alerte de calatorie

alerte de calatorie
 

Cazare Romania > Sfaturi de vacanta si calatorie > alerte de calatorie

 
 

alerte de calatorie

alerte de calatorie
 
     

 
 

Ministerul Afacerilor Externe

Exista factori confirmati de risc - evitati calatoriile!

Va sfatuim sa evitati calatoriile in Afganistan, situatia de securitate din aceasta tara fiind puternic afectata de activitati teroriste.

Recomandam cetatenilor romani care, din motive profesionale, sunt constransi sa se deplaseze in Afganistan, sa se informeze in prealabil asupra situatiei de securitate din zona si sa fie extrem de prudenti pe toata durata prezentei lor in aceasta tara.

De asemenea, in cazul in care trebuie sa va deplasati in aceasta tara, va recomadam sa va organizati calatoria cu foarte mare atentie, sa va asigurati securitatea personala, inclusiv protectie armata.

Detalii ...

Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!
Va recomandam sa manifestati o atentie sporita atunci cand calatoriti in Africa de Sud, din cauza nivelului de criminalitate foarte ridicat.

Va sfatuim sa evitati locurile aglomerate din Johannesburg, Pretoria, precum si in township-uri (Alexandra, Soweto, Mamelodi, Shunshanguve, etc.).
In Johannesburg, va recomandam sa evitati zonele Berea si Hillbrow.

Recomandam turistilor romani sa se deplaseze numai cu mijloace de transport puse la dispozitie de hoteluri sau operatori de turism, sa evite deplasarile pe timp de noapte si sa faca cumparaturi doar in mall-uri securizate.

Detalii ...

 Exista factori de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!
Pentru siguranta cetatenilor romani care doresc sa se deplaseze in Algeria, Ministerul Afacerilor Externe recomanda sa se manifeste atentie sporita in locurile publice. Activitatile teroriste au o frecventa ridicata in cele trei regiuni din KabyliaBejaia, Bouira si Tizi Ouzou) si in regiunea Boumerdes fiind insa semnalate si in alte zone ale tarii.

Tineti cont de faptul ca granita terestra cu Maroc este inchisa. Daca doriti sa calatoriti in scop turistic, folositi numai operatori acreditati! Nu va indepartati de grupul turistic si respectati anunturile sau recomandarile autoritatilor locale!
Pentru a evita situatiile neplacute care pot aparea in cadrul deplasarii dumneavoastra in Algeria, este indicat sa va informati in prealabil asupra situatiei de securitate din zona! In acest sens accesati periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Detalii ...

Avertisment de calatorie
Atentie cu privire la unii factori de risc

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa manifeste atentie sporita la calatoriile in Arabia Saudita si sa evite locurile publice si hotelurile care nu au un sistem de protectie adecvat.

Riscul atacurilor teroriste in Arabia Saudita se mentine relativ ridicat. Autoritatile locale detin capacitatea necesara de a preintampina si de a impiedica astfel de atacuri, dar de multe ori deciziile gruparilor teroriste sunt imprevizibile si se manifesta sub forma atacurilor cu bombe, atacurilor sinucigase, rapirilor de persoane sau instalarea de bombe in vehicule.

Principalul factor de risc este reprezentat de prezenta fundamentalistilor islamici, membri ai organizatiei teroriste Al-Qaeda continuand sa actioneze pe teritoriul Regatului.

Recomandam cetatenilor romani care decid sa se deplaseze in Arabia Saudita, sa se informeze in prealabil asupra situatiei de securitate din zona si sa manifeste atentie si prudenta sporite pe toata durata prezentei in Regatul Saudit. Cetatenilor romani care se afla in aceasta tara li se recomanda sa urmareasca in mod constant evolutia starii de securitate, sa respecte atentionarile si instructiunile autoritatilor locale si sa pastreze un contact regulat cu Ambasada Romaniei.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Va sfatuim sa evitati calatoriile care nu sunt necesare in Argentina, datorita extinderii rapide a epidemiei provocate de virusul gripal A/H1N1.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Va sfatuim sa evitati calatoriile care nu sunt necesare in Bangladesh din cauza situatiei politice instabile, care poate degenera in conflicte violente.

Atacuri teroriste nu au fost inregistrate in ultimul timp, dar nu poate fi eliminata posibilitatea ca acestea sa aiba loc.

