Casa Anca Baia De Fier - TourismGuide Romania

Casa Anca Baia de Fier | Cazare Baia de Fier Casa Anca | Rezervari Casa Anca Baia de Fier | Cazare Baia de Fier




Cazare Romania > Cazare Oltenia > Judetul Gorj > Cazare Baia de Fier > Case Baia de Fier > Casa Anca

 
 
Cazare Casa Anca Baia de Fier

Casa Anca

Clasificat la 0 stele
Vizualizari: 764
Rezerva online!

Tarifele nu sunt actualizate !

Tip camera Pers. Cam. Pret Valoare
Capacitate de cazare: 1 locuri

Regretam, dar momentan nu este posibil sa faceti o rezervare la acesta unitate de cazare.

Va indrumam sa folositi formularul de mai sus pentru a verifica preturile si disponibilitatea pentru alte unitati de cazare din zona.

Contact Casa Anca Baia de Fier

Regiunea: Oltenia
Locatia: Baia de Fier

Unitatea de cazare face parte din categoria Case de vacanta Romania

Harta Casa Anca

Servicii oferite de Casa Anca Baia de Fier

Despre Casa Anca Baia de Fier

Casa Anca este amplasata intro zona superba, la poale de munte, unde se aude doar susurul apei Galbenului, ciripitul pasarelelor si la doar 100 m de iesirea din Pestera Muierii.

Casa Anca ofera:

  • 4 camere duble, dotate si mobilate cu bun gust, rafinament si in culori pastelate (paturi confortabile cu saltele dormeo). Din respect pentru toti clientii nostri nu acceptam animale de companie, nu se accepta fumatul in camere. 
  • Bucatarie si living zona lobby conceputa intr-un stil aparte (arhaicul se imbina armonios cu modernul) si dotata cu canapele, fotolii, televizoare pentru petrecerea timpului liber, pentru a savura o cafea, cocktail, pahar de vin, toate insotite de o priveliste superba a Cheilor Galbenului si padurii de brazi din fata pensiunii.
  • Noaptea peisajul de basm iti taie rasuflarea, versantii abrupti sunt iluminati de reflectoare puternice creand diverse figuri desprinse, parca, din povesti mitologice.
  • Aerul curat si rece te linisteste si te indeamna sa te muti definitiv in aceste locuri. Galbenul, un mic rau cristalin, susura necontenit despartind mirific Muntii Parang de Muntii Capatanii. Vegetatia salbatica iti incanta privirile.
  • Dispunem de parcare proprie fara plata, supravegheata video, oferim siguranta si securitate maxima.


Camerele sunt dotate cu:
- baie, Tv -led, cablu Tv, covorase, terasa, priza in baie, papuci casa, incalzire centrala pe lemne.
Camerele sunt de nefumatori!

Copiii au gratuitate la cazare, cand dorm in pat cu parintii. Pentru copiii cazati pe canapeaua extensibila din camera dubla, sau pentru paturi suplimentare se achita un tarif negociabil.

Va asteptam la Baia de Fier! La Pestera Muierii!

 

Imprejurimi si Obiective turistice Baia de Fier

Baia de Fier
Existenta istorica a localitatii este atestata intr-un document care dateaza din 8 ianuarie 1480 si este emis de voievodul Basarab cel Tanar, domnitor al Munteniei. Documente istorice atesta ca de aici se extragea fierul, de unde si toponimicul asezarii. Traditia in prelucrarea metalelor s-a pierdut, iar revitalizarea acestui mestesug ar putea aduce beneficii de imagine acestei zone. Exploatarea zacamintelor de grafit, cele mai bogate in carbon din Europa de pe Muntele Catalinul, poate favoriza deschiderea unei expozitii cu specific in zona.
Activitati specifice zonei: cresterea animalelor, pomicultura, colectarea fructelor de padure.
Evenimente locale: Festivalul Folcloric Coboratul oilor de la munte, a treia duminica a lunii septembrie; serbarea campeneasca, a doua zi de Pasti.

