 7.5 din 10 pe baza a 3 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Oradea

 
     
 
 
 
     
 
 

Prezentarea orasului Oradea

Oradea, Großwardein pentru vorbitorii de germana sau Nagyvárad in limba maghiara, se descopera de aproape 1000 de ani, ca un un oras cosmopolit locuit dealungul timpului de români,  maghiari, italieni, evrei, slovaci, germani, etc. Multiculturalitatea locului este vizibila pretutindeni, de la centrul vechi al orasului construit, in marea sa parte, in stilul art nouveau (membri Retelei Oraselor Art Nouveau din Europa, alaturi de orase ca Barcelona, Helsinki sau Riga), decorat intr-un galben de „Schombrun”,  la cele 4 locasuri de cult, ortodox, greco-catolic, catolic si mozaic aflate pe o raza de 600 de m din Piata Unirii.

Palatul si pasajul Vulturul Negru domina piata centrala prin jocul complicat de fatade supra ornamentate, balcoane si vitralii si prin frumoasa galerie acoperita cu tavan de sticla, care adaposteste cele mai vibrante si colorante cafenele si pub-uri ale orasului, continuând astfel traditia vechilor restaurante si cafenele construite aici odata cu palatul.

Cetatea Oradea, aflata intr-un amplu proces de renovare, este locul de unde s-a nascut orasul, prima atestare fiind la 1113 in care se mentioneaza asezarea unei manastiri si a unui târg pe amplasamentul actualei cetati. Cetatea si orasul capata o importanta europeana in urma sanctificarii fondatorului Episcopiei Oradene Sf. Ladislau Taumaturgul, fiind la vremea respectiva (sec. XIII ?i XIV) un loc de pelerinaj de talie europeana.
Oradea a fost, timp de 203 ani, cel mai important observator astronomic al Europei, Georg Peuerbach, creatorul acestuia, stabilind meridianul zero al hartilor geografice, in Oradea prin celebrele Tabulas Varadiensis.

Importanta turistica a orasului a fost confirmata in 2014, când vizitatorii platformei TripAdvisor plaseaza Oradea pe locul 2, dupa Bucuresti, in topul destinatiilor turistice ale României.

Orasul Oradea - Obiective turistice - Localizare - Harti Oradea

Oradea este un important centru istoric-cultural, primul centru al umanismului din Transilvania. Zidurile vechii cetati sunt dovada istoriei indelungate, viata culturala a orasului in prezent fiind reprezentata de spectacole, concerte, expozitii si targuri. Cele mai importante evenimente au loc cu ocazia Toamnei Oradene, festival organizat in luna octombrie, care cuprinde si ziua orasului pe 12 octombrie.

Oradea gazduieste de asemenea si cea mai dinamica universitate din tara. Baza materialain domeniul educatiei, atat in sectorul public cat si in cel privat, este asigurata de 45 de scoli elementare, gimnazii si licee.
Una dintre cele mai importante atractii ale acestui oras transilvan o constituie arhitectura centrului urbei, reprezentata de diferite stiluri: baroc, clasicist, eclectic, seccesion.

Universitatea cu 17 facultati, 5 colegii si 5 centre de cercetare (ape geotermale, medical, studii germane, centrul international de cercetari euro-regionale , centrul international pentru tehnologia informatiei)
Palatul Episcopiei Greco-Catolice 1903, fosta Bilblioteca judeteana Gheorghe Sincai,
Biserica cu Luna, construita in 1784
Catedrala Romano - Catolica, cel mai important monument baroc din Romania
Palatul Vulturul Negru, 1907-1909 cu pasajul sau de vitralii
Palatul Apollo, 1912-1914
Hotelul Astoria, 1902 (Palatul EMKE) Oradea este avantajata si de atractiile din imprejurimi. Baile Felix si Baile 1 Mai, statiuni recunoscute pentru calitatile apelor geotermale, se afla la 10 km departare, in timp ce Muntii Apuseni, cu pesterile si obiectivele sale spectaculoase, se afla la o distanta de doua ore de condus.

Pentru a face cunostinta cu Oradea, sunt necesare cel putin 3 - 4 zile, de-a lungul carora turistul poate vizita cateva obiective emblematice. Cea mai densa concentrare a acestora se afla, evident, in centrul istoric al orasului:

