Judetul Brasov | Harta Judetul Brasov | Informatii Judetul Brasov

Judetul Brasov | Turism judetului Brasov | Obiective turistice Brasov
 

Cazare Romania > Judetul Brasov

 
 

Judetul Brasov

Judetul Brasov | Harta Judetul Brasov | Informatii Judetul Brasov
 
     

 
 

Judetul Brasov | Cazare Brasov Prezentare judetul Brasov

Judetul Brasov, al carui resedinta administrativa poarta acelasi nume, se gaseste in zona central-estica a Romaniei, la intresectia drumurilor comerciale care leaga Balcanii de restul Europei.
Se intinde pe 5.363 km patrati, care reprezinta 2,2 % din teritoriul tarii. Terenul agricol al judetului insumeaza 2.975,2 km patrati, adica 55,5% din suprafata agricola totala a judetului, din care 1.182 km patrati teren arabil care reprezinta 22% din suprafata agricola a judetului.

Populatia judetului Brasov numara peste 636.400 locuitori.
Densitatea de 120 locuitori/ km patrat situeaza Brasovul pe locul 7 in Romania.
Judetul Brasov detine unul dintre cele mai ridicate grade de urbanism din tara, 76,2 % din populatie traind in municipii si orase, si 23,8% in comune si sate.
Populatia activa se ridica la cifra de 262,9 mii de persoane, si reprezinta 41,2% din totalul populatiei judetului, si este distribuita in sectoare de activitate dupa cum urmeaza: 49% in industrie, 15% in agrigultura, 6% in constructii si 30% in comert si servicii.

Judetul Brasov | Judete Romania Harta judetul Brasov

Harta judetul Brasov | Harta Brasov

Judetul Brasov | Cazare orase judetul Brasov Orase importante din judetul Brasov
Cazare Brasov Cazare Sambata de sus
Cazare Fagaras
Cazare Sacele
Cazare Rasnov
 

Istoric Brasov | Judetul Brasov Judetul Brasov - Istoric

La 170 de kilometri de Bucuresti, capitala Romaniei, se gaseste Municipiul Brasov, resedinta administrativa a judetului cu acelasi nume.
Drumul strabate Valea Prahovei si trecatoarea Predeal, ajungand in municipiul Brasov.

Unul din cele mai impresionante monumente ale antichitatii, Sanctuarul dacic de la Racos ramane greu accesibil turistilor curiosi.
O alta marturie a trecutului glorios al istoriei, de aici din inima Carpatilor este tabara romana de la Rasnov, care se gasea la nord-estul granitei Imperiului Roman, imperiu care se intindea in secolul al doilea dupa Hristos pana la municipiul Brasov de astazi.

Nurmele dacic al localitatii, Cumidava, este dat de o veche inscriptie in piatra.

Click aici pentru Istoric Brasov

Judetul Brasov | Obiective turistice Brasov Judetul Brasov - Obiective turistice in Brasov

Cea mai veche parte a orasului, Scheii Brasovului, este dominata de Biserica Sf. Nicolae, o veritabila catedrala a ortodoxismului romanesc, ridicata sub patronatul catorva printi din Tara Romaeasca si Moldova. Portile de lemn si troitele de la marginea drumului aflate in vecinatate dau Scheiului un aer distict si unic.

Arhitectura medievala este frecvent intalnita si in alte localitati din judet, unde locuitorii acestor locurii, adesea hartuiti de invaziile sraine, au construit, in secolele XIV-XV, diverse cetati. Ruinele lor inca vegheaza localitatile Rasnov, Rupea si Feldioara.

O vizita la Brasov va dezvalui cateva marturii ale unei vieti culturale active. Astfel, statuia lui Johannes Honterus, de langa Biserica Neagra, facuta de catre sculptorul finlandez Haaro Magnussen, reprezinta un umanist deosebit, un luminat in pas cu miscarea europeana a secolului Al XVI-lea care a introdus protestanismul in Brasov si a creat cateva importante scrieri pedagogice si geografice.

Alta statuie, siuata in curtea Bisericii Sf. Nicolae, il intruchipeaza pe Diaconu Coressi, primul tipograf de carti din Romania. Lucrarile sale, publicate dupa 1570, au circulat pretudindeni in teritoriile romanesti.

De asemenea in curtea Bisericii Sf. Nicolae se gaseste cladirea Primei Scoli Romanesti, fondata acum cinci secole. Astazi, este transformata in muzeu si adaposteste diverse colectii pretioase.

Casa Muresenilor din Piata Sfatului, ne aminteste de primul ziar politic al romanilor transilvaneni, fondat in 1838, gazeta de Transilvania. Nu departe de piata Sfatului se gaseste Colegiul national Andrei Saguna, construit in 1850, unde a fost interpretata pentru prima data opereta compusa de Ciprian Porumbescu.

Click aici pentru Obiective turistice Brasov

Judetul Brasov | Judete Romania Judetul Brasov - Turism

In 1869 Brahms a concertat la Brasov. Ca oras si resedinta de judet, Brasovul este cel mai atractiv prin oferta sa turistica. Aici, sezonul turistic nu se termina niciodata. Zona este binecuvantata cu reliefuri variate, dar totusi muntii reprezinta principala atractie. La picioarele Muntelui Postavaru, la 15 km de Brasov, se afla Poiana Brasov, cea mai cunoscuta si importanta statiune montana din Romania.

Aici sporturile de iarna pot fi practicate atat de incepatori cat si de sportivii de performanta din noiembrie pana in martie, datorita zapezii abundente. Aceleasi facilitati pot fi gasite si in orasul Predeal care permite un acces usor in masivul Bucegi, atat pentru amatorii de drumetii, alpinisti cat si pentru turistul obisnuit.
La numai 30 km se Brasov se afla coridorul Bran-Rucar, veche cale comerciala dinspre Tara Romaneasca spre Transilvania - turistii viziteaza aceasta zonal, atrasi nu numai de faima Castelului Bran ci si de frumusetea locurilor cu sate imprastiate pe dealuri si de aerul curat de aici.

Agroturismul s-a dezvoltat in ultima perioada si ofera excelente oportunitati de cazare in localitatile Bran, Moeciu de sus sau Moeciu de jos.
In sud-vest, in apropierea orasului Zarnesti, se gaseste cel mai spectaculos varf montan din judet, Piatra Craiului, care asteapta iubitorii de drumeti, cat si pe cei mai experimentati si incercati alpinisti.

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Brasov link-uri utile | Informatii utile Judetul Brasov