Judetul Ilfov | Harta Judetul Ilfov

Judetul Ilfov | Harta judetului Ilfov | Obiective turistice Ilfov | Orase importante judetul Ilfov
 

Cazare Romania > Judetul Ilfov

 
 

Judetul Ilfov

Judetul Ilfov | Harta Judetul Ilfov
 
     

 
 

Judetul Ilfov Prezentare judetul Ilfov


Judetul Ilfov este amplasat in Campia Romana. Vecinii judetului Ilfov sunt judetele Ialomita la est, Buzau, Prahova si Dambovita la nord, Teleorman la vest si fluviul Dunarea la sud.

Judetul Ilfov se intinde pe o suprafata de 8.225 km patrati, fiind al cincilea ca marime din Romania. Descrierea aceasta este mentionata in monografia Romaniei din 1972. Noua ani mai tarziu, al cincilea judet al Romaniei ca suprafata, a fost micsorat la o unitate teritorial-administrativa care inconjoara zona capitalei, sub numele de Sectorul Agricol Ilfov.

In 1997, legea nr. 50/97 a schimbat denumirea de Sectorul Agricol Ilfov la Judetul Ilfov, revenind la denumirea veche. Judetul Ilfov cuprinde 38 de asezari rurale si un oras cu peste 1.593 km patrati. judetul se gaseste in regiunea de sud-est, chiar in centrul capmiei Romane, langa Bucuresti.

Coordonatele sale goegrafice sunt 4417?- 4446? latitudine nordica si 2552?-2627? longitudine vestica. Clima este temperat-continentala cu o medie anuala a precipitatiilor de 460-500 mm. Rauri: Dambovita si Colentina (care aprovizioneaza cu apa orasul Buftea), lacuri: Cernica, Snagov si Caldarusani in partea nordica a judetului.

Judetul Ilfov este strabatut si de raul Ialomita impreuna cu afluentul sau Gruiu.

Judetul Ilfov | Judete Romania Harta judetul Ilfov

Judetul Ilfov | Judete Romania Orase importante in judetul Ilfov
Judetul Ilfov | Judete Romania Alte localitati
Cazare Ilfov
Cazare Snagov

Cazare Otopeni
Cazare Buftea

Judetul Ilfov | Judete Romania Judetul Ilfov - Istoric


Urme ale existentei umane descoperite pe raza judetului Ilfov, mai ales in zona Caldarusani, Glina si Chiajna, langa Bucuresti, dateaza din paloelitic si neolitic.

Trebiue de asemenea mentionate vestigiile dacice scoase la lumina in zona Pantelimon, Snagov, Magurele si Bragadiru. Bogatia descoperirilor arheologice - relicve, inscriptii, etc. - este dovada locuirii neintrerupte a zonei de catre daco-romani, care mai tarziu au format Principatul Tara Romaneasca, prin unirea cnezatelor si voievodatelor (primele organizari statale) in secolele XII-XIV.

Inca de la intemeire, la sfarsitul secolului al XIV-lea, sub domnia lui Basarab I, multe asezari si orasele au prins viata pana in secolul al XVI-lea, localitati cum ar fi: Snagov, Chitila, Afumati si Tancabesti si care au supravietuit pana in zilele noastre. Numele de Ilfov este pentru prima data mentionat intr-un act de donatie din 1482 scris de Domnitorul Vlad Calugarul catre Manastirea Snagov.


Judetul Ilfov | Judete Romania Judetul Ilfov - Obiective turistice in Ilfov


Lacul si padurea Caldarusani
La 45 km de Bucuresti, zona turistica mult cautata, in special de amatorii de pescuit si vanatoare. Lacul este un vechi liman fluvial (6 km lungime, 5 m adancime), iar padurea din jurul ei este propice vanatorii de iepuri si fazani, o parte din ea formand o rezervatie forestiera ce adaposteste stejar, plop, salcii.

Padurea Baneasa
La 10 km de Bucuresti, un frumos loc de recreere din imprejurimile capitalei, un punct special de atractie fiind coltul zoologic ce dispune de cateca sute de exemplare de animale.

Padurea si lacul Cernica
Lacul are 311 ha, pe malul sau drept amenajandu-se un strand cu cabine, debarcader, restaurant, cabinet medical, terenuri sportive, iar padurea ofera numeroase posibilitati de vanatoare.

Padurea si lacul Snagov
La 40 km de Bucuresti, deosebit de atractive pentru locuitorii capitalei. Lacul este considerat unul dintre cele mai mari limane fluviatile din Campia Romana -576 ha, 18 km lungime, 9 m adancime, pe el putandu-se practica diferite sporturi nautice, face plimbari de agrement, pescui -biban, platica, guvid, crap. Padurea -rest al vechilor Codrii ai Vlasiei, ce acopereau odinioara intreaga Campie Romana, este amenajata ca un imens parc in care se gasesc plaje, restaurante, fiind declarata rezervatie naturala. Vegetatia lemnoasa este reprezentata de stejar, carpen, tei.

Judetul Ilfov | Judete Romania Judetul Ilfov - Monumente Culturale

Monumente culturale din judetul Ilfov:

- Biserica Nasterea Maicii Domnului a fostului Schit Turbati
- Biserica Sf. Eftimie - Fundenii Doamnei
- Biserica Sf. Nicolaie a fostului Schit Balteni
- Conacul Otetelesanu
- Conacul Stolnicului Constantin Cantacuzino
- Manastirea Balamuci
- Manastirea Caldarusani
- Manastirea Cernica
- Manastirea Pasarea
- Manastirea Samurcasescti-Ciorogarla

Judetul Ilfov | Judete Romania Galerie foto judetul Ilfov

Poze Ilfov

Poze Snagov

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Ilfov link-uri utile | Informatii utile Judetul Ilfov