Judetul Arges | Harta Judetul Arges | Oferte Cazare in Judetul Arges

Judetul Arges | Harta judetului Arges | Obiective turistice Arges | Orase importante judetul Arges
 

Cazare Romania > Judetul Arges

 
 

Judetul Arges

Judetul Arges | Harta Judetul Arges | Oferte Cazare in Judetul Arges
 
     

 
 

Informatii Judetul Arges Prezentare judetul Arges

Judetul Arges este amplasat in zona central sudica a Romaniei fiind "taiat"in doua de paralela 45° latitudine nordica, si este strabatut la est de meridianul 25° longitudine estica.

La nord, se invecineaza cu judetele Sibiu si Brasov, cu judetul Dambovita la est, cu judetul Teleorman la sud si cu judetele Olt si Valcea la vest.

Cu o suprafata de 6.826 km patrati, Argesul reprezinta 2,9 % din suprafata totala a Romaniei. Orasul Pitesti, cu o populatie de 184.171 locuitori, este resedinta judetului.

Relieful judetului Arges este ca un urias amfiteatru care coboara de la nord la sud, cuprinzand toate unitatile geo-morfologice intalnite in spatiul Carpato-Danubian de la 2.500 m pana la 160 m altitudine.

Muntii Fagarasi (din Carpatii Sudici) se afla in nord, cu varfurile Moldoveanu (2.543 m), Negoiu (2.535 m) si Vanatoarea lui Buteanu (2.508 m) dominand regiunea.
Masivul Leaota, dealurile Platoului Dacic si o parte din Campia Romana traseaza granita estica a judetului.
Campia Gavanu-Burdea se gaseste la est, pe cand vaile raurilor Olt si Arges se intind catre vest.

Solul si subsolul judetului Arges este bogat in carbune, sare, calcar, petrol, argila, paduri si fanete.

Harta Judetul Arges | Harta Judete Romania Harta judetul ArgesOrase Judetul Arges | Judete Romania Orase si zone importante
Judetul Arges | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Pitesti
Cazare Curtea de Arges
Cazare Dambovicioara
Cazare Campulung
Cazare Mioveni
Cazare Topoloveni
Cazare Costesti


Istoric Judetul Arges | Istoric Arges Judetul Arges - Istoric

Regiunea Arges, locuita din vremuri stravechi, a favorizat dezvoltarea asezarilor geto-dacice care au devenit in timp centre economice puternice in schimburile comerciale dintre populatiile de la nord si sud de Carpati.
Aceste asezari reprezinta leaganul feudalismului centralizat al Tarii Romanesti, Seneslau stabilindu-si curtea regala in regiunea Argesului.

Nobilimea romana s-a stabilit la Curtea-de-Arges si Campulung Muscel, localitatile devenind puternice centre comerciale si culturale in zona.

Monumentele istorice reprezentative ale artei feudale conservate pe aria judetului Arges:
- palatele domnesti de la Campulung si Curtea de Arges.
- Manastirea Cotmeana, ridicata de Mircea cel Batran.
- fortareata Poenari, construita in timpul domniei lui Vlad Tepes.
- constructiile feudale de la Glavacioc si Aninoasa.
- Manastirea Curtea de Arges, construita de Neagoe Basarab.

Judetul Arges | Obiective turistice Arges Judetul Arges - Obiective turistice in Arges

Turistii romani si straini care viziteaza judetul Arges trebuie sa viziteze Curtea de Arges, una dintre cele mai importante constructii medievale din Romania.

Situata in partea centrala a Romaniei langa Carpati, la 150 km distanta de Bucuresti, Curtea de Arges a fost prima capitala a Tarii Romanesti in 1330 si detine valoroase monumente de arta, adevarat muzeu al istoriei romane.

Biserica domneasca, construita de familia Basarab in secolul al XIV-lea, este o biserica bizantina clasica, monument de arta si arhitectura medievala romaneasca. Aici se gasesc fresce din diferite perioade de timp, dar cele mai de pret sunt sunt cele care dateaza din timpul domnitorilor Vladislav I Vlaicu si Radu I.

Manastirea Curtea de Arges, construita din piatra de Albesti, avand ca ctitor pe Neagoe Basarab (1512 ?? 1521) este una din cele faimoase monumente istorice din Romania. Faima sa este legata de legenda Mesterului Manole care este cunoscuta in toate lumea.

Numai la cativa kilometri departare se gaseste Castelul lui Vlad Tepes, cunoscut astazi ca Dracula.

Turism Judetul Arges | Judete Romania Judetul Arges - Turism

Transfagarasanul, cea mai mare constructie de acest fel din Romania, este situat la 2.034 m deasupra nivelului marii, cu un tunel cu lungimea de 845 m care trece pe sub Varfurile Negoiu si Moldoveanu, si care are o vedere pitoreasca asupra Vai Argesului.

In zona de munte si de deal se intalnesc o multitudine de lacuri glariare cat si lacuri artificiale.

Flora, fauna si solul sunt caracteristice unui climat temperat, iar pentru a proteja cateva din speciile rare de fauna si flora, cat si cateva elemente valoroase de peisaj, acestea au fost declarate monumente ala naturii si sunt protejate in rezervatii naturale. Printre ele, cea mai importanta este rezervatia de flora si fauna Piatra Craiului.

Elementele naturale, locurile istorice si liniile moderne de comunicatie, fac din judetul Arges o zona turistica de nivel national.

Poze Judetul Arges Galerie foto

Poze Pitesti

Poze Curtea de Arges

Poze Campulung

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Arges link-uri utile | Informatii utile Judetul Arges