Pensiunea Ianis Alexandru Cel Bun - TourismGuide Romania

Pensiunea Ianis Alexandru cel Bun | Cazare Alexandru cel Bun Pensiunea Ianis | Rezervari Pensiunea Ianis Alexandru cel Bun | Cazare Alexandru cel Bun




Cazare Romania > Cazare Moldova > Judetul Neamt > Cazare Alexandru cel Bun > Pensiuni Alexandru cel Bun > Pensiunea Ianis

 
 
Cazare Pensiunea Ianis Alexandru cel Bun

Pensiunea Ianis

Clasificat la 3 stele
Vizualizari: 1510
Rezerva online!

Nota informativa !!!

• Va indrumam sa folositi sectiunea Rezerva Online de mai sus pentru a verifica disponibilitatea camerelor si tarifele aferente acestei unitati de cazare.
• Rezervarile vor putea fi efectuate online in timp real conform disponibilitatii oferite de sistemul de rezervari.

Contact Pensiunea Ianis Alexandru cel Bun

Orasul: Alexandru Cel Bun
Regiunea Turistica: Moldova
Descrierea adresei: Sat Bistrita, Comuna Alexandru cel Bun

Unitatea de cazare Pensiunea Ianis face parte din categoria Pensiuni Romania

Harta Pensiunea Ianis Alexandru cel Bun

Servicii oferite de Pensiunea Ianis Alexandru cel Bun

  • Loc de joaca pentru copii.
  • Parcare proprie.
  • Gradina.
  • Foisor.
  • Gratar.
  • Terasa.

Despre Pensiunea Ianis Alexandru cel Bun

Pensiunea Ianis va face vacanta placuta prin conditiile excelente de cazare si facilitatile pe care le ofera.

Cateva dintre aceste facilitati sunt locul de joaca pentru copii, foisorul, gratarul, parcarea proprie, bucatarie complet utilata la dispozitia dumneavoastra, terasa, gradina, bar, internet wirelles, plata cu card, etc.

Imprejurimi si Obiective turistice Alexandru cel Bun

Edificii religioase:

- Manastirea Neamtului de la Vanatori Neamt, la 16 km de Targu Neamt, unul dintre cele mai valoroase ansambluri arhitectonice romanesti, cel mai important focar de cultura si arta al Moldovei medievale. Prima mentiune documentara este din 1407. Biserica manastirii este cea mai impunatoare constructie a lui stefan cel Mare (1497). Aici functioneaza una dintre cele mai vechi biblioteci din tara (peste 600 de ani) precum si un muzeu ce ilustreaza intensa activitate culturala desfasurata de-a lungul secolelor.

- Manastirea Bistrita, (la 10 km de Piatra Neamt), ctitorita de Alexandru cel Bun (al carui mormant se afla aici) in 1402 si refacuta de stefan cel Mare, care construieste turnul in 1498. Cladirea initiala nu se pastreaza, ci doar aceea cu care a inlocuit-o Alexandru Lapusneanu in 1554 (care a adus si pictori priceputi de la Venetia). Manastirea a jucat un important rol cultural, aici fiind redactat primul letopiset al tarii Moldovei. Detine un valoros muzeu de arta feudala.

- Manastirea Agapia de la Varatec (la 32 km de Piatra Neamt), zidita intre 1642 - 1647 din initiativa hatmanului Gavril (fratele domnitorului Vasile Lupu). Refacerile ulterioare au schimbat infatisarea originala a bisericii. A fost pictata in 1858 de marele artist Nicolae Grigorescu cand acesta avea doar 20 de ani.M. Kogalniceanu spunea: "...tablourile de la Agapia formeaza pentru Moldova o adevarata galerie de pictura, care va atrage intotdeauna admiratia romanilor si stima strainului cunoscator".

- Manastirea Secu, (la 75 km de Piatra Neamt), ctitorita de marele vornic Nestor Ureche, in 1602. impodobita in interior cu o arta deosebita, decoratia fatadelor poarta amprenta arhitecturii muntenesti. Muzeul manastirii cuprinde broderii, pastreaza numeroase manuscrise, tapiserii, covoare.

