Cazare Frasin | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Frasin | Oferte cazare Frasin | Accommdation Frasin

Cazare Frasin | Vile Pensiuni Hoteluri Frasin | Obiective turistice Frasin | Frasin Accommodation
Cazare Romania > Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Frasin


 
 

Cazare Frasin

Oferte Frasin 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Frasin, Str. Obreja, Nr. 290

Pensiunea Daiana - Frasin Bucovina este situata in inima Bucovinei la Frasin, la 43 de km de municipiul Suceava, pe traseul Dn17 Suceava - Gura Humorului - Frasin, intr-un loc pitoresc. Pensiunea Daiana reprezinta excelenta si rafinamentul amenajarilor interioare dar si al dotarilor ce au ca scop confortul si placerea oaspetilor. Pensiunea...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Frasin, Str. Bucovina, nr. 77

Pensiunea Floare de Bucovina este situat a în Frasin și oferă Wi-Fi gratuit . Camerele sunt dotate cu TV prin satelit și o zonă de relaxare . La Pensiunea Floare de Bucovina , o grădină cu o terasă și facilități de grătar , precum...

Informatii
1.8 Nota

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Frasin, Str. Obreja, nr. 863

Pensiunea turistica Inima Bucovinei este situata intr-un cadru mirific, langa liziera padurii, pe un teren de 22.000 mp, la dispozitia turistilor. Este o constructie unde modernul se imbina perfect cu rusticul. Atmosfera calda face ca fiecare clipa petrecuta in Inima Bucovinei sa fie una de neuitat. Fauna si flora bogata din imprejurimi ofera...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Frasin, Str. Principala, nr. 4

Pensiunea Voichița are un restaurant care oferă preparate tradiționale din Bucovina. Oaspeții beneficiază de acces Wi-Fi gratuit. Camerele au TV, zonă de relaxare și balcon. De asemenea, există și un loc de luat masa. Băile private includ duș, articole de toaletă gratuite și...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Frasin, Str. Principala Bucsoaia nr.144

Pensiunea Sticletii Bucovinei este situata în Frasin si are propria ferma, unde oaspetii pot vedea modul în care sunt preparate specialitatile locale. Restaurantul serveste preparate cu specific ciobanesc si mâncaruri traditionale din Bucovina. Toate camerele au balcon, TV prin cablu si acces Wi-Fi gratuit si ofera baie privata.

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Frasin, Str. Obreja nr. 887

Situata în regiunea Frasin Suceava , la 38,6 km de Vatra Dornei , Pensiunea Esche dispune de o terasă cu grătar . Oaspeții se pot bucura de restaurantul din incintă . Wi-Fi gratuit este inclus și o parcare privată gratuită este disponibilă la...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Frasin, Str. Calea Bucovinei, nr. 16

Pentru un scurt sejur sau o vacanta indelungata, Pensiunea Sweet Home Bucovina este locul ideal in care impreuna cu familia, grupul de prieteni, colegi sau colaboratori, va puteti odihni, distra sau va puteti incarca bateriile. In interes de serviciu sau personal, aici dispuneti de tot confortul si toate utilitatile necesare pentru petrecerea...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Frasin, Frasin-Vama, jud. Suceava

Pensiunea Casa Alba pune la dispozitia turistilor 32 de spatii de cazare (64 locuri de cazare), concepute cu rafinament, bun gust, confort si ospitalitate, sa va surprinda in modul cel mai placut de fiecare data: • 5 camere duble (cu pat dublu) • 10 camere duble (cu doua paturi) • 9 camere duble deLuxe (cu pat dublu si canapea...

Informatii
8.8 Nota
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Frasin

Nota 5.3 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Frasin

 
     
 
 
 
     
 
 

Comuna Frasin este atestata documentar pentru prima data in anul 1850. Daca in anul 1785 Frasinul era pomenit ca un catun, apartinand administrativ de satul Stulpicani si avand o populatie preponderant romaneasca, dupa anul 1800 este consemnat ca o asezare dezvoltata, reprezentand o unitate administrativ-teritoriala de sine statatoare.

