Muzee Bucuresti | Cultura Bucuresti | Obiective turistice Bucuresti

Muzee Bucuresti | Descriere Muzee Bucuresti | Lista muzeelor din municipiul Bucuresti | Noaptea Muzeelor




Cazare Romania > Muntenia > Judetul Bucuresti > Cazare Bucuresti > Muzee Bucuresti


 
 

Muzee Bucuresti

Oferte Bucuresti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Bucuresti

Nota 8.9 din 10 pe baza a 25 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Bucuresti

 
     
 
 
 
     
 
 

Muzee Bucuresti | Muzeul Satului - Muzeul Taranului Roman Bucuresti

Muzeul Satului Bucuresti

A fost fondat in 1936 de Dimitrie Gusti si este unul dintre cele mai interesante parcuri etnografice in aer liber din lume. Muzeul este localizat in Parcul Herastrau.
In numai doua luni de zile echipe de specialisti si studenti, conduse de profesorii D. Gusti si H.H. Stahl, au achizitionat, din satele cercetate, constructii taranesti (case, anexe gospodaresti, biserici, instalatii tehnice) si obiecte de interior (mobilier, ceramica, tesaturi, unelte etc.), considerate ca reprezentative pentru locurile lor de origine. Exemplarele caselor si gospodariilor sunt expuse pe zone etnografice.

Deschiderea oficiala a muzeului a avut loc la 10 mai 1936, in prezenta regelui Carol al II-lea, iar pentru public,cu o saptamana mai tarziu.
Intre anii 1936-1940, Muzeul Satului Bucuresti dispunea de 6,5 ha de teren, pe care au fost amplasate 33 de complexe autentice, transferate din satele cercetate: case cu anexe gospodaresti, o biserica (din jud. Maramures), troite, instalatii tehnice, fantani si un scranciob.

Intre anii 1940-1948, muzeul a fost pus in situatia de a nu-si mai putea continua activitatea si de a isi inchide portile deoarece in unele gospodarii din muzeu au fost gazduite mai mute familii de refugiati bucovineni si basarabeni veniti pe teritoriul nostru ca urmare a inglobarii Basarabiei si Bucovinei si a unei parti a Tinutului Hertei si Bucovinei in Uniunea Sovietica. Acest lucru a dus la distrugerea unui numar insemnat de constructii.

Elaborarea unor noi strategii de dezvoltare a patrimoniului, sprijinita de necesitatea maririi spatiului de expunere a muzeului, a dus la extinderea suprafetei destinata prezentarii monumentelor la 6,9ha si la cresterea si diversificarea colectiilor. Patrimoniul din expozitia in aer liber se imbogateste, ajungand la un numar de 62 de complexe de arhitectura, cu 223 de constructii (40 de case, 165 de anexe gospodaresti, 3 biserici, 15 instalatii tehnice si ateliere mestesugaresti), insumand un inventar de 17.000 obiecte.

Intre monumentele achizitionate din teren se numara gospodarii si case din zonele Suceava ,Vaslui, Valcea,Constanta, Alba, Hunedoara, Maramures etc.
Datorita aparitiei problemelor de conservare si restaurare rezultate de atacurile microbiene si a degradarilor naturale inerente a luat fiinta un serviciu specializat in tratarea bunurilor de patrimoniu, denumit "Laboratorul de conservare-restaurare" .
In perioada comunista s-a vrut stramutarea muzeului pe un alt amplasament , in afara Bucurestiului, pe locul sau fiind preconizata extinderea zonei rezidentiale a conducerii comuniste.

Odata cu Revolutia din decembrie 1989, Muzeul Satului isi recapata individualitatea. Campaniile de cercetare si achizitii din ultimii ani au dus la cresterea patrimoniului din expozitia in aer liber si din colectii. In prezent, expozitia permanenta cuprinde 121 de complexe distincte, totalizand 338 de monumente, iar patrimoniul mobil insumeaza 53828 obiecte.
Doua evenimente dramatice, respectiv incendiul din septembrie 1997, si cel din februarie 2002, au afectat o serie de monumente si obiectele de inventar aferente, dar intr-un timp relativ scurt o parte dintre monumente au fost redate circuitului de vizitare.


Muzeul Taranului Roman

A fost infiintat la 5 februarie 1990. In 1996 este declarat de catre Consiliul Europei cel mai bun muzeu european al anului.
Muzeul este continuatorul unor traditii muzeale datand inca din anul 1875 cand a fost constituita, pe langa Muzeul National de Antichitatii, prima sectiune de arta textila cu "lucrari facute la tara".

