biosecuritate

biosecuritate
 

Cazare Romania > Sfaturi de vacanta si calatorie > biosecuritate

 
 

biosecuritate

biosecuritate
 
     

 
 

Ministerul Afacerilor Externe

Biosecuritateabio = viata & securitate = siguranta inseamna constientizarea modalitatilor de raspândire a bolilor si luarea de masuri practice pentru reducerea riscului aparitiei si transmiterii acestora.

Calatorii joaca un rol important in biosecuritate atunci când transporta in bagaje produse de origine animala sau când calatoresc cu animale de companie.

Calatorii sositi din tarile nemembre UE

Introducerea pe teritoriul Uniunii Europene a transporturilor de carne si de produse lactate destinate consumului personal, fara autorizarea sanitar-veterinara solicitata, poate constitui o amenintare reala pentru sanatatea oamenilor si a animalelor.

De asemenea, atunci când calatoriti cu animale de companie dintr-o tara nemembra, exista riscul sa introduceti boli in Uniunea Europeana si sa va expuneti la riscuri, dumneavoastra, prietenii sau rudele dumneavoastra.

In ceea ce priveste biosecuritatea la frontiere, reglemenarile comunitare instituie reguli stricte privind ce si cum dumneavoastra - in calitate de calator - puteti introduce in privinta produselor de origine animala sau a animalelor de companie.

Respectând aceste reguli, veti contribui la prevenirea si combaterea bolilor in Uniunea Europeana.

Pentru a raspunde intrebarilor dumneavoastra privind biosecuritatea si restrictiile si responsabilitatile care le revin calatorilor, va recomandam sa consultati informatiile prezentate pe site-ul campaniei lansate pe aceasta tema de Directia Generala Sanatate si Protectia Consumatorilor din cadrul Comisiei Europene, in parteneriat cu Federatia Medicilor Veterinari din Europa.

Calatorii in interiorul UE

In general, in teritoriul Uniunii Europene aveti voie sa transportati orice produs de origine animala sau sa-l trimiteti prin posta. Pentru informatii despre circulatia in UE, clic aici

Pentru mai multe informatii despre transportarea animalelor de companie pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, clic aici.

 
     
 
 
 
     
  
 

Biosecuritate link-uri utile | Informatii utile Biosecuritate