Sfaturi de vacanta si calatorie 2022

Sfaturi de vacanta si calatorie 2022
 

Cazare Romania > Sfaturi de vacanta si calatorie

 
 

Sfaturi de vacanta si calatorie

Sfaturi de vacanta si calatorie 2022
 
     

 
 

Ministerul Afacerilor Externe

Sfaturi de vacanta oferite de Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe are responsabilitatea de a acorda sprijin, prin intermediul ambasadelor si consulatelor Romaniei, tuturor cetatenilor romani care se afla in strainatate in situatii dificile. Membrii personalului consular al Romaniei au datoria de a face toate demersurile posibile si permise de lege pentru a ajuta cetatenii romani aflati in dificultate.

In ultimii ani, frecventa calatoriilor cetatenilor romani in strainatate a crescut si aceasta atrage expunerea unui numar din ce in ce mai mare de cetateni romani la riscuri neprevazute, determinate de aparitia unor dezastre sau catastrofe naturale, epidemii, situatii de criza, accidente, sau de incalcarea prevederilor unor legislatii care deseori sunt diferite de legislatia romana si sunt putin cunoscute calatorilor.

Ministerul Afacerilor Externe realizeaza, prin intermediul acestei sectiuni a site-ului web, un demers de informare a cetatenilor romani asupra conditiilor de calatorie in strainatate, in scopul de a le oferi sprijinul si asistenta necesara pentru luarea unor decizii bazate pe cunoasterea realitatilor din tarile sau regiunile pe care doresc sa le viziteze. Acest demers al ministerului nu este insa punctul final al informarii cetateanului. Le recomandam tuturor celor care isi planifica o deplasare in strainatate sa consulte si alte persoane si institutii, de la agentiile de turism pana la ambasadele si consulatele tarilor de destinatie. Ministerul Afacerilor Externe ofera numai acele informatii pe care le detine in contextul competentelor sale si care pot contribui la planificarea unei calatorii cat mai sigure.

Ministerul Afacerilor Externe nu isi propune sa ia decizii in numele cetatenilor romani cu privire la tarile in care acestia calatoresc sau la modul in care se comporta pe durata prezentei lor in aceste tari. Intelegem si incurajam dorinta fiecarei persoane de a isi exercia dreptul la libera circulatie, un drept pentru respectarea caruia sunt realizate o multitudine de demersuri ale ministerului si ale Guvernului Romaniei. Este necesar, in acelasi timp, ca fiecare persoana, la randul sau, sa constientizeze riscurile asociate unei calatorii in strainatate si sa isi asume in mod individual responsabilitatea pentru reducerea acestor riscuri.

Personalul consular al Romaniei are capacitatea necesara pentru a interveni si a acorda sprijin si asistenta in situatii dificile, dar procedurile de interventie si de acordare a asistentei consulare sunt reglementate la nivel international, prin acordul statelor. Ambasadele si consulatele Romaniei au obligatia de a respecta aceste reguli internationale si legislatiile nationale ale tarilor in care isi desfasoara activitatea si ele nu pot impune aplicarea in aceste tari a legilor si a procedurilor romane.

Ministerul Afacerilor Externe nu isi asuma responsabilitatea fata de modificarile care pot apare in legatura cu informatiile din aceasta sectiune care nu pot fi prezentate in timp util pentru persoanele interesate. Ministerul ii asigura insa pe toti cetatenii Romaniei ca informatiile pe care le detine si recomandarile pe care le adreseaza propriului personal aflat in strainatate pentru protejarea securitatii, vor fi facute publice pentru a raspunde interesului legitim al fiecarui calator roman.

sursa: www.mae.ro

 
     
 
 
 
     
  
 

Sfaturi de Vacanta link-uri utile | Informatii utile Sfaturi de Vacanta