Pensiunea Magnolia Tismana - TourismGuide Romania

Pensiunea Magnolia Tismana | Cazare Tismana Pensiunea Magnolia | Rezervari Pensiunea Magnolia Tismana | Cazare Tismana




Cazare Romania > Cazare Oltenia > Judetul Gorj > Cazare Tismana > Pensiuni Tismana > Pensiunea Magnolia

 
 
Cazare Pensiunea Magnolia Tismana

Pensiunea Magnolia

Clasificat la 2 stele
Vizualizari: 1652
Rezerva online!

Nota informativa !!!

• Va indrumam sa folositi sectiunea Rezerva Online de mai sus pentru a verifica disponibilitatea camerelor si tarifele aferente acestei unitati de cazare.
• Rezervarile vor putea fi efectuate online in timp real conform disponibilitatii oferite de sistemul de rezervari.

Contact Pensiunea Magnolia Tismana

Orasul: Tismana
Regiunea Turistica: Oltenia
Descrierea adresei: Tismana

Unitatea de cazare Pensiunea Magnolia face parte din categoria Pensiuni Romania

Harta Pensiunea Magnolia Tismana

Servicii oferite de Pensiunea Magnolia Tismana

  • Mic dejun la cerere
  • Piscina
  • Foisoare
  • Helesteu

Despre Pensiunea Magnolia Tismana

Situata in orasul Tismana din judetul Gorj, reprezinta cadrul perfect pentru o clipa de relaxare, pentru un moment de odihna, atat fizica cat si sufleteasca.

Pensiunea Magnolia inseamna putin mai mult decat cazare. Este o pensiune in care vin la munte cei care vor sa evadeze din spatiul citadin sau sa gaseasca oameni ca ei alaturi de care sa-si petreaca vacanta.

Pensiunea Magnolia dispune de 8 camere din care 4 camere duble, 2 camere triple si 1 apartament format din 2 camere / 4 persoane. Toate camerele au baie proprie. Camerele sunt dotate cu paturi duble matrimoniale, doua noptiere, veioze, sifonier, cuier , televizor si cablu TV, foehn, trusa de cusut, perie haine si pantofi. La baie gasiti prosoape albe sterilizate, sapun si sampon, apa calda si rece non-stop. Servirea mesei, incluzand mic-dejun, pranz si cina, se face in incinta salii de restaurant , intr-un spatiu rustic si placut, cu o capacitate de 24 locuri, unde se poate servi mancare cu specific romanesc; de asemenea puteti servi masa la cele 2 terase.

Pentru cei care nu vor sa serveasca masa la noi in restaurant, aveti acces la o bucatarie complet utilata (aragaz, frigider, chiuveta, vesela, masina de spalat rufe, masa, coltar) si 3 foisoare dotate cu un gratar in aer liber.

Pentru petrecerea timpului liber puteti beneficia de terenurile de baschet, volei, fotbal, masa de biliard, masa de ping-pong sau sa mergeti la o partida de pescuit la helesteul pensiunii.

Totodata va mai punem la dispozitie o serie de jocuri (table, remy, sah, carti). Daca doriti sa va delectati cu o carte, o puteti gasi in biblioteca din living.
Parcarea pensiunii are o capacitate de 15 locuri si este supravegheata video.
La cerere se pot organiza mese festive, foc de tabara cu seri specifice gorjenesti.

Imprejurimi si Obiective turistice Tismana

1) Manastirea Tismana cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca, avand un rol primordial in mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani. Manastirea se afla pe teritoriul orasului Tismana din judetul Gorj, la 36 de km de orasul Targu-Jiu.Manastirea, reprezinta un monument de reculegere si inchinaciune, de cinstire a credintei noastre stramosesti, un edificiu de prea frumoasa arta straveche. Ea a fost si un post de aparare al tarii in vremuri de razboi, de gazduire a multor personalitati patrunse de un inalt patriotism.

2) Schitul Cioclovina de Jos este unul dintre cele doua schituri aflate putin mai sus de , comuna Tismana, judetul Gorj. Din cele mai vechi timpuri ale crestinismului, unii calugari traiau in manastiri, cenobitice, cu viata de obste, altii insa, pentru mai multa zdrobire a vrajmasului mantuirii si pentru o mai mare curatie a sufletului, se retrageau in pustietatile cele mai adanci, unde traiau in singuratate prin pesteri, si in lipsurile cele mai grozave, aproape ca fiarele salbatice.

