Judetul Galati | Harta Judetul Galati | Oferte Cazare in Judetul Galati

Judetul Galati | Harta judetului Galati | Obiective turistice Galati | Orase importante judetul Galati
 

Cazare Romania > Judetul Galati

 
 

Judetul Galati

Judetul Galati | Harta Judetul Galati | Oferte Cazare in Judetul Galati
 
     

 
 

Informatii Judetul Galati Prezentare judetul Galati

Judetul Galati, cu o suprafata de 4.466,3 km2, reprezentand 1,9% din suprafata Romaniei, se inscrie in aria judetelor pericarpatice, dunarene, fiind situat relativ aproape de Marea Neagra, la confluenta a trei mari ape curgatoare - Dunarea, Siret, Prut si la incrucisarea unor mari drumuri comerciale.

Judetul Galati este asezat in sud-estul tarii intre 45Ās25" si 46Ās10" latitudine nordica, 27Ās20" si 28Ās10" longitudine estica, se margineste in partea de nord cu judetul Vaslui si judetul Vrancea, spre sud cu judetul Braila si judetul Tulcea la est cu Republica Moldova si Ucraina iar la vest cu judetul Vrancea.

Conditiile naturale ale teritoriului judetului Galati poarta in peisaj amprenta unor influente datorate acelor entitati geografice europene care se interfereaza pe pamantul Romaniei.

Judetul Galati apartine in totalitate sectorului de clima continentala. Pe fundalul climatic general, luncile Siretului, Prutului si Dunarii introduc in valorile si regimul principalelor elemente meteorologice, modificari care conduc la crearea unui topoclimat specific de lunca, mai umed si mai racoros vara si mai umed si mai putin rece iarna.

Judetul Galati ocupa zona de intrepatrundere a marginilor provinciilor fizico-geografice est-europeana, sud-europeana si in parte, central-europeana, ceea ce se reflecta fidel atat in conditiile climaterice in invelisul vegetal si de soluri, cat si in structura geologica a reliefului. Acestea din urma ofera o priveliste cu inaltimi domolite, cuprinse intre 310 m in nord si 5 -10 m la sud.

Harta Judetul Galati | Harta Judete Romania Harta judetul Galati

Harta Judetul Galati

Orase Judetul Galati | Judete Romania Orase importante in judetul Galati
Judetul Galati | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Galati
Cazare Tecuci
Cazare Beresti
Cazare Targu Bujor

Istoric Judetul Galati | Judete Romania Judetul Galati - Istoric

Dovezi ale existentei zonei Galati de-a lungul timpului stau descoperirile arheologice care dateaza din paleolitic. Situat de-a lungul drumurilor comerciale europene, asezarea Mila 80 de pe Dunare, este multimilenara.

Fortificatiile geto-dacice de la varsarea Siretului in Dunare, au fost transformate intr-un castrum militar si asezare civila. A fost nodul care a transmis civilizatia romana in Moldova si in tarile din nordul Marii Negre.

Timp de secole, zona a fost traversata de drumurile comerciale romane si grecesti. Consolidarea autoritatii statale in Moldova in secolul al XV-lea, a transformat Galatiul intr-un oras-port, centru important economic si comercial - singurul port liber al Romaniei timp de multe secole.

Obiective Turistice Judetul Galati | Judete Romania Judetul Galati - Obiective turistice in Galati

Principala rezervatie naturala din judetul Galati este localizata pe nisipurile din campia Tecuciului si anume la sud de localitatea Liesti, in jurul satului Hanu Conachi, pe o fasie de circa 4 km lungime si 0,5 - 1 km latime avand o suprafata de circa 84 ha si care se continua pana in lunca Siretului.

La cativa kilometri de Municipiul Galati se afla rezervatia paleontologica de la Barbosi cu o suprafata de circa 1 ha, cuprinzand fosile de moluste din faza Euxinului vechi. De asemenea, nu departe de Galati, si anume la nord de oras, dar pe valea Prutului, pe teritoriul comunei Tulucesti, in locul numit Rapa Balaia, se afla cea de-a doua rezervatie paleontologica.

A treia rezervatie paleontologica se afla langa orasul Tecuci, pe soseaua Tecuci-Valea Marului-Pechea-Galati, cu o suprafata de 1,5 ha. Rezervatia se afla pe terasa inferioara a Barladului, la punctul numit La Rates, adica acolo unde a fost candva un han.

In partea de rasarit a judetului Galati, pe teritoriul comunei Baneasa, intre localitatile Baneasa si Roscani, se afla Padurea Baneasa, in care, pe langa padurea in sine este ocrotit si bujorul salbatic, pe seama caruia s-au creat legende si o mare serbare populara care are loc in fiecare an. Se spune ca bujorii ar fi aparut din sangele moldovenilor cazuti in lupta de la Roscani, de la 1574, cand armata lui Ioan Voda cel Viteaz a fost invinsa de turci datorita lipsei de apa.

Cultura Judetul Galati | Judete Romania Judetul Galati - Cultura

Reteaua bibliotecilor in judetul Galati cuprinde un numar de 329 unitati din care 2 universitare , 18 specializate, 249 scolare si 60 publice, cu un fond de carte de 3801,9 mii volume din toate domeniile.

Aceste biblioteci au fost frecventate de peste 154 mii cititori eliberandu-se 1843,4 volume . Biblioteca V.A.Urechea infiintata in anul 1889 este institutia de profil public stiintific si documentar cu cea mai larga accesibilitate , notorietatea institutiei fiind data de valoarea colectiilor de carte romanesca veche, a manuscriselor si a colectiilor iconografic.

Activitatea teatrelor si a institutiilor asimilate s-a desfasurat in trei unitati care au prezentat un numar de 431 spectacole la care au asistat peste 60 mii de spectatori .

Reteaua muzeelor in judetul Galati cuprinde un numar de 9 institutii care au fost vizitate de peste 67 mii persoane . Muzeul de Arta Contemporana prin expozitiile sale de arta plastica are un caracter de unicitate in ilustrarea fenomenului plastic contemporan romanesc.

Bogatele si valoroasele obiecte de istorie veche etnografie si arta populara sunt reunite in expozitii permanente adapostite in salile Muzeului Judetean de Istorie.

Galerie foto judetul Galati

Poze Galati
Rasarit de Soare Galati

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Galati link-uri utile | Informatii utile Judetul Galati