Bilete Tren 2018 | Bilete Online | Preturi bilete de tren

Bilete Tren | Bilete On Line CFR | Rezervari Bilete | Rezervari Tichete | Mersul Trenurilor Romania | Bilete de tren | Rezervari cfr
 

Cazare Romania > Mersul trenurilor din Romania > Bilete Tren

 
 

Bilete Tren

Bilete Tren 2018 | Bilete Online | Preturi bilete de tren
 
     

 
 
Bilete de Tren Online

Oferta tarifara Trenurile Zapezii 2018

Pentru programul Trenurile Zapezii 2018, CFR Calatori introduce, in perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2018, reduceri tarifare atractive la trenurile care au ca destinatie/plecare sau tranziteaza statiunile montane de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei și Piatra Neamt.

Reducerile* se acorda pentru toate trenurile prezentate astfel:

25% de luni pâna joi, pentru calatoriile pe ruta directa, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio care au ca punct de plecare/destinatie una din statiunile montane de pe ruta Sinaia-Brașov sau din Vatra Dornei și Piatra Neamt.
31% - 56% zilnic, pentru calatoriile la clasa a 2-a cu trenurile InterRegio care circula pe Valea Prahovei pe rute intre Sinaia - Brașov și retur, prin extinderea ofertei Reduceri de weekend pe Valea Prahovei.
De exemplu, pe ruta București - Predeal pretul biletului cu aceasta oferta este de 30,60 lei, cu 8,90 lei mai putin fata de pretul intreg, pentru ruta Constanta - Braşov sau Bucureşti Nord - Piatra Neamt pretul biletului este de 60,45 lei, cu 18,85 lei mai putin fata de tariful intreg, pentru ruta Iaşi - Vatra Dornei Bai pretul biletului este de 50,70 lei, cu 15,60 lei mai putin fata de tariful intreg.

*exemplele de tarife sunt valabile de la data de 01 ianuarie 2018 şi INCLUD şi tariful de rezervare a locului care este 3,9 lei.

Hai la mare cu Trenurile Soarelui !

Incepand de vineri, 9 iunie 2017, intra In circulatie Trenurile Soarelui, programul estival de transport al CFR Calatori. Timp de trei luni, pana la data de 10 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura legaturi din toata tara catre Delta Dunarii si statiunile de la Marea Neagra.

trenuri suplimentare

CFR Calatori a pregatit un program special al trenurilor pentru ca toate regiunile tarii sa poata fi conectate cu destinatiile de vacanta cele mai cautate In perioada verii. Astfel, trenurile suplimentare vor fi introduse, treptat in circulatie, conform ANEXA - TRENURILE SOARELUI (plecari/sosiri), iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungita pana la Constanta/ Mangalia si retur.

De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din tara vor avea legaturi frecvente cu trenuri care circula Intre Constanta si statiuni.

conditii de calatorie

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare si alte facilitati. De asemenea, In unele vagoane din Trenurile Soarelui pasagerii pot beneficia de wifi gratuit si de servicii bar-bistro (Inghetata, cafea, bauturi alcoolice si nealcoolice, snacks-uri).

tarife

Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variata de reduceri disponibile. Pentru serviciile cuprinse In programul special estival sunt valabile toate facilitatile de calatorie acordate prin legi sau hotarari de guvern In vigoare.

O calatorie Bucuresti - Constanta, fara reduceri, este 59,6 lei la tren IR. Daca se achizitioneaza un bilet dus-Intors calatorul beneficiaza de 10%reducere, iar daca biletul este achizitionat online se mai adauga o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpararea biletelor cu cel putin 21 de zile In avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5reducerile acordate sunt de pana la 30% daca achizitionarea se face online.

durata de parcurs

Trenurile Litoral, care circula cu viteza sporita fara opriri intermediare Intre Bucuresti Nord - Constanta si retur, ajung la destinatie In aproximativ doua ore. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucuresti - Constanta, este In medie de circa 2 ore si 20 minute.

cadenta

33 de trenuri (16 tur/ 17 retur) vor pleca zilnic din Bucuresti spre Constanta si retur, din care 14 (7 tur/ 7 retur) cu destinatia Mangalia si cu opriri In statiunile de la Malul Marii si retur. In intervalul orar 07:30 - 10:30 cadenta este de aproximativ un tren la fiecare 30 de minute, iar In intervalele orare 02:55-07:30 / 13:00-17:00 frecventa plecarilor este de aproximativ un tren pe ora.

