Judetul Suceava | Harta Judetul Suceava | Cazare Judetul Suceava | Accommodation Suceava

Judetul Suceava | Harta judetului Suceava | Obiective turistice Suceava | Manastiri judetul Suceava
 

Cazare Romania > Judetul Suceava

 
 

Judetul Suceava

Judetul Suceava | Harta Judetul Suceava | Cazare Judetul Suceava | Accommodation Suceava
 
     

 
 

Judetul Suceava Prezentare judetul Suceava

Judetul Suceava este amplasat in nord-estul Romaniei si are granita la nord si est cu Ucraina, la sud cu judetele Neamt si Mures, la vest cu judetele Maramures si Bistrita.

Suceava are o suprafata de 8553 kmp, aproximativ 700.000 de locuitori dintre care 250.000 in zona urbana si 450.000 locuitori in zona rurala, un climat umed-temperat cu o temperatura medie anuala de 8°C.

Municipiul Suceava, resedinta administrativa a judetului Suceava, are 120.000 locuitori. Dealurile si muntii sunt formele de relief predominate, iar 54 % din suprafata judetului este acoperita de paduri, terenurile arabile avand o suprafata de 1813 kmp iar bazinul hidrografic cuprinde 136 kmp de rauri si iazuri.

Judetul Suceava | Harta Judetul Suceava Harta judetul Suceava

Harta Judetul Suceava

Judetul Suceava | Orase Judetul Suceava Orase importante in judetul Suceava
Judetul Suceava | Judete Romania Alte localitati
Cazare Suceava
Cazare Vatra Dornei
Cazare Campulung Moldovenesc
Cazare Gura Humorului
Cazare Radauti
Cazare Vama
Cazare Manastirea Humorului
Cazare Dolhasca
Cazare Arbore
Cazare Zvoriste
Cazare Falticeni
Cazare Siret
Cazare Solca

Cazare Moldovita
Cazare Straja
Cazare Putna
Cazare Frasin
Cazare Ipotesti
Cazare Dragomirna
Cazare Sucevita

Judetul Suceava | Istoric Suceava Judetul Suceava - Scurt Istoric

Situat in nord-estul Romaniei si fiind locuit inca din Paleolitic, judetul Suceava a fost reprezentativ pentru istoria romanilor, Moldova fiind primul stat centralizat roman.

Cu fondatori ai culturii europene si luptatori neinfricati care si-au aparat pamantul stramosesc, cum ar fi: Bogdan I (1359-1365), Petru Musat (1375-1391), Alexandru cel Bun (1400-1432) si Stefan cel Mare (1457-1504).

O zona bogata si impanzita de drumuri comerciale ce duceau spre est, aceasta parte a tarii a fost frecvent invadata si cotropita, Imperiul Austriac avandul sub dominatie mai bine de 150 de ani (1868-1918).

Judetul Suceava | Obiective Turistice Suceava Judetul Suceava - Obiective turistice

Judetul Suceava este un pamant al legendelor, locul de nastere a unei vechi civilizatii, cunoscut sub numele de Bucovina, un loc unde istoria este prezenta in pamantul imbibat de glorie.

Una din trasaturile de baza ale acestei zone este faptul ca, pe o suprafata restransa se gasesc un mare numar de atractii turistice, se gasesc facilitati pentru practicarea sporturilor de iarna, pentru pescuit si vanatoare, dar mai ales pentru odihna si recreere.


Muntii judetului Suceava au un potential deosebit, fiind variati si pitoresti. Drumul ce trece prin masivul Caliman (Vf. Pietrosu), Masivele Giumaslau si Rarau. Privelisti minunate oferite de cheile raurilor Bistrita, Moldova si Suceava, apele involburate pravalindu-se peste rocile din albii.

Puncte de interes turistic: Cetatea Princiara Suceava, Manastirea Sf. Ioan din Zamca, Biserica Sf. Dumitru si Biserica Miruli. Muzeul National Bucovina cu exponate arheologice si istorice valoroase.


Zona Dornei poate fi considerata una din cele mai frumoase imbinari intre natura si creatia umana, rezervatiile naturale, printre care si padurea seculara de la Slatioara ce ofera o remarcabila priveliste a naturii desfasurate, monumentele pictate incluse de UNESCO intre capodoperele de arta ale lumii.
Printre aceste monumente se distanteaza Manastirea Voronet (1488). La mica distanta una de alta, se gasesc manastirile ortodoxe: Humor (1530), Moldovita (1532), Sucevita (1584) vizitate de iubitorii de arta si cultura. De asemenea se mai gasesc Manastirile Dragomirna (1609), o broderie in piatra, Putna (1469) construita de Voievodul Stefan cel Mare, care adaposteste mormantul acestuia.

Alte manastiri de mare valoare istorica si religiaosa sunt cele de la Stanisoara, Slatina, Rasca si Pobota.

Un loc special il ocupa satul Marginea, unde olari indemanatici realizeaza faimoasa ceramica neagra, renumita in toata lumea.

Judetul Suceava | Turism Suceava Judetul Suceava - Turism

Judetul Suceava are facilitati de cazare moderne cat si peste 1000 km de drumuri nationale si judetene modernizate si 430 km de cale ferata.

Imagini Suceava | Poze Judetul Suceava Galerie foto judetul Suceava

Poze Suceava

Poze Vatra Dornei
Poze Vatra Dorneni |  Imagini din Vatra Dornei

Poze Campulung Moldovenesc

Poze Gura Humorului

Poze Radauti

Poze Vama

Poze Manastires Humorului

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Suceava link-uri utile | Informatii utile Judetul Suceava