respectarea mediului inconjurator

respectarea mediului inconjurator
 

Cazare Romania > Sfaturi de vacanta si calatorie > Respectarea mediului inconjurator

 
 

Respectarea mediului inconjurator

respectarea mediului inconjurator
 
     

 
 

Ministerul Afacerilor Externe

De maniera in care ne comportam in societate, fie ca suntem in tara sau in strainatate, ca turisti sau pentru a munci, de modul in care intelegem sa respectam natura, depinde perceptia pe care cetatenii straini si-o formeaza despre Romania.

Romania a semnat Protocolul de la Kyoto care are drept obiectiv reducerea emisiilor de gaze care produc efectul de sera si s-a angajat in cadrul Uniunii Europene, sa creasca pana in anul 2020, eficienta energetica si ponderea energiilor regenerabile cu 20%.

Numai actiunea cumpatata a fiecaruia dintre noi va duce la atingerea acestor obiective de care vor beneficia in primul rand generatiile viitoare. Respectul pentru mediu e un prim pas.

Comportamentul eco-responsabil este o stare de spirit care se refera, in primul rand, la adoptarea unor gesturi simple, aparent mici, dar avand efecte benefice, in vederea reducerii impactului negativ asupra mediului prin reducerea cantitatii gazelor cu efect de sera din atmosfera, a cantitatilor de poluanti, deseuri, ape uzate si a consumului de apa, energie, materiale, carburanti.

Īn vederea promovarii unui comportament eco-responsabil in randul turistilor romani, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, prin Unitatea de Politici Publice, a elaborat un "Ghid al Eco-Turistului". Acesta prezinta instrumente simple, practice, care se afla la indemana oricarui cetatean, pentru a proteja mediul inconjurator. Va invitam sa-l descoperiti. Restul depinde de fiecare dintre noi. 

 
     
 
 
 
     
  
 

Respectarea Mediului Inconjurator link-uri utile | Informatii utile Respectarea Mediului Inconjurator