Judetul Bacau | Harta Judetul Bacau | Oferte Cazare in Judetul Bacau

Judetul Bacau | Harta judetului Bacau | Obiective turistice Bacau | Orase importante judetul Bacau
 

Cazare Romania > Judetul Bacau

 
 

Judetul Bacau

Judetul Bacau | Harta Judetul Bacau | Oferte Cazare in Judetul Bacau
 
     

 
 

Informatii Judetul Bacau Prezentare judetul Bacau

Judetul Bacau este situat in estul tarii si se intinde pe o suprafata de 6.606 km2. Este traversat de trei cursuri de rauri importante: Siret, Bistrita, Trotus. Diversitatea reliefului: campii, dealuri, vai , munti, varietatea formatiunilor vegetale, gama de culori si de forme, toate acestea reprezinta frumusetea acestor meleaguri.

Judetul Bacau este situat intre paralela de 45 g latitudine nordica si la est de Carpatii Orientali. De aceea beneficiaza de un climat temperat continental.
Din suprafata totala 40% este acoperita de paduri si 55% reprezinta terenuri destinate agriculturii.

Populatia judetului Bacau la sfarsitul anului 1994 era de 743.176 de locuitori, din care 50.5% concentrati in mediul rural. Din punct de vedere administrative, judetul Bacau cuprinde 3 municipii: Bacau, Onesti, Moinesti , 5 orase: Buhusi, Comanesti, Darmanesti , Targu Ocna, Slanic-Moldova si un numar de 79 de comune.

Judetul Bacau este bogat in resurse naturale cum ar fi: petrol ( Moinesti, Comanesti, Zemes, Darmanesti, Oituz), carbune ( Comanesti) , sare ( Tg. Ocna ) si materiale de constructie. Din punct de vedere al dezvoltarii pe plan industrial, judetul Bacau, ocupa al cincilea loc intre judetele tarii, realizand 4% din productia totala a Romaniei.

Harta Judetul Bacau | Harta Judete Romania Harta judetul Bacau

Orase Judetul Bacau | Judete Romania Orase importante in judetul Bacau
Judetul Bacau | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Bacau
Cazare Onesti
Cazare Slanic Moldova
Cazare Targu Ocna

Cazare Comanesti
Cazare Darmanesti
Cazare Moinesti

Cazare Buhusi

Istoric Judetul Bacau | Judete Romania Judetul Bacau - Istoric

Marturiile arheologice ale Bacaului, situat pe cursul mijlociu al raului Siret, dateaza din paleolitic. Ele dovedesc nu numai existenta unei populatii active dar si legaturile stranse stabilite intre locuitorii acestor parti si oamenii din tot cuprinsul Moldovei, estul Transilvaniei si Tarii Romanesti (Wallachia). Conservarea urmelor paleolitice confirma existenta omului pe teritoriul judetului Bacau inainte de anul 10.000 i.Hr.

Cele mai fascinante vestigii au fost dezgropate la Bogdanesti-Oituz, Viisoara-Targu-Ocna, Targu-Trotus, Comanesti, etc. Mult mai numeroase sunt asezarile care dateaza din timpul Epocii de Bronz. Pana la aceasta data, au fost descoperite 250 de asemenea asezari, unde s-au gasit numeroase si semnificative relicve ale triburilor dacice, creatori si mesageri ai culturii bronzului.

In cateva asezari datand din Epoca Fierului s-au descoperit monede, cat si vase ceramice asemanatoare cu cele descoperite la Tomis si Histria. Au fost aduse la lumina frecvente vestigii ale civilizatiei romane. Existenta unor asezari bine organizate si intens populate in zona Bacaului este atestata in documente foarte vechi apartinand cancelariei domnesti a Moldovei. Un prim asemenea document dateaza din 12 Martie 1399.

Obiective Turistice Judetul Bacau | Judete Romania Judetul Bacau - Obiective turistice in Bacau

Dintre obiectivele turistice din judetul Bacau amintim:

Lacuri: Balatau (lac de baraj natural, monument al naturii, situat in Muntii Nemira si format in vara anului 1883 in urma unor alunecari de teren si a unor ploi torentiale), Poiana Uzului, Belci.

Rezervatii naturale: Parcul Dendrologic Haghiac (situat pe Valea Doftanei, este recunoscut mai ales prin numeroasele specii de plante), Padurea Slanic Moldova, Poiana Sarariei, Padurea Runc, Padurea Arsura, Rezervatia de arini Dofteana, Stejarul din Borzesti.

Statiuni: Slanic Moldova (situata la 84 km de Bacau, pe valea Slanicului, in Carpatii Orientali) - numita si Perla Moldovei, statiunea este renumita pentru cele peste 20 de izvoare minerale cu efect curativ. Apele minerale sunt folosite in tratarea bolilor digestive, de ficat, de plamani, de nutritie si metabolism si in tratarea reumatismului si a bolilor cardio-vasculare, a bolilor associate (cum ar fi neurastenia si bolile profesionale); Tg. Ocna - aici exista cel mai mare sanatoriu subteran din Europa, situat intr-o mina de sare. Acesta este folosit in tratarea bolilor aparatului respirator (la copii procentul de recuperare este de 90%). In aceste uriase sali subterane se gasesc paturi, o pista de popice si terenuri de sport.

Monumente istorice: ruinele Curtii Domnesti (Bacau, 1481), urme de asezari dacice (Horgesti, sec.1 - 2 e.n), vestigii romane (la Tg.Ocna).

Biserici: Biserica din Borzesti, construita de Stefan cel Mare (1493), in amintirea prietenului sau din copilarie, Gheorghita, omorat acolo de catre tatari; Manastirea Raducanu (construita la Tg.Ocna de Radu Racovita (1664), adaposteste mormantul scriitorului si revolutionarului Costache Negri).

Turism Judetul Bacau | Oferta turism Judete Romania Judetul Bacau - Oferte turism

Varietatea peisajului, statiunile balneare, monumentele istorice si de arta confera judetului Bacau titlul de judet-turistic, principalele regiuni turistice fiind: Slanic-Moldova, Poiana-Sarata, Tg. Ocna si Poiana Uzului.

Turismul in judetul Bacau dispune de importante resurse ce constau in peisaje naturale , monumente istorice , muzee , case memoriale , localitati pitoresti si renumite statiuni balneare si climaterice .

Turistii in trecere sau care poposesc in judetul Bacau pot admira monumentele istorice si arhitectonice amplasate pe intinsul judetului : Curtile Domnesti si biserica Precista din Bacau , legendara biserica din Borzesti , Manastirea Casin , cetatile dacice Tamasidava si Zargidava , situate pe malul stang al Siretului , etc.

Pentru turismul de tratament , statiunea Slanic Moldova este recunoscuta in tara si peste hotare pentru factorii sai terapeutici.

Poze Judetul Bacau | Poze Judete Romania Galerie foto judetul Bacau

Poze Bacau

Poze Onesti
Marele sens giratoriu Onesti

Poze Slanic Moldova
Fantana arteziana Slanic Moldova

Poze Targu Ocna

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Bacau link-uri utile | Informatii utile Judetul Bacau