In cazul in care sunteti nevoiti sa va deplasati in Bangladesh, va recomandam sa evitati zonele Khulna, Barisal si dealurile Chittagong, afectate de ciclonul Aila. In luna mai 2009 un numar de 400.000 de persoane au fost evacuate in urma ciclonului Aila.

Detalii ...

Avertisment de calatorie
Atentie cu privire la unii factori de risc

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa manifeste atentie la efectuarea calatoriilor in Brazilia.

Principalul factor de risc in aceasta tara este nivelul extrem de ridicat al criminalitatii (47.000 de omucideri in 2006). Pe lista localitatilor considerate periculoase, pe primele locuri se situeaza Sao Paulo si Rio de Janeiro, insa si capitala Brasilia este un oras in care nivelul de securitate este scazut.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Va sfatuim sa evitati calatoriile in Burundi, in cazul in care acestea nu sunt necesare, din cauza situatiei politice instabile, care poate degenera in conflicte violente.

Atacuri teroriste nu au fost inregistrate in ultimul timp, dar exista un risc permanent in legatura cu ambuscadele organizate de elemente rebele inarmate.

In cazul in care sunteti nevoiti sa va deplasati in Burundi, va recomandam sa evitati regiunile Bujumbura Rurala, Bubanza, Citiboke si Ruyigi.

De asemenea, va recomandam sa nu va deplasati in zonele de frontiera cu Republica Democrata Congo.

Detalii ...

Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!

Ca urmare a deteriorarii starii de securitate in provincia Xinjiang din nord-vestul Chinei, va recomandam sa manifestati atentie sporita la calatoriile in aceasta zona. Īn aceasta regiune, au loc evenimente care au impus interventia autoritatilor chineze. Au fost semnalate ciocniri intre demonstranti si fortele de ordine.

Va sfatuim sa evitati deplasarile pe timpul noptii si sa nu va implicati in demonstratii!

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati calatoriile!

Va recomandam insistent sa evitati calatoriile in Ciad, inclusiv cele din capitala N"Djamena.

Situatia politica si de securitate este extrem de incerta in Ciad. tara este puternic afectata de activitati teroriste si tensiuni politice, care pot degenera rapid in confruntari violente.
Recomandam evitarea zonei de frontiera cu Libia, din cauza terenurilor minate.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati calatoriile!

Va recomandam sa evitati calatoriile in Coasta de Fildes. Situatia de securitate din aceasta tara este in continuare precara, putand degenera in orice moment.
Exista un risc crescut de producere de atacuri teroriste in Coasta de Fildes. Atacurile pot fi nediscriminatorii la adresa turistilor straini.
Fiti prudenti cand calatoriti in localitatile Bouake, Abidjan, Seguela, Vavoua si Guiglo!

Evitati circulatia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstratiile si deplasarea in zone izolate ale tarii.

Detalii ...

Avertisment de calatorie
Evitati calatoriile in anumite zone sau deplasarea in anumite intervale orare

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romāni sa manifeste atentie deosebita la efectuarea calatoriilor in Columbia si sa evite calatoriile in zonele rurale, in zonele montane, precum si in departamentele din nordul, sudul si estul tarii controlate doar partial de fortele de ordine din aceasta tara.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Va recomandam sa evitati deplasarile in Republica Democrata Congo, in cazul in care acestea nu sunt necesare. Situatia de securitate din aceasta tara este in continuare sensibila, putānd degenera in orice moment.

Evitati deplasarile in zonele estice si nord-estice ale tarii, in special in zonele de frontiera cu Burundi, Rwanda si Uganda. Va recomandam sa evitati intrarea/iesirea din R.D.Congo prin punctele de frontiera Goma si Bukavu, in cazul in care acestea nu sunt necesare.

In nordul si sudul provinciei Kivu, armata congoleza desfasoara activitati militare.

Detalii ...

 

Avertisment de calatorie
Atentie cu privire la unii factori de risc

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani atentie deosebita la deplasarile in Costa Rica. Potrivit informatiilor din zona, in ultimile luni s-au inmultit cazurile de furturi si alte infractiuni la care cad victime si cetateni romani.

Detalii ...

Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!
Pentru siguranta cetatenilor romani care doresc sa se deplaseze in Egipt Ministerul Afacerilor Externe recomanda sa se manifeste atentie sporita in locurile publice, in special in statiunile din Peninsula Sinai - Sharm El Sheikh, Taba si Dahab sau la Manastirea St. Catherine, precum si in zona veche a capitalei egiptene, Cairo.

Daca calatoriti in scop turistic, folositi numai operatori acreditati! Nu va indepartati de grupul turistic si respectati anunturile sau recomandarile autoritatilor locale!

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Va sfatuim sa evitati calatoriile in Etiopia, in cazul in care acestea nu sunt necesare, ca urmare a situatiei de securitate, semnificativ afectata de tensiunile din mediul politic. Exista un risc extrem de ridicat pentru ca situatia de instabilitate sa se deterioreze rapid.

Granita dintre Etiopia si Eritreea ramane inchisa. In aceasta regiune exista zone minate, iar rata criminalitatii este foarte mare. De-a lungul frontierei au avut loc incidente armate, in special in regiunea Humera.

Detalii ...

Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!

Va recomandam sa manifestati o atentie sporita la efectuarea calatoriilor in Republica Filipine si sa evitati deplasarile in provincia Mindanao si in Arhipelagul Sulu, din cauza actiunilor teroriste care au loc in aceste zone.
In capitala Manila nivelul de alerta terorista a fost ridicat la nivelul albastru -conditii favorabile actiunilor teroriste.

Ca urmare a evenimentelor tragice din 23 noiembrie 2009, cand au fost masacrate 57 de persoane in Maguindanao, incepand cu 5 decembrie 2009 a fost introdusa in aceasta provincie legea martiala.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Va sfatuim sa evitati deplasarile ce nu sunt necesare in Gabon, in urma alegerilor prezidentiale situatia de securitate din aceasta tara a devenit precara.

In ultima perioada, s-a inregistrat un nivel crescut de instabilitate indeosebi in zonele Libreville si Port-Gentil unde autoritatile au instituit restrictii de circulatie in timpul noptii. Situatia se mentine in prezent incordata, existand pericolul amplificarii tensiunilor.

Recomandam cetatenilor romani, care sunt constransi sa se deplaseze in Gabon, sa se informeze in prealabil asupra situatiei de securitate din zona!

Recomandam, totodata, sa accesati periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Situatia din Georgia, inclusiv in capitala Tbilisi, este calma, cu exceptia regiunilor separatiste Abhazia si Osetia de Sud si a zonelor aflate in proximitatea acestora, dar fragila, existand riscul sa se deterioreze extrem de rapid, pe fondul unei situatii politice si de securitate inca volatile.

Va sfatuim sa evitati deplasarile ce nu sunt necesare in Georgia!

In cazul in care este necesar sa va deplasati in aceasta tara, va recomandam sa evitati calatoriile in regiunile separatiste Abhazia si Osetia de Sud, precum si in zonele aflate in vecinatatea acestora.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati calatoriile!

Va recomandam insistent sa evitati calatoriile pe teritoriul Republicii Guineea.

O adunare pasnica organizata in data de 28 septembrie 2009 in localitatea Conakry a fost reprimata cu brutalitate de catre fortele de securitate si ale armatei din Republica Guineea. Violentele au fost soldate cu zeci de morti si raniti. Desi in prezent situatia este calma, mediul politic ramane insa instabil.

Evitati calatoriile in zona de frontiera cu Senegal si Guineea Bissau, precum si in zonele invecinate cu Republica Liberia, Coasta de Fildes si Sierra Leone unde in prezent exista o importanta prezenta militara.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati calatoriile!

Va sfatuim sa evitati calatoriile in Guineea-Bissau ca urmare a situatiei politice aparute in urma asasinarii presedintele tarii, Joao Bernardo Vieira si a sefului Statului Major, generalul Tagme Na Waie.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati calatoriile!

Va sfatuim sa evitati calatoriile in Honduras situatia din aceasta tara fiind instabila din cauza tensiunilor politice interne dintre puterile statului!

Ca urmare a acestei situatii de insecuritate, in Honduras a fost instaurata starea de urgenta. Din cauza instabilitatii politice, personalul militar patruleaza pe strazile capitalei Tegucigalpa, pentru a putea impiedica aparitia revoltelor spontane, care pot degenera in violente.

