Judetul Buzau | Harta Judetul Buzau | Oferte Cazare in Judetul Buzau

Judetul Buzau | Harta judetului Buzau | Obiective turistice Buzau | Orase importante judetul Buzau
 

Cazare Romania > Judetul Buzau

 
 

Judetul Buzau

Judetul Buzau | Harta Judetul Buzau | Oferte Cazare in Judetul Buzau
 
     

 
 

Judetul Buzau Prezentare judetul Buzau

Judetul Buzau este situat in partea de sud-est a Romaniei, in sud-estul Carpatilor Orientali, axat pe cursul superior si mijlociu al raului Buzau, si are o suprafata de 6.102,6 kmp si se invecineaza cu judetele Brasov si Covasna la nord-vest, Vrancea la nord-est, Braila la est, Ialomita la sud si Prahova la vest.

Judetul Buzau face legatura intre arcul Carpatilor si Campia Dunarii, deoarece ocupa o zona aflata la granita dintre cele trei provincii istorice romanesti - Muntenia, Moldova si Transilvania.

Judetul Buzau ocupa cea mai mare parte a bazinului hidrografic al raului Buzau, cuprinzand in mod armonios toate formele de relief: munti in partea de nord, campie la sud, intre acestea aflandu-se zona colinara subcarpatica.

Judetul Buzau are o clima temperat continentala. Aceasta variaza insa de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si configuratiei locale a acestuia.

Judetul Buzau | Judete Romania Harta judetul Buzau

Judetul Buzau | Judete Romania Orase importante in judetul Buzau
Judetul Buzau | Judete Romania Alte localitati
Cazare Buzau
Cazare Ramnicu Sarat
Cazare Nehoiu
Cazare Pogoanele

Judetul Buzau | Judete Romania Judetul Buzau - Istoric

Judetul Buzau, conserva vestigii care atesta existenta omului in regiune din timpuri imemoriale. Unelte si arme din oase sau pietre cioplite au fost scoase la lumina in cateva locuri pe teritoriul judetului, cat si obiecte ceramice din Neolitic si Epoca Bronzului apartinand Culturilor Boian, Gumesti si Monteom.

Vestigiile din Epoca Bronzului au fost descoperite in regiunea de dealuri, care impreuna cu ruinele campului roman de la Pietroasele si ale altor cateva asezari dacice stau marturie a continuitatii vietii si civilizatiei pe acest teritoriu.

Numele Mousaios (Buzau) a fost pentru prima data mentionat in scris intr-o scrisoare a guvernatorului roman din Dobrogea trimisa lui Vasile cel Mare, episcopul de Capadichia, in anul 376 d.Hr.

Scrisoarea mentioneaza existenta, pe malurile raului Mousaios, a unei asezari urbane numita tot Mousaios -Buzau. Documentul se gaseste in Biblioteca Vaticanului.

Judetul Buzau | Judete Romania Judetul Buzau - Obiective turistice in Buzau

Principalele obiective turistice ale judetului Buzau:

- Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici;
- Tabara de sculptura in aer liber - comuna Tisau;
- Colectia muzeala Colti - comuna Colti;
- Platoul Meledic - comuna Manzalesti;
- Dealul cu Lilieci Cernatesti - comuna Cernatesti;
- Focul viu - comuna Lopatari;
- Piatra Alba La Grunj - comuna Manzalesti;
- Casa memoriala Vasile Voiculescu - comuna Parscov;
- Blocurile de calcar de la Badila - comuna Viperesti;
- Manastirea Ciolanu - comuna Tisau;
- Manastirea Ratesti - comuna Berca;
- Statiunea balneoclimaterica Sarata Monteoru - comuna Merei;

Judetul Buzau | Judete Romania Judetul Buzau - Oferte turism

Dezvoltarea turismului in judetul Buzau este favorizata in primul rand de diversitatea reliefului. In zonele de munte, in Masivul Penteleu sau in Masivul Siriu, cu altitudini impresionante, se remarca frumusetea peisajelor.

Dealurile Paclelor din regiunea subcarpatica sunt renumite pentru un fenomen natural cu adevarat spectaculos si foarte rar intalnit - rezervatia geologica si botanica Vulcanii Noroiosi.

Langa comuna Lopatari, pe Valea Slanicului, se produce un alt fenomen natural impresionant, la o altitudine de peste 700 m: focul viu, flacari albastre care ard in crapaturile solului si se ridica pana la 0,5 m inaltime.

Un important punct de atractie al judetului Buzau sunt lacurile, fie pentru functia lor estetica - Lacul Vulturilor, in Masivul Siriu -, fie pentru proprietatile terapeutice recunoscute - Lacurile Amara si Balta Alba.

Orasul Buzau detine o suprafata vasta de aproximativ 189 ha de padure, - ultima portiune ramasa din celebrii Codri ai Vlasiei -, din care 10 ha sunt amenajate ca parc.

Judetul Buzau | Judete Romania Galerie foto judetul Buzau

Poze Buzau

Poze Ramnicu Sarat

Poze Nehoiu

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Buzau link-uri utile | Informatii utile Judetul Buzau