Judetul Mehedinti | Harta Judetul Mehedinti | Oferte Cazare in Judetul Mehedinti

Judetul Mehedinti | Harta judetului Mehedinti | Obiective turistice Mehedinti | Orase importante judetul Mehedinti
 

Cazare Romania > Judetul Mehedinti

 
 

Judetul Mehedinti

Judetul Mehedinti | Harta Judetul Mehedinti | Oferte Cazare in Judetul Mehedinti
 
     

 
 

Informatii Judetul Mehedinti Prezentare judetul Mehedinti

Judetul Mehedinti este situat in partea de sud-vest a tarii si ocupa o suprafata de 4933 kmp,ceea ce reprezinta 2,1% din suprafata Romaniei.

Judetul Mehedinti se invecineaza la nord cu judetul Gorj la sud-est cu judetul Dolj, la vest cu judetul Caras-Severin. Resedinta judetului Mehedinti este municipiul Drobeta Turnu Severin. Din punct de vedere al organizarii administrative, in componenta judetului intra 5 orase, din care un municipiu, 59 comune cu 344 de sate.

Populatia judetului Mehedinti la ultimul recensamant din 7 ianuarie 1992 era de 332.673 locuitori, adica 1,5% din populatia Romaniei, repartizata astfel: in mediul urban-156.861 locuitori (47,2%) iar in mediul rural 175.812 locuitori (52,8%). Dupa sex , din totalul populatiei, un numar de 163.216 sunt de sex masculin, iar 169.457 sunt de sex feminin.

Harta Judetul Mehedinti | Harta Judete Romania Harta judetul Mehedinti

Orase Judetul Mehedinti | Judete Romania Orase importante in judetul Mehedinti
Judetul Mehedinti | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Drobeta Turnu Severin
Cazare Orsova
Cazare Vanju Mare
Cazare Strehaia
Cazare Baia de Arama

Istoric Judetul Mehedinti | Istoric Mehedinti Judetul Mehedinti - Istoric

Judetul Mehedinti este situat in sud-vestul Romaniei si se intinde pe 4900 kmp. Dunarea, unul dintre cele mai mari fluvii din Europa, curge pe o distanta de 192 km, de-a lungul granitei sudice a judetului. Vestigiile istorice de la Drobeta Turnu Severin, sunt dovada importantei zonei de-a lungul secolelor.

Sapaturile arheaologice atesta asezarile omenesti in zona judetului Mehedinti inca din Paleolitic -vestigiile unei asezari datand din Paleolitic au fost aduse la lumina si sunt inca studiate la Schela Cladovei. Primele cimitire si primele dovezi ale activitatii de cultivare stabila pe continentul Europa, au fost gasite in aceatsa zona.

Vestigii ale istoriei, Piciorul Podului lui Traian, ruinele campului roman Drobeta, baile Romane, cat si alte vestigii scoase la lumina in parcul arheologic al Muzeului Portile de Fier - spun istoria colonizarii romane in Dacia si a formarii poporului roman. Manastirea Vodita, cea mai veche asezaremonastica in provincia Oltenia construita intre 1370-1372 de catre Voievodul Vlaicu Basarab, se gaseste la 20 km de Drobeta Turnu-Severin in drum spre valea Vodita.

Obiective Turistice Judetul Mehedinti |  Obiective turistice Mehedinti Judetul Mehedinti - Obiective turistice in Mehedinti

Cele mai importante obiective turistice din judetul Mehedinti sunt urmatoarele:
-Castelul roman Drobeta -construit in timpul imparatului Traian care avea rolul de a apara podul peste Dunare construit de Apolodor din Damasc in anul 102-103 e.n.
-Cetatea Severinului -monument medieval din secolul al XIII, a avut importanta deosebita in secolul XIII-XV, in lupta de Aparare impotriva expansiunii unguresti si otomane impotriva Tarii Romanesti
-Manastirea Vodita- este primul monument care atesta in infiintarea vietii monahale in tara noastra in secolul XIV, de catre calugarul Nicodim. Ea a avut un rol deosebit in stoparea patrunderii catolicismului care sprijinea expansiunea maghiara in tarile romane.
-Manastirea Strehaia- construita in secolul XV, avand un rol important in partea de sud-vest a Tarii Romanesti, aici construindu-se si o resedinta domneasca.
-Manastirea Gura Motrului- carei constructie s-a definitivat in secolul al XVII-lea fiind pictata de domnitorul Constantin Brincoveanu.
-Schitul Topolnitei- construit in secolul al XVII-lea de capitanul Lupu Buliga din oastea lui Matei Basarab si a preluat sarcinile Manastirii Tismana.

Turism Judetul Mehedinti | Oferta Turism Mehedinti Judetul Mehedinti - Oferte turism

Judetul Mehedinti are un potential turistic deosebit cu posibilitati de sejur si tranzit - inca nevalorificat datorita infrastructurii insuficient dezvoltate ,a monumentelor si siturilor arheologice si istorice.

Principalele zone de interes turistic din judetul Mehedinti sunt:
-Zona Portile de fier I cuprinzand subzonele Cazane, Sistemul Hidroenergetic si de navigatie Portile de fier, insulele Golu si Simian, fenomene carstice- Pestera Topolnitei, Ponoare, Statiunea balneoclimaterica Bala.
-Zona Strehaia cuprinzand manastirile Strehaia si Gura Motru.
-Zona Portile de fier II, cu posibilitati de trecere a frontierei in Iugoslavia, peste barajul hidroenergetic si de navigatie Portile de fier II.

Galerie Foto Judetul Mehedinti | Poze Judete Romania Galerie foto judetul Mehedinti

Poze Drobeta Turnu Severin

Poze Orsova

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Mehedinti link-uri utile | Informatii utile Judetul Mehedinti