Trenurile Tineretului, In cadrul programului Trenurile Soarelui

In acest sezon, Trenurile Tineretului (Sibiu - Pitesti/ Bucuresti Nord/ Mangalia si retur) vor circula din 9 iunie ca trenuri InterRegio, cu tarife accesibile, de Regio. Plecarea din Sibiu este la ora 18:34, din Ramnicu Valcea la 21:05, din Pitesti la 00:55, din Bucuresti Nord la 02:55, iar sosirea In Constanta la 06:05. In Mangalia ajunge la ora 07:53. Pentru Intoarcere, trenul are plecare la 18:20 din Mangalia, la 20:10 din Constanta, la 23:15 din Bucuresti Nord si cu sosire In Pitesti la 01:13, In Ramnicu Valcea la 04:48 si In Sibiu la 07:20.

conexiunea cu Delta Dunarii

Pentru a facilita accesul turistilor la Delta Dunarii, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord - Tulcea Oras si retur. De asemenea, In fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 Intors) vor continua sa circule Intre Medgidia si Tulcea.

facilitati pentru persoanele cu dizabilitati

Persoanele cu dizabilitati motorii au posibilitatea de a se deplasa mai usor cu trenul spre si dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Calatori de servicii gratuite de asistenta (rezervarea locurilor speciale, Insotire In incinta statiei, asistenta la urcare/coborare In/din tren si asistenta la bordul trenului). Pasagerii trebuie sa completeze, cu minimum 48 ore Inainte de plecare, un formular care este disponibil online si la casele de bilete, pentru trenuri care au plecari/sosiri din/In marile gari.

modificari In circulatia altor trenuri

Odata cu intrarea In vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulatie adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificarile vor fi anuntate la nivel local In gari.

canale cumparare bilete

Recomandam tuturor calatorilor sa Isi procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete, In special pentru trenurile de lung parcurs, care au In compunere vagoane de dormit si cuseta.

recomandari

Inainte de efectuarea calatoriei, rugam pe toti pasagerii sa se asigure ca au bilet, pentru evitarea taxarii suplimentare In tren si/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementarilor In vigoare.

Pentru informatii actualizate despre circulatia trenurilor, calatorii sunt rugati sa consulte pagina de internet a companiei CFR Calatori, sa ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul international Gara de Nord Bucuresti) sau sa se adreseze personalului nostru din statii.

Cardul TrenPlus

Cu Cardul TrenPlus
25% reducere la cumpararea biletelor de tren

Ce este cardul TrenPlus:
Este o legitimatie nominala, cu o perioada de valabilitate de un an de zile si ofera posibilitatea procurarii de legitimatii de calatorie cu reducere de 25% din tariful de transport, in numar nelimitat in perioada de valabilitate, pentru posesorul acestuia.
De unde se poate procura:

Poate fi procurat, contra cost, numai de la casele de bilete ale statiilor si agentiilor de voiaj CFR care au sistem electronic de emitere a legitimatiilor de calatorie, de orice calator, indiferent de vârsta, in baza unei cereri scrise (formular tipizat- vezi aici) in care sa se mentioneze data de incepere a valabilitatii, numele posesorului, CNP, adresa si optional alte date de contact (e-mail, etc.).

