Cazare Siret | Orasul Siret | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Siret | Accommodation Siret

Cazare Siret | Orasul Siret Vile Pensiuni Hoteluri | Obiective turistice Siret | Siret Accommodation




Cazare Romania > Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Siret


 
 

Cazare Siret

Oferte Siret 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Siret, Str. Alexandru cel Bun, nr. 150

Frontier Hotel este amplasat strategic, la 500 metri de frontiera dintre Ucraina si Romania si este locatia ideala pentru persoanele ce tranziteaza Romania prin vama cu Ucraina. Hotelul este solutia perfecta si pentru cei care doresc sa viziteze si sa se bucure de locurile turistice din Bucovina de Nord, sa cunoasca cultura romaneasca a locului....

Informatii
 
     
 
 

Orasul Siret este un mic orasel situat aproximativ la jumatatea distantei dintre Suceava si Cernauti, pe partea dreapta a raului Siret, si de pe urma caruia localitatea isi trage numele. Amplasat in apropierea granitei cu Ucraina, Siretul este un centru urban, de interes local, cu 9371 mii de locuitori.

Cercetarile arheologice si, monezile romane descoperite in zona au permis cercetatorilor sa afirme ca aceste meleaguri au fost locuite inca din timpul ocuparii Daciei de catre romani si chiar anterior acestei perioade.

In parte de rasarit a orasului Siret, pe dealul Sasca situat peste raul Negostina, se inalta o cetate, construita se pare de Voievodul Sas, si a carei asezare seamana foarte bine cu cea a cetatii de scaun de la Suceava. In partea orasului denumita Sasca s-au ridicat primele constructii de tip gotic din Moldova, pe langa o multime de alte monumente de arhitectura religioasa.

Cu certitudine localitatea Siret era, pe la inceputul secolului al XIV –lea, un important targ pe drumul ce unea Liovul de cetatile de la Marea Neagra. Siretul a cunoscut inflorirea maxima in perioada in care a fost resedinta voievodala, in timpul domniei lui Sas Voda, Latcu Voda si mai ales a lui Petru I Musat, devenind totodata un centru important al vietii economice, politice, administrative si culturale din Moldova. Mutarea capitalei la Suceava a determinat insa decaderea targului Siret.

Din aceste vremuri indepartate ale targului ne-au ramas pre putine vestigii. Mai tarziu, Siretul a devenit un orasel de provincie, iar in secolul al XIX-lea, ca atatea altele, a fost sistematizat. Oraselul Siret mai pastreaza si alte urme interesante: cele doua cimitire evreiesti.

Pietrele de mormant, repartizate intre cele doua cimitire - unul cel vechi situat pe o dalma conica, inconjurata de zid inalt de piatra, astazi naruit pe alocurea, la iesirea din oras catre Gramesti, celalalt, cel nou si inca in functie, situat pe o terasa inalta in fata dealului pe care se inalta Sfanta Treime.

Dincolo de viata lui provinciala, de orasel de margine de tara, Siretul se dezvaluie astfel ca unul dintre cele mai inteesante si mai originale depozite de vestigii, in aceasta bogata trezorerie a istoriei noastre care este Bucovina.