Primaria, cladire monumentala, construita de arhitectul Rimanoczy Kalman jr. pe malul stang al Crisului Repede, intre anii 1902-1903
Palatul Vulturul Negru, construit in stil secession intre anii 1907-1908
Biserica ortodoxa cu luna, construita in 1790, si arata cu exactitate fazele lunii
Teatrul, dominand cu stilul sau eclectic Piata Ferdinand din anul 1900
Palatul Episcopiei Greco-Catolice, finalizat in 1905 ca mostra a stilului eclectic cu influente neogotice
Palatul Rimanoczy senior, pe strada Republicii colt cu Parcul Traian, reproducand palatul venetian Ca d"Oro
Palatul Rimanoczy jr., pe strada Roman Ciorogariu, adaposteste sediul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei si Salajului
La capatul dinspre est al Oradiei se afla Cetatea, construita in secolul XI si devenita o adevarata emblema a orasului, individualizandu- se printr-o forma pentagonala unica in Estul Europei.
Palatul Baroc, fost si viitor sediu episcopal, adaposteste Muzeul Tarii Crisurilor, a cincea institutie muzeala ca valoare si marime din Romania si, impreuna cu Bazilica Romano-Catolica si cu Sirul Canonicilor, formeaza Complexul Baroc - cel mai mare complex de cladiri construite in acest stil arhitectural in Romania.
Sinagoga Ortodoxa a Comunitatii Evreiesti, de pe strada Mihai Viteazu, si Sinagoga Neologa-Congresista, de strada Independentei, sunt construite in stil eclectic
in Piata Unirii se afla nu mai putin de trei biserici, din care doua sunt ortodoxe, Sf. Nicolae si Sf. Treime, iar una este romano-catolica, purtand hramul Sf. Ladislau.
Alte lacasuri de cult reprezentative sunt Sf. Ana -catolica, Manastirea Sfintei Cruci -ortodoxa si Emanuel -baptista.

Alaturi de cladiri reprezentative, orasul Oradea traieste si prin evenimentele de cultura si de divertisment pe care spatiile dintre acestea le adapostesc de-a lungul anului, incepand din primavara, cand in luna mai se desfasoara Festum Varadinum, continuand in toiul verii cu Targul Mesterilor Populari, in luna iulie, si incheind cu toamna, cand au loc Festivalul Toamna Oradeana si Saptamana Teatrului Scurt, in lunile septembrie-octombrie.

In Oradea functioneaza doua mari stranduri, in apropierea centrului aflandu-se Strandul Municipal, cu 4 bazine recent modernizate (din care unul este bazin olimpic) plus un bazin pentru copii, celalalt fiind Strandul Iosia, cu 3 bazine pentru adulti si un altul pentru copii.

De asmenea, Oradea dispune de 3 stadioane, cel mai mare fiind al municipalitatii, cu o capacitate de circa 20.000 de locuri, si o sala polivalenta pentru sport si spectacole, cu o capacitate de 6.000 de locuri.

Institutiile de spectacol sunt Teatrul de Stat, cu sectii in limba romana si in limba magiara, Filarmonica de Stat, foarte apreciata in strainatate si Teatrul Arcadia. Orasul dispune de o biblioteca cu peste 2 milioane de volume.

Oradea a fost intemeiata la rascrucea drumurilor comerciale dintre Occident si Orient, localizarea punandu-si amporenta asupra specificitatii negustoresti a orasului pana in zilele noastre. insasi infatisarea sa actuala sta sub semnul influentelor istorice, vizibile in toate planurile: in arhitectura, in economie si ocupatii, in structurarea sociala si, evident, in tezaurul cultural si habitudinile comportamentale ale locuitorilor sai.

Orasul Oradea a fost atestat documentar din anul 1113, insa radacinile sale sunt de origine tracica. De-a lungul Evului Mediu, cetatea a devenit loc de convietuire pentru un mozaic etnic care a contribuit la chipul de astazi al Oradiei: maghiari si romani, austrieci, evrei si turci.

Populatia in orasul Oradea este reprezentata si in prezent de toate etniile, iar acest fapt se evidentiaza prin imprumut in comunicare, educatie, obiceiuri si traditii. Principalele atuuri ale acestui mix etno-cultural sunt benefice pentru intreaga comunitate, polarizand viata sociala in jurul valorilor locale indiferent de provenienta Pe intreg judetul exista moduri diverse de manifestare culturala, de la targuri si expozitii la forme de invatamant elevate pana la cel mai inalt nivel si institutii culturale de marca. Toate au contribuit si contribuie din plin la mentinerea si dezvoltarea pe plan regional a unui creuzet al creatiei.

Invatamantul este organizat pe trepte gimnaziale, scoli profesionale, licee de profil si universitati, nu mai putin de 4 institutii de invatamant superior functionand in resedinta de judet. Alaturi de acestea, numeroase asociatii profesionale, societati comerciale cu profil educational-formativ precum si spatiul propice organizarii unor simpozioane sau intruniri fac ca zona geografica sa fie foarte bine garnisita educational. Specialistii formati gasesc cu relativa usurinta posibilitati de valorificare a potentialului lor creativ in acelasi spatiu, generic numit Crisana.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Apartament Gray Oradea

Cazare Apartament Gray Oradea | Prezentare Oradea Gray Apartament | Poze Oradea Apartament Gray
Clasificare Apartament Gray - 3 stele
150 LEI