Pret - 100 lei

Restituire

Restituirea tarifului de emitere a cardului este posibila inainte de prima zi de valabilitate cu retinerea unui comision de 10% din valoarea acestuia. Tariful de emitere a cardului (100 lei) nu se restituie dupa prima zi de valabilitate a cardului. Nu se restituie tarifele de emitere pentru cardurile pierdute, furate sau ramase neutilizate, indiferent de cauza

Duplicat

In cazul deteriorarii legitimației Card TrenPlus se poate emite un Card TrenPlus-Duplicat cu aceeași valoare, in baza unei noi cereri de emitere a cardului TrenPlus unde se va preciza motivul solicitarii duplicatului.
Posesorul unui card TrenPlus care reclama pierderea sau furtul cardului va trebui sa iși procure un nou card contra cost, incepand cu 01.02.2017.
Conditii de utilizare :

In baza unui card TrenPlus se pot cumpara legitimatii de calatorie pe orice relatie, la tren de orice rang si clasa comerciala, cu o reducere de 25% din valoarea tarifului de transport integral,de la casele de bilete ale statiilor si agentiilor de voiaj CFR (care au sistem electronic de emitere a legitimatiilor de calatorie), precum si online. Tariful de rezervare a locului clasa si tariful suplimentului de pat / cuseta se achita integral, la trenurile cu regim de rezervare.
Reducerea acordata in baza acestei oferte NU se cumuleaza cu reduceri acordate de alte oferte comerciale (dus-intors, minigrup, anticipatie, fidelitate, etc.)sau facilitati stabilite in baza unor acte normative, cu exceptia reducerilor acordate la cumpararea online a biletelor CFR.
in tren, calatorul este obligat sa prezinte impreuna cu biletul si cardul TrenPlus in baza caruia s-a emis, precum si un act de identificare cu poza si CNP (CI/BI/pasaport).
in situatia in care la controlul in tren, pentru o legitimatie de calatorie cu reducere procurata in baza unui card TrenPlus, nu se prezinta si cardul respectiv, calatorul este obligat sa plateasca diferentele tarifare la tarif de taxare in tren, respectiv diferenta intre tariful de taxare in tren corespunzator rang, clasa si distanta si suma efectiv platita pe biletul prezentat.
Legitimatiile de calatorie emise cu reducere in baza unui card TrenPlus, au aceleasi drepturi privind modificarea contractului de transport ca si un bilet pret intreg cumparat prin canalul de distributie.

Legitimatiile de calatorie cu reducere emise in baza cadrului TrenPlus se restituie in conditii generale de restituire valabile pentru canalul de distributie prin care au fost procurate (prin ghiseele de vânzare de la unitatile CFR, automatele de bilete, online).

Biletul de weekend - reduceri 15 - 35%

Aceasta oferta este destinata celor care aleg sa calatoreasca cu trenul la final de saptamana.

Biletul de weekend confera flexibilitatea alegerii numarului de weekenduri iar pasagerii beneficiaza in baza lui de reduceri de pana la 35%, in functie de numarul weekendurilor alese dintr-o luna (2, 3 sau 4), astfel:

35% pentru 4 weekenduri;
25% pentru 3 weekenduri;
15% pentru 2 weekenduri.

Biletul de weekend este o legitimatie de calatorie care se emite pentru o singura persoana, la acelasi rang de tren - Regio, Interregio sau Intercity, la clasa 1 sau clasa a 2- a (vagon clasa sau cuseta) - si aceeasi ruta, pe distante de pana la 1000 kilometri.

Acest bilet nu da dreptul la intreruperea calatoriei.

Reducerile nu se cumuleaza cu alte reduceri.
Nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului la vagonele de clasa I si a 2-a.
Permite calatoria dus - intors pe aceeasi ruta si la acelasi rang de tren. Calatoria se poate efectua incepand cu ora 0:00 a zilei de vineri si pana la ora 12:00 a zilei de luni.

Trenurile Zapezii 2017

In perioada 01 Ianuarie - 28 Februarie bucura-te de oferta TRENURILE ZAPEZII 2017!