3) Schitul Cioclovina de Sus este unul dintre cele doua schituri aflate putin mai sus de Manastirea Tismana, comuna Tismana, judetul Gorj. Din cele mai vechi timpuri ale crestinismului, unii calugari traiau in manastiri, cenobitice, cu viata de obste, altii insa, pentru mai multa zdrobire a vrajmasului mantuirii si pentru o mai mare curatie a sufletului, se retrageau in pustietatile cele mai adanci, unde traiau in singuratate prin pesteri, si in lipsurile cele mai grozave, aproape ca fiarele salbatice.

4) Cheile Sohodolului se afla la limita nordica a judetului Gorj cu judetul Hunedoara, in Muntii Valcan (o grupare ce apartine lantului montan Retezat-Godeanu din Carpatii Meridionali), in partea nordica a satului Runcu si este strabatuta de valea Sohodolului.

5) Monumentul Proclamatiei de la Pades, judetul Gorj este ridicat pe campul unde s-a desfasurat evenimentul istoric ce a marcat inceputul Revolutiei de la 1821, pe Campia Soarelui.
Monumentul a fost ridicat la initiativa locuitorilor comunei cu ocazia implinirii a 100 de ani de la evenimentul istoric. Arhitectul constructiei a fost State Balosin iar sculptorii basoreliefurilor au fost Gheorghe Tudor si Emil Wilhelm Becker (sculptorul Casei Regale).
Forma monumentului este de piramida maiasa, avand panta foarte abrupta, cu un altar cu troita. Altarul prezinta basoreliefuri cu Domnul Tudor flancat de stemele Valahiei si Olteniei, Adunarea de la Pades, juramantul de supunere al boierilor si textul proclamatiei a carui facsimil se gaseste la Muzeul National de Istorie a Romaniei de la Bucuresti. 5)Casa memoriala Constantin Brancusi se afla in localitatea sa natala, satul Hobita, din comuna Pestisani, judetul Gorj. Este clasificata ca monument istoric, cu cod LMI GJ-IV-m-B-09494, sub denumirea de Casa-Muzeu Constantin Brancusi.

Din pridvor se intra in cele trei incaperi ale casei: odaia de dormit, cunia si celarul. Cunia e bucataria, locul unde era vatra cu corlata, unde se gatea mancarea si unde se adunau la masa toti ai casei. Celarul e camara si e singura incapere care nu are tavanul drept. De aici se poate urca in pod.

Casa este compusa din doua odai (vatra, soba) si o camara (celar). Imbinarile barnelor sunt ascunse sub undrelele (stenapi) decorate pe motivul ′franghiei  si al ′dintelui de lup . In torsada sunt sculptati stalpii prispei, fie pe toata inaltimea fie in doua registre separate prin inele in zig-zag. Usa camarii reprezinta un tip traditional, nu numai pentru sudul muntilor, dar si pentru sate transilvanene.

Este monument de arhitectura populara de la sfarsitul secolului al XIX-lea si a fost restaurata in 1971, la infiintarea muzeului. Colectia muzeului cuprinde fotografii, albume, documente, carti, scrisori care reflecta momente din viata si activitatea lui Constantin Brancusi. Este prezentat mobilier original de interior taranesc de la inceputul secolului al XX-lea.

Galerie Foto Pensiunea Magnolia Tismana

Pensiunea Magnolia Pensiunea Magnolia
785 afisari
Camera dubla Camera dubla
572 afisari
Salon Salon
576 afisari
Restaurant Restaurant
552 afisari
Terasa Terasa
738 afisari
 
     

 
   
     

 
   
     


 
 

Am fost acolo - Parerea ta despre Pensiunea Magnolia din Tismana

Va rugam nu postati cereri de cazare in acest camp ! Postati doar impresii si pareri personale !
Va rugam sa acordati note pentru optiunile de mai jos !
Cazare
5.0
Servicii
5.0
Personal
5.0
Locatie
5.0
Raport Pret / Calitate
5.0
Nota finala: 5.0


Cod Securitate





Greu de citit? Regenereaza cod


Mai puteti scrie caractere.

Impresiile si parerile turistilor despre Pensiunea Magnolia din Tismana

Momentan nu a adaugat nimeni nici un review . Fii tu primul !

Comentarii publicate pentru Pensiunea Magnolia din Tismana sunt opiniile private ale utilizatorilor acestui site. TourismGuide.ro nu poate fi
considerat responsabil pentru acest continut si acceptul acestuia.
In cazul in care aceste comentarii sunt false si pot induce in eroare, va rugam sa ne contactati direct.