Bilete Tren 2018 | Bilete Online | Preturi bilete de tren

Bilete Tren | Bilete On Line CFR | Rezervari Bilete | Rezervari Tichete | Mersul Trenurilor Romania | Bilete de tren | Rezervari cfr
 

Cazare Romania > Mersul trenurilor din Romania > Bilete Tren

 
 

Bilete Tren

Bilete Tren 2018 | Bilete Online | Preturi bilete de tren
 
     

 
 
Bilete de Tren Online

ZILNIC cu trenul TRANSILVANIA

O oferta avantajoasa pentru cei care aleg sa calatoresca cu trenul si au ca detinatie Viena!

Preturi valabile din 09 decembrie 2018

CLUJ NAPOCA - VIENA
ORADEA - VIENA
29 EURO
pentru calatoria la vagon clasa a 2-a
1 adult

Important de stiut!

- oferta este valabila doar la trenul TRANSILVANIA 144/143, cu plecare/sosire din/in statiile Cluj Napoca, Oradea si sosire/plecare in/din Viena.
- numarul de locuri este limitat
- restituirea sau schimbul biletelor de tren nu sunt posibile
- nu se acorda reduceri suplimentare pentru copii

Va dorim calatorie placuta!

CFR Calatori prezent la Targul de Turism al Romaniei cu reduceri de 45% !

In perioada 15 - 18 noiembrie 2018 CFR Calatori va asteapta cu reduceri de 45% la biletele de tren!

Romexpo - Pavilion B2 - Stand 33!

Cei care ne viziteaza standul ...

 • isi pot cumpara bilete de tren cu 45% reducere direct de la stand
 • pot solicita un voucher ce le va permite sa isi cumpere bilete de tren cu 45% reducere de la casele de bilete (in limita stocului disponibil)

Pot afla informatii despre ...

 • ofertele de calatorie in trafic intern
 • ofertele de calatorie cu trenul in trafic international

Conditii voucher 45% reducere:

Un voucher da dreptul la o reducere de 45% din pretul final de vanzare al unui bilet de tren, procurat pana la data de 15.12.2018 (inclusiv), pentru o singura persoana, indiferent de tipul legitimatiei (bilet pret intreg, copil, elev, pensionar, bilet emis in baza card TrenPlus, etc.), indiferent de rangul trenului, clasa comerciala sau clasa de rezervare, precum si numarul de trenuri de legatura din parcurs
Oferta este valabila pana la data de 15.12.2018 (inclusiv), respectiv reducerea de 45% se acorda numai daca procurarea (emiterea) biletului de tren se efectueaza pana la data mentionata;
Calatoria se poate efectua pana cel tarziu la data de 15.12.2018;
Biletele pe baza voucherului se pot cumpara doar de la casele de bilete din statiile si agentiile de voiaj care emit electronic;
Reducerea acordata in baza voucher-ului NU se aplica la cumpararea biletului de tren pe baza de abonament, cartea VSD, bilet de weekend, minigrup, dus ? intors sau alte tipuri de legitimatii care au o anumita valabilitate sau se emit pentru mai multe persoane
Daca intr-o singura tranzactie se emit mai multe tipuri de legitimatii, primul bilet ce se selecteaza in vederea emiterii va fi cel cu pretul cel mai mare, astfel incat reducerea sa se aplice la aceasta valoare (respectiv in favoarea clientului);
Pretul afisat pe bilet va fi cel real al legitimatiei de calatorie, calculat conform tarifelor, ofertelor, facilitatilor si reglementarilor in vigoare;
Legitimatiile de calatorie achizitionate in baza voucherelor dau dreptul la modificarea contractului de transport referitoare la anticipare, amanare sau intrerupera calatoriei, conform reglementarilor comerciale in vigoare.
La solicitarea de renuntare la calatorie, restituirea se va efectua numai centralizat pe baza de cerere scrisa care va fi inaintata Serviciului E.M.C din cadrul S.R.T.F.C.-lui de care apartine unitatea la care s-a depus cererea.

