Cazare Ticleni | Oferte cazare Ticleni | Pensiuni Vile Ticleni | Accommodation Ticleni

Cazare Localitatea Ticleni | Oferte Cazare Ticleni | Accommodation Ticleni | Hoteluri Pensiuni Vile Ticleni
Cazare Romania > Oltenia > Judetul Gorj > Cazare Ticleni


 
 

Cazare Ticleni

Oferte Ticleni 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Ticleni, 215600 Ticleni, jud Gorj, Str. Villeneuve D Ascq, nr. 22

Hotel Sara se incadreaza in categoria 3 stele, este situat in orasul Ticleni, a fost renovat, extins si deschis in august 2009. Are o capacitate de 46 locuri, in 20 camere cu doua paturi si 2 apartamente cu 3 paturi. Camerele mari, mobilate si decorate intr-un stil minimal permite folosirea ideala a spatiului. Camerele au cablu TV, minibar, baie...

Informatii
10 Nota
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Ticleni

Nota 10 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Ticleni

 
     
 
 
 
     
 
 

Orasul Ticleni este situat pe valea paraului Cioiana, inconjurat de dealurile subcarpatice dintre Jiu si Gilort, in partea de nord, si cele ale Podisului Getic, in partea de sud a asezarii. Din punct de vedere geografic, localitatea Ticleni se afla in partea de sud-vest a Romaniei si apartine regiunii colinare Oltenia.

Se poate spune ca orasul Ticleni este situat la jumatatea distantei dintre Jiu si Gilort, intr-o zona de interferenta culturala. Orasul Ticleni de azi este compus din vechile sate: Ticleni, Tunsi si Rasina, ultimul cuprinzand si catunul Gura Lumezii, in prezent fiind considerate cartiere, fiecare cu propria istorie. Orasul Ticleni are o suprafata totala de 7894 ha si o populatie de 5280 locuitori.

Orasul Ticleni este situat de-a lungul DNJ 675, intersectat in centru localitatii de DNJ 674A si suntem la 5 km de DE 79. Distante: 23 km pana la vama Tg-Jiu; Tg-Jiu – 23 km; Tg-Carbunesti – 15 km; aeroport: 82 km Craiova; autostrada: 170 km – Pitesti.

Istoria localitatii Ticleni coboara in timp, cu multe milenii. Dovada sunt fosilele si maxilarele pietrificate de mamut si alte animale preistorice, descoperite pe Valea Morii si Valea Cioienii. Fragmentele de ceramica, uneltele de piatra cioplita, gasite pe aceste locuri atesta, fara tagada, prezenta omului primitiv, care practica meserii ca: olaritul, torsul, tesutul, prelucrarea lemnului. Despre vechimea vietii omului pe aceste meleaguri sta dovada si situl 30 A 039 - oras Ticleni, fortificatie din epoca geto-dacica.

Cel mai vechi document scris, despre orasul Ticleni, dateaza de la 17 septembrie 1612, emis in cetatea Targovistei in care sunt mentionate hotarele satului Tunsi, iar in alt document din 1779 se specifica si numele unor mosii.