Cazare Motru | Oferte cazare Motru | Pensiuni Vile Motru | Accommodation Motru

Cazare Localitatea Motru | Oferte Cazare Motru | Accommodation Motru | Hoteluri Pensiuni Vile Motru




Cazare Romania > Oltenia > Judetul Gorj > Cazare Motru


 
 

Cazare Motru

Oferte Motru 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Motru, Calea Severinului, Nr. 20, Meris, Brosteni

Infiintata in anul 2014, Pensiunea Diadeea este situata in Meris, la doar 5 minute de municipiul Motru, la drumul national spre Severin. Pensiunea Diadeea destinatia ideala pentru o calatorie de afaceri sau un refugiu ospitalier daca va aflati in tranzit si aveti nevoie de o scurta pauza de revigorare. Pensiunea Diadeea inseamna stil, confort,...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Motru, Aleea Teilor, nr. 33

Cazare in conditii deosebite la H otel Ghiocela de 3 stele, unde, cele 11 spatii de cazare sunt prevazute cu internet, TV LCD, frigider, internet wireless, bai proprii, climatizare individuala pe fiecare camera, astfel incat confortul dumneavoastra sa fie cat mai placut. De asemenea va mai sta la dispozitie in acelasi complex hotelier un...

Informatii
9.6 Nota
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Motru

Nota 9.6 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Motru

 
     
 
 
 
     
 
 

Orasul Motru nu are o istorie veche, este orasul fara arhiva, fiind creatia unui popor liber si harnic. Se afla asezat la jumatatea distantei dintre doua orase vechi ale tarii: Targu-Jiu si Drobeta Turnu Severin.

Aceste meleaguri dainuie din epoca daco-romana, denumirea raului Motru fiind de origine tracica, geto-dacica, Mutru sau Mutria, dupa istoricul Giurescu, este de origine tracica si exprima apa limpede, curata. in epoca romana gasim Ad Mutriam, asezare care se afla in localitatea Catunele, pe Valea Motrului facand legatura intre Dunare si munte.

Cea mai veche asezare datata in hrisoavele Tismanei din 1385 si 1444 este localitatea Plostina, care la sfarsitul secolului XIV-lea facea parte din judetul Jales.

Dupa anul 1450, Plostina a apartinut judetului Mehedinti pana in anul 1948, an in care tara a fost impartita in regiuni si raioane, Plostina apartinand raionului Baia de Arama pana la 1 ianuarie 1964, iar dupa aceea de raionul Strehaia.

Micul tezaur descoperit la Leurda in 1964, de muncitorii de la Trustul de Constructii si Montaje Miniere cu ocazia saparii unui canal in vederea montarii unui transportor cu banda pentru carbune, atesta existenta poporului in aceste locuri in jurul anilor 196 - 251. Muncitorii au descoperit 26 monede de argint batute in secolul al II-lea si al III-lea e.n. in timpul imparatului roman Septimius Sever, pe timpul atacurilor gotilor si a altor popoare migratoare.

Locuitorii acestei stravechi asezari au suportat din greu obida, exploatarea si clacasia, lucrand pana in 1863 pe mosia manastirii Tismana, iar dupa aceea pe mosia Statului. Astfel calugarii manastirii Tismana veneau sa ridice zecimala din produsele pamantului aproximativ 435 ani, respectand obligatiile impuse de capeteniile bisericii, la care s-au adaugat si cele cerute de Poarta Otomana.

Rosiuta si Lupoita erau sate de mosneni, oameni care aveau parcele de pamant fiecare, pentru care plateau dari, fiind denumiti tarani liberi. Analizand documentele vremii, aflam ca Tudor Vladimirescu ia in arenda pe 3 ani mosia, Plostina de la manastirea Tismana.

Locuitorii acestei zone au participat la Rascoala din 1821, inrolandu-se ca panduri in frunte cu Parv, haiduc in oastea lui Tudor Vladimirescu.

La 24 mai 1966, prin decret al Consiliului de Stat, pe terenul din lunca Motrului, apartinand fostei comune Plostina a fost organizat viitorul oras Motru. La 28 august 1966, au avut loc primele alegeri de deputati in sfatul popular al orasului.

Incepand cu 1 septembrie 1968 localitatea Plostina, impreuna cu satele Dealul Pomilor, Leurda, insuratei, Horasti, Rosiuta, Rapa si Lupoita au intrat in componenta orasului Motru, oras nou creat, odata cu deschiderea zonei miniere.

Rezervele de lignit din Valea Motrului au fost puse in valoare, odata cu realizarea lucrarilor de investitii, incepute in 1960, prin deschiderea in prima etapa a trei mine, apoi prin aparitia Minei Rosiuta si Motru - Vest, iar in 1976, lucrarile de deschidere a Carierei Lupoaia.

Odata cu dezvoltarea cailor de acces, respectiv calea ferata Bucuresti - Timisoara din care, la statia Strehaia, se desprinde o linie secundara cu capatul in orasul Motru, procesul de transport al carbunelui extras s-a imbunatatit considerabil, oferind orasului nostru o dezvoltare dinamica, acesta capatand un profund caracter minier. Astfel orasul Motru ocupa locul doi ca importanta economica si sociala in judetul Gorj.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Pensiunea Diadeea Motru

Cazare Pensiunea Diadeea Motru | Prezentare Motru Diadeea Pensiunea | Poze Motru Pensiunea Diadeea
Clasificare Pensiunea Diadeea - 3 stele
75 LEI