Alege sa calatoresti cu Trenul pana la Chisinau ...

Cea mai avantajoasa oferta, special creata în scopul promovarii unor preturi competitive pe relatiile Bucuresti - Chisinau si Chisinau - Bucuresti, este SMART Prietenia!

Cu SMART Prietenia platesti 19 euro pentru calatoria la vagonul de dormit cu 4 paturi in cabina, cu trenul Prietenia 401/402, pe relatiile Bucuresti - Chisinau si Chisinau - Bucuresti

Oferta SMART Prietenia este supusa unor conditii speciale:
- numarul locurilor este limitat;
- restituirea sau schimbul legitimatiilor de calatorie nu sunt posibile;
- nu se acorda reduceri suplimentare pentru copii;

Este VARA, hai la MARE ... cu Trenurile Soarelui !

21 iunie 2018

incepand din data de 29/30 iunie 2018 se pune in aplicare programul de circulatie Trenurile Soareluiprogram estival de transport al CFR Calatori. Pana la data de 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura  zilnic legaturi directe din toata tara catre staţiunile de la Marea Neagra, catre Delta Dunarii şi retur.

Pentru ca toate regiunile ţarii sa poata fi conectate cu destinaţiile de vacanţa cele mai cautate in perioada verii, 16 trenuri directe  (incluzand şi  ramurile aferente) vor avea ca destinatie Constanta/ Mangalia, in timp ce 17 de trenuri vor pleca zilnic din garile Capitalei spre Constanta, din care 7 ajung la Mangalia.

De asemenea, exista legaturi frecvente cu trenuri care circula intre Constanta și statiuni. Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au in compunere vagoane de dormit și cușeta.

tarife

Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variata de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate in detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Trafic intern/ Oferte.  Pentru serviciile cuprinse in programul special estival sunt valabile toate facilitatile de calatorie acordate prin legi sau hotarari de guvern in vigoare.

O calatorie București ? Constanta, fara  nicio oferta comerciala, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Daca se achizitioneaza un bilet dus-intors calatorul beneficiaza deja de 10% reducere, iar daca biletul este achizitionat online se mai adauga o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpararea biletelor cu cel putin 21 de zile in avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de pana la 30% daca achizitionarea se face online. Toate reducerile sunt prezentate in detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Trafic intern/ Oferte.

in perioada programului estival de transport, turiștii aflati pe litoralul romanesc au posibilitatea de a calatori intre statiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio, la tarife de tren Regio.

durata de parcurs

Trenurile Litoral, care circula cu viteza sporita fara opriri intermediare intre București Nord ? Constanta și retur, ajung la destinatie in aproximativ doua ore. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București ? Constanta, este in medie de circa 2 ore și 20 minute.

conexiunea cu Delta Dunarii

Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunarii, va circula zilnic un tren direct InterRegio pe ruta București Nord ? Tulcea Oraș și retur (IR 1689, cu plecare din București Nord la 06:10 și IR 1688, cu plecare din Tulcea Oraș la ora 13:10). De asemenea, in fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 intors) vor continua sa circule intre Medgidia și Tulcea.

facilitati pentru persoanele cu dizabilitati

Persoanele cu dizabilitati motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Calatori de servicii gratuite de asistenta (rezervarea locurilor speciale, insotire in incinta statiei, asistenta la urcare/coborare in/din tren și asistenta la bordul trenului). Pasagerii trebuie sa completeze, cu minimum 48 ore inainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecari/sosiri din/in marile gari.

modificari in circulatia altor trenuri

Odata cu intrarea in vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio și Interregio vor avea programul de circulatie adaptat la noul program de mers al trenurilor estivale, iar modificarile vor fi anunţate la nivel local in gari.

canale cumparare bilete

Recomandam tuturor calatorilor sa iși procure biletele de tren din timp pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete, in special pentru trenurile de lung parcurs, care au in compunere vagoane de dormit și cușeta. Biletele pot fi achizitionate:

recomandari

inainte de efectuarea calatoriei, rugam pe toti pasagerii sa se asigure ca au bilet, pentru evitarea taxarii suplimentare in tren corespunzatoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementarilor in vigoare.