Pestera Muierii
Pestera speologica, cu 4 niveluri carstice, monument al naturii (19 ha). Pestera Muierilor este usor accesibila, fiind situata in versantul drept al Cheilor Galbenului. Are o lungime totala de 3566 m, o parte din ea fiind amenajata si electrificata din anul 1963. Este introdusa in circuitul turistic. Pestera Muierilor este declarata monument al naturii din anul 1955.
Pestera Muierilor este prima pestera din Romania ca numar de vizitatori, este cotata cu potential de atractivitate mare (2/3 cavernament, 3/3 speleoterme, 0/3 lacuri si cascade, 0/3 gheata, 2/3 vestigii paleontologice si arheologice, potential de pozitie 2/3 (mediu) , grad dificultate general II/IV , grad dificultate galerie vizitabila I (minim).
Pot fi admirate numeroase stalactite si stalagmite care au forme ce impresioneaza capatand denumiri adecvate precum Orga, Altarul, Candelabrele, Cadana, Mos Craciun, Dropia, Domul Mare, Uliul Ranit, Sala Perlelor, etc. In pestera se gasesc colonii de lilieci , miriapode, pseudoscorpioni, paianjeni si numeroase alte nevertebrate inferioare. In Galeria Ursilor poate fi vazut un schelet de urs de pestera. De asemenea au fost descoperite scheletele altor mamifere, cum ar fi leul, hiena si lupul de pestera.
Legenda numelui Pestera Muierilor: In timpuri stravechi, bantuite de razboaie pe cand barbatii plecau la lupta impotriva celor care le incalcau tara, femeile si copii se ascundeau in aceasta pestera, transformata in adapost bine aparat si nedescoperit de catre navalitori.

Biserica Toti Sfintii
Este locul unde se conserva excelent picturi de fresca in stil bizantin, din anul 1753. Actuala biserica a comunei Baia de Fier, un valoros monument de cult ortodox, reprezinta din punct de vedere arhitectural si pictural stilul Brancovenesc specific secolului al xviii-lea. Asezata in nordul comunei, valea riului Galbenul, cu fata la albia acestuia si altarul spre soseaua ce strabate satul de la sud la nord, spre cheile calcaroase, reprezinta cu prisosinta secolul in care a fost ridicata, confirma vatra satului existenta in urma cu peste doua secole.

Cheile Galbenului
Sunt dezvoltate pe o lungime de aproape 2 km, nefiind extrem de inguste dar cu pereti abrupti, la baza carora s-au acumulat imense aliniamente de pietre, plasate in zona de lunca larga a cheilor. La Cheile Galbenului se pot practica alpinismul, canyoningul.

Pestera Iedului se afla in comuna Baia de Fier, arealul Parang-Oltet, judetul Gorj si se intinde pe o suprafata de 1 hectar, are o adancime de 300 metri si nu face parte din circuit turistic. Pestera Iedului este declarata monument al naturii si este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transalpina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.
Pestera Parcalabului, alaturi de Pestera Corbului si Pestera Iedului sunt supranumite Pesterile de la Baia de Fier. Aceste pesteri mai mici sunt situate in apropiere de Pestera Muierilor si prezinta un nivel mai ridicat de carstificare. Pestera Iedului este un monument al naturii, ocupa o suprafata de 1 ha si are 300 m adancime. Nu este inclusa in circuitul turistic.

Biserica Baia de Fier
Un loc aparte in peisajul cultural al comunei Baia de Fier il ocupa biserica canstruita in anul 1749 . Biserica a fost construita pe cheltuiala arhimandritului Balacescu, egumenul Manastirii Horezu si a altor calugari si zugravita cu cheltuiala vornicului Constantin Brancoveanu, in timpul domnitorului Constantin Racovita.In naos este pictat chiar Constantin Brancoveanu. Pictura este bine conservata si evoca atmosfera tipic brancoveneasca. Exista o apropiere intre aceasta biserica si Manastirea Horezu, aflata in apropiere de localitatea Baia de Fier.

Biserica de lemn Sohodol
Biserica a fost construita in anul 1809.