- Biserica Sfantu Ion din Piatra Neamt, (1497 -1498), una dintre putinele din timpul lui stefan cel Mare, care se pastreaza in forma originala. Biserica Episcopiei din Roman, inceputa in 1542 de Petru Rares si terminata in 1550 de fiul sau, Ilias Voda, pastreaza fresce din sec. XVI. 

- Manastirea Pangarati, (la 15 km de Piatra Neamt), fondata in vremea lui stefan cel Mare si reconstruita de Al. Lapusneanu in 1560. Manastirea Bisericani (la 15 km de Piatra Neamt), temeliile i-au fost puse de stefan cel Mare in 1498, fiind terminata de stefanita in 1517.

Alte edificii religioase:

- Manastirea Tazlau, ctitoriea lui stefan cel Mare din 1496 - 1497,
- Manastirea Durau, ctitorie din sec. XVII a unei fiice a domnitorului Vasile Lupu, cu pictura realizata de N. Tonitza,
- Biserica "Precista" din Roman, construita intre 1568- 1569 de Ruxandra, sotia lui Alexandru Lapusneanu
 - Manastirea Horaita, la 12 km de Piatra Neamt, din 1725.

Edificii culturale:
  - Casa memoriala "Ion Creanga" de la Humulesti, (la 2 km de Targu Neamt), casa si locuri descrise atat de maiestrit de marele nostru povestitor (1837 -1889) in nemuritoarele "Amintiri din copilarie": "Dragu-mi este satul nostru cu Ozana cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul, in care se oglindeste cu mahnire Cetatea Neamtului de atatea veacuri".

 - Casa memoriala "Calistrat Hogas" din Piatra Neamt, pastreaza amintirea acestui scriitor, care a fost si un vestit excursionist, lasandu-ne pagini pline de farmec despre frumusetea peisajelor din acest colt de tara: "Eu cred ca padurile au suflet...".

- Casa memoriala "Mihail Sadoveanu" de la Vanatori - Neamt, langa Manastirea Neamtului, unde marele scriitor a realizat multe din povestirile sale istorice.

- Muzeul memorial "Alexandru Vlahuta" (1859 -1919), langa Manastirea Agapia.

- Complexul muzeal Judetean de la Piatra Neamt, detine exponate ce ofera vizitatorilor posibilitatea de a admira splendidele opere plastice precum "Hora de la Frumusica", "Sborul Zeitelor" si "Ganditorul de la Tarpesti".

Galerie Foto Pensiunea Ianis Alexandru cel Bun

Pensiunea Ianis Pensiunea Ianis
836 afisari
Matrimoniala Matrimoniala
809 afisari
Camera dubla Camera dubla
839 afisari
Dormitor Dormitor
851 afisari
Interior Interior
746 afisari
Camera Camera
837 afisari
 
     

 
   
     

 
   
     


 
 

Am fost acolo - Parerea ta despre Pensiunea Ianis din Alexandru cel Bun

Va rugam nu postati cereri de cazare in acest camp ! Postati doar impresii si pareri personale !
Va rugam sa acordati note pentru optiunile de mai jos !
Cazare
5.0
Servicii
5.0
Personal
5.0
Locatie
5.0
Raport Pret / Calitate
5.0
Nota finala: 5.0


Cod Securitate





Greu de citit? Regenereaza cod


Mai puteti scrie caractere.

Impresiile si parerile turistilor despre Pensiunea Ianis din Alexandru cel Bun

am fost cazat 3 zile la pensiunea ianis din piatra neamt si pentru 100 de lei pe noapte cu mic dejun inclus a fost super.au un gratar si un foisor ( gratis ) foarte bun.recomand cu incredere.
Recenzie trimisa de din Galati, Romania in data de - Nota Acordata: 9.8 din 10 1
pentru Pensiunea Ianis din Alexandru cel Bun
1 de comentarii pentru Pensiunea Ianis din Alexandru cel Bun cu nota generala de 9.8 din 10
Comentarii publicate pentru Pensiunea Ianis din Alexandru cel Bun sunt opiniile private ale utilizatorilor acestui site. TourismGuide.ro nu poate fi
considerat responsabil pentru acest continut si acceptul acestuia.
In cazul in care aceste comentarii sunt false si pot induce in eroare, va rugam sa ne contactati direct.