Pentru informatii actualizate despre circulatia trenurilor, calatorii sunt rugati sa consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, sa ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul international Gara de Nord București) sau sa se adreseze personalului nostru din statii.

Legaturi Directe cu Litoralul

CFR Calatori informeaza ca in perioada 11 - 29 iunie 2018, pentru asigurarea legaturii directe intre litoral si Baia Mare, Cluj Napoca, Timisoara si Resita, urmatoarele trenuri vor circula astfel:

Trenurile IR 1642 Baia Mare (pl. 17.52) / IR 1638 Cluj Napoca (pl. 19.05) cu destinatia Bucuresti Nord (sos. 06:14) isi vor prelungi mersul pana la Constanta, circuland pe distanta Bucuresti Nord (pl. 07.25) - Constanta (sos. 09.39) ca tren IR 12581 (in locul trenului 1581).
Trenurile IR 1696 Timisoara Nord (pl 22.40) / R 9172 Resita Sud Hm (pl.22.05) cu destinatia Bucuresti Nord (sos. 08.26) isi vor prelungi mersul pana la Mangalia, circuland pe distanta Bucuresti Nord (pl. 09.00) - Constanta (sos. 11.14) ca tren IR 12583 (in locul trenului IR 1583/1985), iar pe distanta Constanta (pl 12:20)- Mangalia (sos 13.32) ca tren R 8385.
Trenurile IR 1641/ IR 1648 / IR 1639 cu plecare din Bucuresti Nord (la ora 21.10) si au ca destinatie Bistrita Nord (sos. 05.26) / Cluj Napoca (sos. 07.43) / Baia Mare (sos. 09.27) vor circula de la Constanta ca tren IR 12586 Constanta (pl. 17.00) - Bucuresti Nord ( sos.19.29), in locul trenului IR 1586 Constanta - Bucuresti Nord.
Trenul IR 1695 cu plecare din Bucuresti Nord (la ora 21.20) si cu destinatia Timisoara Nord (sos. 06.52) / R 9161 Resita Sud Hm (sos. 07.05) va circula de la Mangalia (pl. 16.07), pe distanta Mangalia - Constanta ca tren R 8390, iar pe distanta Constanta (pl. 18.40) - Bucuresti Nord (sos.20.55) ca tren IR 12588, in locul trenului IR 1588 Constanta- Bucuresti Nord.
Pentru evitarea aglomeratiei din ziua plecarii trenului, recomandam pasagerilor sa-si procure din timp legitimatiile de calatorie. Acestea pot fi achizitionate cu anticipatie: online; de la automatele de vanzare bilete gari; de la automatele ZebraPay; direct de la casele de bilete din gari si agentii de voiaj CFR; de la distribuitori autorizati (agentii de turism).

Studentii pot calatori gratuit conform legii, iar toti pasagerii pot beneficia de reduceri importante prin alegerea ofertei tarifare potrivite, cu diversele discounturi acordate. Acestea sunt prezentate in detaliu online, la sectiunea Trafic intern/ Oferte.

Inainte de efectuarea calatoriei, recomandam pasagerilor sa se asigure ca au achizitionat bilet pentru evitarea taxarii suplimentare in tren si/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementarilor in vigoare. Pentru informatii actualizate despre circulatia trenurilor, calatorii sunt rugati sa consulte pagina de internet a companiei, sa ne contacteze la numarul de telefon 021/9521 sau sa se adreseze personalului din statii.

Din iunie pana in octombrie 2018 CFR Calatori revine cu tren direct catre TURCIA - Halkali - Istanbul !

