Judetul Teleorman | Harta Judetul Teleorman | Oferte Cazare in Judetul Teleorman

Judetul Teleorman | Harta judetului Teleorman | Obiective turistice Teleorman | Orase importante judetul Teleorman
 

Cazare Romania > Judetul Teleorman

 
 

Judetul Teleorman

Judetul Teleorman | Harta Judetul Teleorman | Oferte Cazare in Judetul Teleorman
 
     

 
 

Prezentare Judetul Teleorman Prezentare judetul TeleormanJudetul Teleorman este asezat in partea de sud a tarii, cu latitudinea de 43g 37" 07"", constituind punctul extrem sudic al teritoriului national. Dunarea reprezinta, pe cca 90 km, limita sudica a judetului si totodata frontiera de stat cu Bulgaria.

Judetul Teleorman se numara printre judetele mijlocii ca intindere avand o suprafata de 5.790 kmp, ceea ce reprezinta 2,4 % din suprafata Romaniei, locul 19 pe tara si locul 4 intre judetele din sud care au limita sudica Dunarea.

Populatia totala a judetului Teleorman, conform datelor recensamantului, este de peste 436.000 de locuitori, din care 141.000 traiesc in mediul urban, iar peste 295.000 in mediul rural.

Evolutia populatiei judetului Teleorman a fost puternic influentata de situarea sa in zona de influenta a capitalei tarii, care a atras in ultimii 30 de ani o mare parte din forta de munca a judetului.

Pe etnii, populatia judetului Teleorman este impartita astfel: 96,7 % romani, 3,2 % rromi si 0,1 % alte etnii. Peste 97% din populatie este crestina, majoritatea fiind ortodocsi.

Harta Judetul Teleorman | Harta Judete Romania Harta judetul Teleorman

Orase Judetul Teleorman | Judete Romania Orase importante in judetul Teleorman
Judetul Teleorman | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Alexandria
Cazare Turnu Magurele
Cazare Rosiori de Vede

Cazare Zimnicea
Cazare Videle

Istoric Judetul Teleorman | Judete Romania Judetul Teleorman - Istoric

Din punct de vedere administrativ, judetul Teleorman este impartit in 97 de unitati teritoriale: 3 municipii, 2 orase si 92 de comune care au in componenta 228 de sate.

Alexandria - 50.496 locuitori; infiintat in anul 1834. Situat la intersectia unor drumuri comerciale importante din zona de sud a Romaniei, este, incepand cu 1968 si resedinta de judet.

Turnu Magurele - 30.089 locuitori; infiintat in secolul al XV-lea, pe ruinele unei fortarete romane. Este un oras portuar la Dunare, puternic industrializat.

Rosiorii de Vede - 31.849 locuitori; unul dintre cele mai vechi targuri ale Romaniei, datand din secolul XIV. Este fosta resedinta de judet si in prezent un puternic centru comercial.

Zimnicea - 15.672 locuitori; dateaza din secolul III i.Hr. Este un oras portuar la Dunare, cu legaturi traditionale in comertul cu cereale.

Videle - 11.987 locuitori; este un oras nou, infiintat intr-o zona de extractie petroliera.

Obiective Turistice Judetul Teleorman | Judete Romania Judetul Teleorman - Obiective turistice in Teleorman

Zona turistica Dunarea, cu bratele secundare Dunarica, Pasarea, lacurile Suhaia si Fatana (posibilitati de pescuit sportiv).

Alexandria: Muzeul Judetean de Istorie, Catedrala cu picturi de Stefan Luchian, Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Monumentul eroilor teleormaneni 1941 - 1945;

Rosiori de Vede: Muzeul de Istorie al Municipiului, Cetatea Cazacilor - fortificatie dacica, zona de agrement Urluiu, zona de agrement Padurea Vedea;

Turnu Magurele: Cetatea romana Turris, Cetatea medievala Turnu, Statuia lui Mircea cel Batran (Oscar Han), Dorobantul de la 1877 (R. Romanelli), Bustul generalului David Praporgescu;

Zimnicea: asezarea geto-dacica de tip dava (sec. 4-1 i. Hr.).

Islaz: monumentul dedicat proclamatiei din 9 / 21 iunie 1848.

Balaci: Ruinele curtii boieresti a familiei Balaceanu, Biserica ridicata in anul 1684.

Tatarastii de Sus: ruinele unei curti boieresti din sec. XVIII.

Branceni: o biserica pictata de Gheorghe Tatarascu.

Prunaru: Monumentul inchinat cavaleristilor, Cimitirul eroilor din primul razboi mondial.

Turism Judetul Teleorman | Judete Romania Judetul Teleorman - Oferte turism

In judetul Teleorman potentialul turistic nu este unul impresionant, in principal fiind practicat turismul de tranzit si agrement, zone cu un pitoresc special fiind cele de pe malul Dunarii, in apropierea lacurilor, precum si in aproprierea padurilor.

In judetul Teleorman se poate practica in conditii deosebite pescuitul si vanatoarea.

In municipii si orase exista baze hoteliere, iar pe principalele artere de circulatie hanuri si moteluri pregatite pentru turisti care vin sa isi petreaca vacantele aici.

Galerie Foto Judetul Teleorman | Poze Judete Romania Galerie foto judetul Teleorman

Poze Alexandria

Poze Turnu Magurele

Poze Rosiori de Vede

Poze Zimnicea

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Teleorman link-uri utile | Informatii utile Judetul Teleorman