Judetul Neamt | Harta Judetul Neamt | Oferte Cazare in Judetul Neamt

Judetul Neamt | Harta judetului Neamt | Obiective turistice Neamt | Orase importante judetul Neamt




 

Cazare Romania > Judetul Neamt

 
 

Judetul Neamt

Judetul Neamt | Harta Judetul Neamt | Oferte Cazare in Judetul Neamt
 
     

 
 

Informatii Judetul Neamt Prezentare judetul Neamt

Judetul Neamt este situat in partea central-estica a Romaniei, invecinat cu judetele Suceava la nord, Harghita la vest, Bacau la sud si cu judetele Iasi si Vaslui la est, se incadreaza, din punct de vedere geografic, intre 46g 40" si 47g 20" latitudine nordica si 25g 43" si 27g 15" longitudine estica. Formele de relief au inaltimi cuprinse intre 1907m si 169 m.

Relieful judetului Neamt se suprapune partial Carpatilor Orientali, Subcarpatilor Moldovei si Podisului Moldovenesc. Asadar unitatile de relief predominante in judet sunt cea muntoasa, reprezentata de Carpatii Orientali, care ocupa 278.769 ha.

De asemenea putem aminti unitatea subcarpatica, reprezentata de Subcarpatii Moldovenesti, si cea de dealuri, ale Podisului Central Moldovenesc. Lungimea totala a raurilor ce traverseaza judetul Neamt este de peste 2000 km. Dintre acestea, Bistrita are 118,0 km, Moldova 70,0 km, Cracau 58,0 km, Ozana 54,0 km, Siret 42,1 km.

Lacurile existente pe teritoriul judetului Neamt sunt artificiale, fiind amenajate in scopuri complexe (hidroenergetice, pentru atenuare viituri, irigatii, piscicultura, rezerva de apa, agrement). Dintre toate, acumularea Izvorul Muntelui este cea mai importanta, avand o suprafata de aproximativ 3120 ha si un volum de apa de aproximativ 1251 milioane m3.

Harta Judetul Neamt | Judete Romania Harta judetul Neamt

Orase Judetul Neamt | Judete Romania Orase importante in judetul Neamt
Judetul Neamt | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Piatra Neamt
Cazare Targu Neamt
Cazare Roman
Cazare Agapia
Cazare Bicaz
Cazare Durau

IstorcJudetul Neamt | Judete Romania Judetul Neamt - Istoric


Judetul Neamt are numele legat de cel al cetatii Neamt, ctitorita de Petru I Musat in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, precum si de Targu Neamt - veche asezare mentionata documentar pe lista oraselor romanesti care existau intre 1387 si 1392.

Urme ale culturii au ramas materializate in diverse zone ale judetului neamt, atestand popularea acestor meleaguri:

Paleoliticul superior (urme de vetre, unelete de silex, vase) pe terasele Bistritei respectiv sat Ceahlau, Piatra Neamt, Piatra Soimului, Romani
Cultura epipaleolitica - pe platoul inalt al Ceahlaului, Cheile Bicazului
Asezari atestand prezenta omului neolitic in zonele Bodesti, Frumusica, Izvoare, Podoleni, Hangu.
Resturi de cetati dacice : pe varful Batca Doamnei, cetatea Neamt.

Obiective uristice Judetul Neamt | Judete Romania Judetul Neamt - Obiective turistice in Neamt

Lacul Bicaz - la extrema Lacului Bicaz spre localitatea Bicaz se afla barajul construit in anii â??60 pe valea Bistritei. Satele din jur au fost stramutate in alte zone ale judetului pentru a face loc lacului de acumulare, dupa care zona a fost inundata de ape creand acest lac ce poate fi vazut si de pe varful Toaca in zilele senine.
In timpul sezonului turistic se pot face plimbari cu vaporasul si se poate gasi cazare la motelurile si cabanele din zona.

La Poiana Teiului soseaua care trece pe laga lac se bifurca: o parte continua spre Transilvania -trecand peste viaduct spre comuna Ceahlau si spre Durau -si cealalta se intoarce la Tg Neamt trecand pe la Manastirea Petru Voda.
De pe viaductul de la Poiana Teiului se poate vedea Stanca Diavolului care arata ca si cum ar iesi din ape atunci cand apele lacului sunt ridicate, insula singulara pe marginea careia s-au tesut legende locale.

Lacul Rosu este un lac de baraj natural la altitudinea de 980 metri, in apropierea Cheilor Bicazului si la circa 26 de kilometri de orasul Gheorgheni. Lacul s-a format in anul 1837 deoarece in urma ploilor abundente molozul stancos de pe Stanca Ucigasului a alunecat si a blocat paraul Bicajel.

Apa s-a acumulat formand un lac de baraj natural sin apa lui iesind trunchiutile goale ale brazilor de odinioara si in care care se oglindeste Micul Suhard. Numele de Lacul Rosu provine de la gresia rosieusor dezagregabila transportata de Paraul Rosu ce a vopsit in rosu imprejurimile pana la lac.

Statiunea Lacul Rosu ofera amatorilor de drumetii itinerarii atragatoare: Circuitul Lacului Rosu, Cheile Bicazului, Varful Suhardul Mic, Varful Suhardul Mare, Varful Ucigasu.

Turism Judetul Neamt | Judete Romania Judetul Neamt - Oferte turism

Turistii sunt atrasi de aceste locuri fie datorita minunatelor privelisti si a climei placute, fie datorita vestigiilor istorice intalnite aproape la tot pasul.

Obiectivele de interes turistic din judetul Neamt sunt multe. Statiunile balneare Baltatesti si Oglinzi, statiunea turistica Durau, salba vechilor manastiri - incepand cu Neamtul, una dintre cele mai vechi manastiri din Moldova, cu mormantul lui Petru Musat, insemnat centru de tiparituri; apoi Secu, ctitoria lui Nestor Ureche, cu frumoase manuscrise, adevarate opere de arta; Agapia, mentionata documentar in 1437 si ajunsa celebra prin picturile din tinerete ale lui Nicolae Grigorescu; Varatecul si altele.

In ceea ce priveste capacitatile de cazare existente, in activitatea de turism functioneaza 15 hoteluri, 120 de pensiuni turistice si agroturistice si 50 de cabane. Aceste structuri de primire turistica cu functiuni de cazare detin licente de functionare eliberate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Respectivele unitati au oferit turistilor 1.210 camere cu 3.030 paturi.

Galerei Foto Judetul Neamt | Poze Judete Romania Galerie foto judetul Neamt

Poze Piatra Neamt

Poze Roman

Poze Bicaz

 
     
 
 
 
     
 



 
 

Judetul Neamt link-uri utile | Informatii utile Judetul Neamt