Populatia s-a diversificat si a crescut numeric prin colonizarea in zona a primilor mineri si meseriasi germani, adusi de administratia austriaca din Ungaria si Ucraina. Mai tarziu, patronii germani au adus ucrainieni, pentru lucrul la padure, dar mai ales ca muncitori pentru amenajarea drumului Frasin-Valea Suhei (spre Ostra) si la exploatarile miniere de pe Valea Suhei.

In anul 1816, la Frasin, patronul german Anton Mauz construieste o fabrica de potasiu. Pentru minerii germani adusi in aceasta localitate, arendeaza de la fondul bisericesc paduri si pasuni, atat la Frasin, cat si la Bucsoaia, Doroteia si Plutonita, in scopul statornicirii acestora.

Comuna Frasin s-a dezvoltat intr-un loc propice circulatiei marfurilor, pe drumul comercial multisecular, ce lega Moldova de Bistrita ardeleana.

Traditiile si obiceiurile populare, atat de prezente altadata in viata comunitatii, au fost in ultima perioada de timp neglijate: torsul, tesutul, confectionarea costumelor populare au fost inlocuite cu alte activitati mai moderne si mai profitabile.

Teritoriul comunei Frasin este amplasat la confluenta raului Suha cu raul Moldova, aflandu-se la o distanta de 6 km de orasul Gura Humorului. Comuna Frasin este inconjurata de Obcinele Bucovinei (Obcina Mare la nord, Obcina Voronetiana la est, Obcina Stanisoarei la vest).

Suprafata comunei Frasin este de 8.731 ha, iar populatia comunei este de 6.750 persoane. Comuna are in componenta 4 sate: Frasin, Bucsoaia, Doroteia si Plutonita.

Economia locala este reprezentata de multiplele activitati ce se desfasoara in teritoriu si anume: exploatarea si prelucrarea lemnului, exploatarea si valorificarea produselor de balastiera, exploatarea produselor de sonda, cresterea animalelor, turismul.

Agricultura este reperzentata prin existenta unei suprafete agricole de 3.060 ha, din care: suprafata arabila 560 ha, pasuni 1.285 ha, fanete 1.210 ha, livezi 5 ha. Padurile si terenurile cu vegetatie forestiera ocupa o suprafata de 5.351 ha Efectivele de animale existente in comuna sunt reprezentate din: 2.081 capete bovine, 1.230 capete porcine, 8.935 capete ovine si peste 8.800 pasari.

Reteaua de invatamant cuprinde 10 unitati, din care 6 gradinite, 4 scoli; populatia scolara este formata din 803 prescolari si elevi, iar personalul didactic din 59 de persoane. In comuna exista un camin cultural si o biblioteca.

Asigurarea serviciilor de sanatate se realizeaza prin intermediul unui dispensar uman, deservit de 5 medici si 20 cadre medii sanitare, precum si de o farmacie.

Piata fortei de munca cuprinde: populatia ocupata in numar de 2.674 de locuitori si somerii, in numar de 710. Rata somajului este de aproximativ 17,4%, la data efectuarii acestui studiu.

Resursele localitatii Frasin sunt argumentate pentru efectuarea unor investitii profitabile in aceasta zona: lemn, produse de balastiera (nisipuri, pietrisuri), produse de sonda (gaze naturale, gazoline), potential uman calificat si in cautarea unui loc de munca, potential turistic si agroturistic.

Lucrari de investitii pot fi efectuate pentru: extinderea retelei de distribuire a gazului metan in Frasin si Doroteia, imbunatatirea si extinderea retelei de apa-canal in Frasin si Bucsoaia, construirea unor minihoteluri sau pensiuni agroturistice.

Toate acestea ar contribui si la dezvoltarea ofertei de locuri de munca in domeniul prestrarii de servicii in zona, cum ar fi: transport public, taximetrie, servicii sociale, servicii turistice. Acestea ar absorbi o importanta parte a fortei de munca disponibila.