Detalii ...

Avertisment de calatorie
Exista factori confirmati de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Va recomandam sa evitati deplasarile in India, in cazul in care acestea nu sunt necesare.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa manifeste atentie la efectuarea calatoriilor in India si sa evite deplasarile in urmatoarele zone: Jammu & Kashmir, Srinagar, Imphal, Uttar Padesh, West Bengal, Goa, Rajahstan

Detalii ....

Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!

Atunci cand va planificati o calatorie in Indonezia, tineti cont de faptul ca aceasta tara este situata pe Inelul de Foc al Pacificului, unde se produc unele dintre cele mai puternice cutremure din lume. Din cauza celor peste 100 de vulcani activi, eruptiile vulcanice, cutremurele si tsunami sunt posibile oricand.

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Ca urmare a deteriorarii starii de securitate la nivel stradal, la Teheran si in alte orase din Iran, va recomandam sa evitati calatoriile in aceasta tara, daca nu sunt necesare!

Detalii ...

Exista factori confirmati de risc - evitati calatoriile!

Va sfatuim sa evitati calatoriile in Irak, situatia de securitate din aceasta tara fiind afectata de actiuni cu caracter terorist!

Se inregistreaza zilnic atacuri cu dispozitive explozive improvizate, masini capcana, atacuri sinucigase, rapiri de persoane si atacuri armate.

Daca nu puteti evita calatoria in Irak, va recomandam sa o organizati cu foarte mare atentie. Este absolut necesara utilizarea unor aranjamente de securitate personala, inclusiv protectie armata. De asemenea, recomandam sa fiti atenti si prudenti pe toata durata prezentei in Irak.

Detalii ...

Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!

Recomandam cetatenilor romani sa manifeste atentie sporita la calatoriile in Statul Israel din cauza tensiunilor existente in Orientul Mijlociu.

In contextul actualei situatii de securitate, afectata de evolutia conflictului palestiniano-israelian, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile in Cisiordania si Fasia Gaza.

In cazul in care decideti sa va deplasati in Cisiordania si Fasia Gaza, va recomandam cu insistenta sa va informati in prealabil asupra situatiei de securitate din zona si sa fiti prudenti pe toata durata prezentei in aceste regiuni.

Detalii ...

Exista factori de risc - evitati deplasarile ce nu sunt necesare!

Va sfatuim sa evitati calatoriile in Kenya, in cazul in care acestea nu sunt necesare. Pericolul producerii atentatelor teroriste este extrem de ridicat. Acestea pot avea loc indiferent de regiuni, inclusiv in zonele frecventate de straini.

De asemenea, va sfatuim sa nu va deplasati in zonele de frontiera cu Somalia. In aceasta regiune au fost inregistrate atacuri armate ale militiilor somaleze in interiorul Kenyei, precum si rapiri de persoane. In iulie 2009, trei muncitori au fost rapiti din orasul de frontiera Mandera si transportati in Somalia.

Detalii ...

Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!

Pentru siguranta cetatenilor romāni care doresc sa se deplaseze in Libia, Ministerul Afacerilor Externe recomanda sa se manifeste atentie sporita in locurile publice. Evitati calatoriile care nu sunt necesare in zona de granita cu Sudan, Algeria, Niger, Ciad. tineti cont de faptul ca exista un risc general de producere de atacuri teroriste nediscriminatorii.

Daca doriti sa calatoriti in scop turistic, folositi numai operatori acreditati! Nu va indepartati de grupul turistic s,i respectati anunturile sau indicatiile autoritatilor locale!

Pentru a evita situatiile neplacute care pot aparea in cadrul deplasarii dumneavoastra in Libia, este indicat sa va informati in prealabil asupra situatiei de securitate din zona! In acest sens, accesati periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Detalii ...

Informatiile prezentate in aceasta sectiune au numai caracter informativ. Fiecare calator trebuie sa fie constient de faptul ca riscurile de securitate sunt prezente oriunde in lume si sa isi asigure in mod individual masurile de protectie necesare.

Sursa: www.mae.ro

 
     
 
 
 
     
  
 

Alerte de Calatorie link-uri utile | Informatii utile Alerte de Calatorie