5% de luni pana joi, pentru calatoriile pe relatie directa, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio, care au ca statie de plecare sau destinatie o statie de pe sectia Sinaia - Brasov sau statia Vatra Dornei, Vatra Dornei Bai hc, Petrosani si Piatra Neamt.

25% in zilele de vineri, sambata, duminica si sarbatori legale, pentru calatoriile pe relatie directa, la clasa a 2-a, cu trenurile IR 1728 si IR 1729 Caracal-Petrosani si retur, din lista de trenuri care au ca statie de plecare sau destinatie statia Petrosani.

31% - 56% zilnic, pentru calatoriile la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio, pe rute intre Sinaia-Brasov si retur, prin extinderea ofertei Reduceri de weekend pe Valea Prahovei.

*Reducerile se acorda la bilet pret intreg si copil.
*Tariful pentru rezervarea locului se plateste integral.
*Reducerile nu se aplica la trenurile IR la care se ofera alte reduceri mai mari.
*Oferta nu se cumuleza cu alte reduceri (exceptie reducerea la cumpararea online)

Reduceri la cumpararea cu anticipatie

Anticipatie - reduceri de 10% - 25%

Pentru cumpararea cu anticipatie a biletelor de tren (bilet pret intreg/ copil) se acorda reduceri intre 10-25%:
25 % reducere la cumpararea cu anticipatie peste 21 zile;
18 % reducere la cumpararea cu anticipatie de 11 pana la 20 de zile;
10 % reducere la cumpararea cu anticipatie de la 6 pana la 10 zile

Pentru calatoria in trafic intern, biletele de tren pot fi achizitionate cu anticipatie de pana la maxim 30 zile, inclusiv pentru calatoria de intoarcere sau cu anticipatie de pana la maxim 60 zile in cazul grupurilor organizate de cel putin 30 de persoane, de la casele de bilete ale statiilor de cale ferata si agentiilor de voiaj CFR care emit electronic prin sistemul xSell, de la automate de vanzare apartinand CFR Calatori, online, prin internet, in conditiile prezentate pe site-ul CFR Calatori. La stabilirea termenului de anticipatie pentru acordarea reducerilor nu se ia in calcul ziua curenta .

Termenele maxime de vanzare cu anticipatie a biletelor de tren se pot modifica oricand daca conditiile din exploatare impun acest fapt. Modificarea se poate face pentru toate trenurile de calatori sau punctual numai pentru anumite trenuri.

Modificarea termenelor maxime de vanzare cu anticipatie va fi adusa la cunostiinta publicului calator cu cel putin 2 zile calendaristice inainte ca modificarea sa-si produca efectul, atat prin mesaj afisat pe site-ul oficial al CFR Calatori, cat si prin afise la toate punctele de emitere a legitimatiilor de calatorie. in caz de forta majora modificarea termenelor maxime de vanzare cu anticipatie se poate face fara preaviz cu notificarea pe site-ul oficial al CFR Calatori.

IMPORTANT!
Procentul de reducere se aplica la tariful de transport integral sau copil pentru fiecare tren in parte, la calatoria cu tren regio si interregio clasa 1 sau clasa a 2-a, conform selectiilor efectuate, in functie de perioada de anticipatie a procurarii biletului pret intreg sau bilet pentru copil.

Reducerile acordate pentru achizitionarea cu anticipatie a biletelor de tren se cumuleaza cu reducerile de fidelitate (acordate la calatoria cu mai multe trenuri succesive apartinand CFR Calatori );

Se aplica numai la emiterea electronica a legitimatiilor de calatorie, respectiv la achizitionarea biletelor de tren din unitatile (statii si agentii de voiaj) dotate cu sisteme electronice de emitere, de la automatele de bilete sau online (prin serviciul ?Cumparare bilete CFR online).

In punctele de lucru si unitatile mici, unde emiterea legitimatiilor de calatorie se face manual (prin completarea unor formulare standardizate, pretiparite), NU se aplica reduceri pentru achizitionarea cu anticipatie a biletelor de tren.