Cei care au ca destinatie de vacanta Halkali / Istanbul, si calatoresc pe ruta Bucuresti Nord - Halkali / Istanbul, trebuie sa stie ca:

platesc 54 Euro, pentru o calatorie simpla la vagon cuseta cu 4 paturi in cabina
oferta este valabila in perioada in perioada 03.06.2018 - 01.10.2018, ZILNIC
pe distanta Halkali - Istanbul gara Sirkeci si retur, calea ferata din Turcia asigura, in baza legitimatiei de calatorie, transport auto gratuit
plecare Halkali ora 08.00 - sosire Istanbul gara Sirkeci ora 09.00
plecare Istanbul gara Sirkeci ora 20.00 - sosire Halkali ora 21.0
Preturile pot varia usor in functie de cursul valutar.

Pentru mai multe detalii va asteptam la casele de bilete din statiile si agentiile de voiaj CFR Calatori care emit in trafic international.

Va dorim calatorie placuta!

Planifica si Profita de Reduceri!

Pentru cumpararea cu anticipatie a biletelor de tren (bilet pret intreg/ copil) se acorda reduceri intre 10-25%:

 • 25 % reducere la cumpararea cu anticipatie peste 21 zile;
 • 18 % reducere la cumpararea cu anticipatie de 11 pana la 20 de zile;
 • 10 % reducere la cumpararea cu anticipatie de la 6 pana la 10 zile;

 

in plus 5% reducere la cumparare online

Pentru calatoria in trafic intern, biletele de tren pot fi cumparate cu anticipatie:

 • de pana la maxim 30 zile, inclusiv pentru calatoria de intoarcere;
 • de pana la maxim 60 zile in cazul grupurilor organizate de cel putin 30 de persoane;

 

Biletele se pot cumpara:

 • de la casele de bilete ale statiilor de cale ferata şi agentiilor de voiaj CFR care emit electronic prin sistemul xSell
 • de la automatele de vanzare apartinand CFR Calatori

La stabilirea termenului de anticipatie pentru acordarea reducerilor nu se ia in calcul ziua curenta.

Termenele maxime de vanzare cu anticipatie a biletelor de tren se pot modifica oricand daca conditiile din exploatare impun acest fapt.

Modificarea se poate face pentru toate trenurile de calatori sau punctual numai pentru anumite trenuri.

Modificarea termenelor maxime de vanzare cu anticipatie va fi adusa la cunoştiinta publicului calator cu cel putin 2 zile calendaristice inainte ca modificarea sa-si produca efectul, atat prin mesaj afişat pe site-ul oficial al CFR Calatori, cat şi prin afişe la toate punctele de emitere a legitimatiilor de calatorie.

in caz de forta majora modificarea termenelor maxime de vanzare cu anticipatie se poate face fara preaviz cu notificarea pe site-ul oficial al CFR Calatori.

Important!
- Procentul de reducere se aplica la tariful de transport integral sau copil pentru fiecare tren in parte, la calatoria cu tren Regio si Interregio, clasa 1 sau clasa a 2-a, conform selectiilor efectuate, in functie de perioada de anticipatie a procurarii biletului pret intreg sau bilet pentru copil.
- Reducerile acordate pentru achizitionarea cu anticipatie a biletelor de tren se cumuleaza cu reducerile de fidelitate (acordate la calatoria cu mai multe trenuri succesive apartinand CFR Calatori);
- Se aplica numai la emiterea electronica a legitimatiilor de calatorie, respectiv la achizitionarea biletelor de tren din unitatile (statii şi agentii de voiaj) dotate cu sisteme electronice de emitere, de la automatele de bilete sau online (prin serviciul Cumpara bilete online).
- in punctele de lucru şi unitatile mici, unde emiterea legitimatiilor de calatorie se face manual (prin completarea unor formulare standardizate, pretiparite), NU se aplica reduceri pentru achizitionarea cu anticipatie a biletelor de tren.
- Reducerea pentru anticipatie NU se aplica la achizitionarea altor oferte comerciale (bilet dus-intors, minigrup, etc.) sau la biletele emise persoanelor care beneficiaza de facilitati (reduceri) in baza actelor normative in vigoare (persoanele care au calitatea de elev, student?, pensionar, etc.) .
- La trenurile care circula cu regim de rezervare a locurilor, procurarea biletelor de tren se poate efectua numai in perioada de anticipatie stabilita şi avizata pentru trenul sau trenurile cu care se doreşte calatoria.
- Tariful tichetului de rezervare a locului la vagon clasa sau a suplimentului de pat (la vagon de dormit sau cuşeta), se achita integral.