Pestera Polovragi 
-se gaseste in Muntii Parang, pe malul stang al Oltetului, la o altitudine de 670 m si la 20 m inaltime fata de talvegul raului, pe teritoriul comunei Polovragi intre localitatile Polovragi si Baia de Fier, judetul Gorj, Oltenia, Romania, la 8 km de Pestera Muierii.
Pornind de la Manastirea Polovragi, cea care strajuieste ca o bariera capatul strazii principale aferenta comunei, indraznim sa urcam in chei, initial de-a lungul Padurii Polovragi, arie naturala protejata pentru castanul comestibil si vegetatia de tip mediteranean. Iesind din dreptul padurii, malul abrupt din dreapta - Muntele Capatanii si strajerul din stanga - Muntele Parang, vestesc intrarea in Cheile Oltetului. Drumul forestier, de utilitate publica, urca lin, paralel cu raul Oltet, care, din abisul albiei sale, desparte cei doi munti frati, sapand inca veritabile chei, cu pereti verticali, pe lungimea totala de 3 kilometri.
Dupa 200 - 300 metri de urcus prin Cheile Oltetului, in dreapta, se deschide o poarta de dimensiuni impresionante, a carei amenajare ne indeamna sa intram. Recunoastem numele: acelasi Polovragi… Aflam ca, in constiinta localnicilor, se pastreaza vie o credinta conform careia, liderul spiritual al geto-dacilor, Zalmoxe, ar fi locuit in Pestera Polovragi. Tot aici, vracii prelucrau o planta rara, numita povraga, polvraga, sau polovraga, intrebuintata in popor ca remediu impotriva bolilor. Este posibil ca denumirea localitatii si implicit a pesterii si manastirii, sa fie de origine dacica, cuprinzand in sine o criptograma nedescifrata inca, despre vreo conceptie a stramosilor nostri referitoare la credinta lor religioasa sau la practicile medicale atat de raspandite in viata lor. Aceasta legenda este consemnata si de Alexandru Vlahuta in Romania Pitoreasca, 1901, prin descrierea zeului protector Zamolxe care indemna poporul dac la lupta, pentru apararea gliei stramosesti impotriva cotropitorilor, iar stropii ce se preling si picura si azi din steiurile acestea sunt lacrimile lui, care deplang soarta poporului dac cucerit de romani.
intr-adevar, este o pestera calda si umeda (temperatura constanta 9 grade si umiditate medie 90%), care plange cu picaturi din infiltratii, apa bogata fie in carbonat de calciu, fie in bioxid de siliciu, oxid de fier, etc., functie de straturile pe care le strabate, le spala si le readuce, cu indelunga rabdare, in propria-i excavatie. in functie de impuritatile pe care le transporta apa in galeria principala, aceasta isi schimba culoarea din aval catre amonte, pe portiuni care au capatat, in timp, denumiri precum: Bolta insangerata, Camera Alba, Sala Divina.

Trasee turistice montane
* Baia de Fier - Ranca. Traseu insuficient promovat si nevalorificat de catre localnici in oferta turistica. Marcaj: triunghi albastru.

* Baia de Fier - Curmatura Oltetului. Traseu nemarcat si neatractiv pentru turismul pedestru datorita lungimii foarte mari, dar excelent pentru cicloturism/mtbike, enduro, ATV, 4×4 cu legatura catre Voineasa, Sebes, Petrosani,Ranca.

* Baia de Fier - fenomenul carstic Sura. Traseu nemarcat, insuficient promovat si nevalorificat de catre localnici in oferta turistica.

In apropiere de Baia de Fier (circa 5 - 50 km) pot fi vizitate monumente istorice, cum ar fi:

  • Manastirea Polovragi, vechime de peste 500 de ani (1505);
  • Manastirea Dintr-un Lemn (inceputul sec. Xvi);
  • Manastirea Arnota (matei Basarab - 1634);
  • Manastirea Bistrita(jurul anului 1494);
  • Manastirea Govora ( secolul al Xv-lea);
  • Manastirea Hurezi (ridicata in anul 1696); 
  • Manastirea Lainici (construita intre anii 1812 și 1847);
  • Manastirea Tismana, construita intre anii 1364-1366. 
De asemenea Cheile Oltetului si Pestera Polovragi se afla la circa 8 km distanta.

Galerie Foto Casa Anca Baia de Fier

 
     

 
   
     

 
   
     


 
 

Am fost acolo - Parerea ta despre Casa Anca din Baia de Fier

Va rugam nu postati cereri de cazare in acest camp ! Postati doar impresii si pareri personale !
Va rugam sa acordati note pentru optiunile de mai jos !
Cazare
5.0
Servicii
5.0
Personal
5.0
Locatie
5.0
Raport Pret / Calitate
5.0
Nota finala: 5.0


Cod Securitate





Greu de citit? Regenereaza cod


Mai puteti scrie caractere.

Impresiile si parerile turistilor despre Casa Anca din Baia de Fier

Momentan nu a adaugat nimeni nici un review . Fii tu primul !

Comentarii publicate pentru Casa Anca din Baia de Fier sunt opiniile private ale utilizatorilor acestui site. TourismGuide.ro nu poate fi
considerat responsabil pentru acest continut si acceptul acestuia.
In cazul in care aceste comentarii sunt false si pot induce in eroare, va rugam sa ne contactati direct.