Reducerea pentru anticipatie NU se aplica la achizitionarea altor oferte comerciale (bilet dus-intors, minigrup, etc.) sau la biletele emise persoanelor care beneficiaza de facilitati (reduceri) in baza actelor normative in vigoare (persoanale care au calitatea de elev, student, pensionar, etc.)

La trenurile care circula cu regim de rezervare a locurilor, procurarea biletelor de tren se poate efectua numai in perioada de anticipatie stabilita si avizata pentru trenul sau trenurile cu care se doreste calatoria.

Tariful tichetului de rezervare loc la vagon clasa sau a suplimentului de pat (la vagon de dormit sau cuseta), se achita integral.

Reducerile la cumpararea cu anticipatie a biletelor de tren reprezinta o oferta comerciala specifica CFR Calatori aplicandu-se numai in termenii si conditiile stabilite pentru comercializare.

CFR Calatori isi rezerva dreptul de a modifica conditiile de comercializare sau de a sista oricand oferta comerciala, cu avizarea in timp util a publicului calator. in caz de forta majora modificarea se poate face fara preaviz cu notificarea pe site-ul oficial al CFR Calatori.

ELEV sau STUDENT ? Alege ce ti se potriveste !

Esti ELEV sau STUDENT? Daca te-ai hotarat sa faci naveta ... poti opta pentru una dintre variantele de abonamete lunare, saptamanale sau pe zile, sau pentru reducerile acordate prin diferite oferte!

- 75% reducere din tariful de baza, pentru elevi si studenti la abonamente lunare nominale cu numar nelimitat de calatorii, clasa a 2-a, pana la distanta de 300 km la tren Regio. La procurarea abonamentului este necesara prezentarea carnetului de elev sau, dupa caz, a legitimatiei de reducere transport pentru studenti, vizate pe anul scolar/ universitar in vigoare.

- 50% reducere la tren Regio pentru elevi si studenti, din pretul unei calatorii. Aceasta reducere se acorda elevilor, pe baza carnetului de elev, iar studentilor, pe baza legitimatiei de reducere la transport, vizate pe anul scolar/ universitar in vigoare. - 50% reducere la tren InterRegio pentru studenti, pe baza de cupoane, din pretul unei calatorii.

Aceasta reducere se acorda studentilor pe baza legitimatiei de transport si a cupoanelor de calatorie (6, 18, 24 cupoane /an calendaristic, in functie de anul universitar in care este studentul).

Calatoreste dus-intors ...

Reduceri
- pentru adulti -10% din tariful pret intreg la calatoria cu trenul IC, IR si R, clasa I sau clasa a II-a;
- pentru copiii in varsta de pana la 10 ani impliniti la data efectuarii calatoriei: reducere de 50% din tariful pret intreg la calatoria cu trenul IC, IR si R, clasa I sau clasa a II-a La trenurile cu regim de rezervare se va achita tariful de rezervare a locului pentru fiecare loc, corespunzator clasei de rezervare

Important!

In cazul calatoriilor dus-intors, statia de destinatie pentru calatoria de dus trebuie sa fie aceeasi cu statia de plecare pentru calatoria de intors.

Reduceri pentru copii

Calatoria copiilor
Mari reduceri pentru copii

- gratuit pentru copiii cu varsta de pana la 5 ani impliniti
- reducere 50% pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 10 ani impliniti, precum si pentru copiii pana la varsta de 5 ani pentru care se cere loc separat
- nu se plateste supliment de pat pentru copiii pana la 10 ani impliniti, pentru care nu se cere pat separat; se admite un singur copil cu insotitor de fiecare pat
- se plateste tariful unui singur supliment de pat pentru 2 copii pana la 10 ani impliniti care ocupa impreuna un pat
- reducerea se cumuleaza cu reducerea pentru anticipatie, reducerea de fidelitate si reducerea de 5% pentru biletele cumparate online

 
     
 
 
 
     
  
 

Bilete Tren link-uri utile | Informatii utile Bilete Tren

 
     
 
 
 
     
Eurotrip