Reducerile la cumpararea cu anticipatie a biletelor de tren reprezinta o oferta comerciala specifica CFR Calatori aplicandu-se numai in termenii şi conditiile stabilite pentru comercializare.
CFR Calatori işi rezerva dreptul de a modifica conditiile de comercializare sau de a sista oricand oferta comerciala, cu avizarea in timp util a publicului calator. in caz de forta majora modificarea se poate face fara preaviz cu notificarea pe site-ul oficial al CFR Calatori.

Oferta tarifara Trenurile Zapezii 2018

Pentru programul Trenurile Zapezii 2018, CFR Calatori introduce, in perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2018, reduceri tarifare atractive la trenurile care au ca destinatie/plecare sau tranziteaza statiunile montane de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei și Piatra Neamt.

Reducerile* se acorda pentru toate trenurile prezentate astfel:

25% de luni pâna joi, pentru calatoriile pe ruta directa, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio care au ca punct de plecare/destinatie una din statiunile montane de pe ruta Sinaia-Brașov sau din Vatra Dornei și Piatra Neamt.
31% - 56% zilnic, pentru calatoriile la clasa a 2-a cu trenurile InterRegio care circula pe Valea Prahovei pe rute intre Sinaia - Brașov și retur, prin extinderea ofertei Reduceri de weekend pe Valea Prahovei.
De exemplu, pe ruta București - Predeal pretul biletului cu aceasta oferta este de 30,60 lei, cu 8,90 lei mai putin fata de pretul intreg, pentru ruta Constanta - Braşov sau Bucureşti Nord - Piatra Neamt pretul biletului este de 60,45 lei, cu 18,85 lei mai putin fata de tariful intreg, pentru ruta Iaşi - Vatra Dornei Bai pretul biletului este de 50,70 lei, cu 15,60 lei mai putin fata de tariful intreg.

*exemplele de tarife sunt valabile de la data de 01 ianuarie 2018 şi INCLUD şi tariful de rezervare a locului care este 3,9 lei.

Hai la mare cu Trenurile Soarelui !

Incepand de vineri, 9 iunie 2017, intra In circulatie Trenurile Soarelui, programul estival de transport al CFR Calatori. Timp de trei luni, pana la data de 10 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura legaturi din toata tara catre Delta Dunarii si statiunile de la Marea Neagra.

trenuri suplimentare

CFR Calatori a pregatit un program special al trenurilor pentru ca toate regiunile tarii sa poata fi conectate cu destinatiile de vacanta cele mai cautate In perioada verii. Astfel, trenurile suplimentare vor fi introduse, treptat in circulatie, conform ANEXA - TRENURILE SOARELUI (plecari/sosiri), iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungita pana la Constanta/ Mangalia si retur.

De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din tara vor avea legaturi frecvente cu trenuri care circula Intre Constanta si statiuni.

conditii de calatorie

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare si alte facilitati. De asemenea, In unele vagoane din Trenurile Soarelui pasagerii pot beneficia de wifi gratuit si de servicii bar-bistro (Inghetata, cafea, bauturi alcoolice si nealcoolice, snacks-uri).

tarife

Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variata de reduceri disponibile. Pentru serviciile cuprinse In programul special estival sunt valabile toate facilitatile de calatorie acordate prin legi sau hotarari de guvern In vigoare.