La sfarsitul anului 1906 este infiintat un muzeu autonom al artei populare romanesti. In anul 1912 s-a pus piatra de fundament a Muzeului de Arta Nationala. In documentul de infiintare, semnat de Regele Carol I si coborat la temelia edificiului, s-a consemnat faptul ca acest muzeul era necesar "spre a cinsti arta stramoseasca cu un adapost vrednic de insemnatatea sa". Proiectul si conducerea lucrarilor au fost incredintate arhitectului N. Ghica-Budesti.
Lucrarile au fost finalizate in anul 1941, cladirea luand infatisarea actualului monument de arhitectura care este sediul Muzeului Taranului Roman. Piesele aflate in patrimoniul muzeului, in numar de aproape 90.000, constituie cea mai bogata colectie de arta populara din Romania.


Muzee Bucuresti | Alte muzee in Bucuresti

Muzeul National de Istorie a Romaniei detine peste 50.000 de piese de mare valoare care infatiseaza dezvoltarea societatii pe teritoriul Romaniei din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre.

Muzeul National de Arta a Romaniei, cuprinde peste 70.000 de piese expuse in sectia de arta romaneasca (feudala, moderna si contemporana), si in sectia de arta universala (europeana, orientala). Printre numerosii artisti ale caror opere se gasesc in muzeu, amintim: Gh. Tattarescu, Th. Aman, N. Grigorescu, St. Luchian, Th. Pallady, N. Tonitza, C. Brancusi, D. Paciurea, I. Jalea, Antonello de Messina, Rembrandt, Rubens, Delacroix, Renoir, Monet.

Muzeul de Istorie Naturala "Grigore Antipa" este unul dintre cele mai vechi din Europa. Detine peste 300.000 de exponate si una din cele mai bogate colectii de fluturi din Europa.

Muzeul de Istorie si Arta a Municipiului Bucuresti expune peste 150.000 de piese care infatiseaza istoria Bucurestiului din cele mai vechi timpuri (neolitic) si pana in zilele noastre.

Muzeul Militar Central detine un inestimabil patrimoniu istoric militar organizat pe 32 de colectii (arme, documente, tablouri, uniforme, steaguri, medalii).

Muzeul Literaturii Romane poseda un valoros fond de manuscrise, documente, carti vechi, editii princeps, expunerile oferind o imagine elocventa a dezvoltarii literaturii romane.

Muzeul "Theodor Aman"- exponatele, in majoritate lucrari ale artistului, evoca in cele 9 camere etapele parcurse de pictor (1831-1891), in munca sa de creatie. Este organizat in casa in care a locuit marele artist si pe care a decorat-o el insusi;

Muzeul Memorial "George Enescu" este gazduit in Palatul Cantacuzino. In aceata locatie a locuit si creat marele muzician, intemeietor al scolii muzicale romanesti, George Enescu (1881-1955).

Muzeul Memorial "Gh. Tattarescu" se afla in casa in care a trait si creat renumitul pictor timp de peste trei decenii. Gh. Tattarescu (1820-1894) este unul din intemeietorii invatamantului artistic din Romania, remarcandu-se indeosebi in portretistica si in zugravirea a numeroase biserici.

Muzeul Colectiilor de Arta se pot admira exponate valoroase de pictura romaneasca si straina, icoane pe sticla, desene, gravuri, sculpturi in lemn si fildes, ceramica din diferite tari.

Muzeul National Cotroceni detine colectii de arta veche decorativa europeana.

Muzeul Teatrului National a fost infiintat din initiativa scriitorului Liviu Rebreanu, director al teatrului, in 1942;

Muzeul Pompierilor expune harti, arme, utilaje ale unitatilor de pompieri. Muzeul este gazduit in cladirea Foisorului de Foc care are o inaltime de 50 m si servea ca observator de foc si ca post de pompieri.

Muzeul "Cornel Medrea" cuprinde o mare parte din operele sculptorului (1888-1964), care ofera o viziune larga asupra creatiei acestui artist de seama.

Muzeul Memorial "C. I. si C. C. Nottara" ilustreaza prin exponate activitatea actorului C. I. Nottara si cea a compozitorului C. C. Nottara.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hostel Venus Bucuresti

Cazare Hostel Venus Bucuresti | Prezentare Bucuresti Venus Hostel | Poze Bucuresti Hostel Venus
Clasificare Hostel Venus - 2 stele
80 LEI