O calatorie Bucuresti - Constanta, fara reduceri, este 59,6 lei la tren IR. Daca se achizitioneaza un bilet dus-Intors calatorul beneficiaza de 10%reducere, iar daca biletul este achizitionat online se mai adauga o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpararea biletelor cu cel putin 21 de zile In avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5reducerile acordate sunt de pana la 30% daca achizitionarea se face online.

durata de parcurs

Trenurile Litoral, care circula cu viteza sporita fara opriri intermediare Intre Bucuresti Nord - Constanta si retur, ajung la destinatie In aproximativ doua ore. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucuresti - Constanta, este In medie de circa 2 ore si 20 minute.

cadenta

33 de trenuri (16 tur/ 17 retur) vor pleca zilnic din Bucuresti spre Constanta si retur, din care 14 (7 tur/ 7 retur) cu destinatia Mangalia si cu opriri In statiunile de la Malul Marii si retur. In intervalul orar 07:30 - 10:30 cadenta este de aproximativ un tren la fiecare 30 de minute, iar In intervalele orare 02:55-07:30 / 13:00-17:00 frecventa plecarilor este de aproximativ un tren pe ora.

Trenurile Tineretului, In cadrul programului Trenurile Soarelui

In acest sezon, Trenurile Tineretului (Sibiu - Pitesti/ Bucuresti Nord/ Mangalia si retur) vor circula din 9 iunie ca trenuri InterRegio, cu tarife accesibile, de Regio. Plecarea din Sibiu este la ora 18:34, din Ramnicu Valcea la 21:05, din Pitesti la 00:55, din Bucuresti Nord la 02:55, iar sosirea In Constanta la 06:05. In Mangalia ajunge la ora 07:53. Pentru Intoarcere, trenul are plecare la 18:20 din Mangalia, la 20:10 din Constanta, la 23:15 din Bucuresti Nord si cu sosire In Pitesti la 01:13, In Ramnicu Valcea la 04:48 si In Sibiu la 07:20.

conexiunea cu Delta Dunarii

Pentru a facilita accesul turistilor la Delta Dunarii, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord - Tulcea Oras si retur. De asemenea, In fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 Intors) vor continua sa circule Intre Medgidia si Tulcea.

facilitati pentru persoanele cu dizabilitati

Persoanele cu dizabilitati motorii au posibilitatea de a se deplasa mai usor cu trenul spre si dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Calatori de servicii gratuite de asistenta (rezervarea locurilor speciale, Insotire In incinta statiei, asistenta la urcare/coborare In/din tren si asistenta la bordul trenului). Pasagerii trebuie sa completeze, cu minimum 48 ore Inainte de plecare, un formular care este disponibil online si la casele de bilete, pentru trenuri care au plecari/sosiri din/In marile gari.

modificari In circulatia altor trenuri

Odata cu intrarea In vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulatie adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificarile vor fi anuntate la nivel local In gari.

canale cumparare bilete

Recomandam tuturor calatorilor sa Isi procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete, In special pentru trenurile de lung parcurs, care au In compunere vagoane de dormit si cuseta.

recomandari

Inainte de efectuarea calatoriei, rugam pe toti pasagerii sa se asigure ca au bilet, pentru evitarea taxarii suplimentare In tren si/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementarilor In vigoare.

Pentru informatii actualizate despre circulatia trenurilor, calatorii sunt rugati sa consulte pagina de internet a companiei CFR Calatori, sa ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul international Gara de Nord Bucuresti) sau sa se adreseze personalului nostru din statii.

 
     
 
 
 
     
  
 

Bilete Tren link-uri utile | Informatii utile Bilete Tren

 
     
 
 
 
     
Eurotrip