Judetul Covasna | Harta Judetul Covasna | Oferte Cazare in judetul Covasna

Judetul Covasna | Harta judetului Covasna | Obiective turistice Covasna | Orase importante judetul Covasna
 

Cazare Romania > Judetul Covasna

 
 

Judetul Covasna

Judetul Covasna | Harta Judetul Covasna | Oferte Cazare in judetul Covasna
 
     

 
 

Prezentare Judetul Covasna | Informatii Judetul Covasna Prezentare judetul Covasna

Judetul Covasna este situat la rascrucea drumurilor care face legatura intre est si vest, pe teritoriul acestuia atestandu-se pe langa prezenta dacilor si prezenta unor triburi migratoare, dintre care: celti, slavi, maghiari, pecinegi, care s-au stabilit aici o data cu retragerea legiunilor romane.

Judetul Covasna este numit si Trei Scaune, fiind locuit cu precadere de maghiari, in jur de 75 % si romani care sunt in jur de 24%.
Stramosii maghiarilor au venit in zona in secolele XII-XIII d.Hr. Populatia autohtona era deja crestinata si avea o organizare teritoriala si administrativa bine structurata - divizata pe scaune - care avea ca obligatie principala de a apara trecatorile din Muntii Carpati. De-a lungul secolelor, locuitorii judetului Covasna au dus lupte sangeroase pentru a-si apara drepturile si libertatile obtinute de inaintasii lor. Revolutia de la 1848-1849 a scris pagini glorioase in cartea istoriei acestui judet.

La Targu-Secuiesc, in 1572, s-a infiintat breasla peilarilor, in 1638, Breasla cizmarilor si in 1649, breasla olarilor. Activitatile industriale propriu-zise au inceput cu darea in exploatare a minelor de carbune, in 1872 si a industriei textile si a tutunului, inaugurate la sfarsitul secolului al XIX-lea. Punerea in exploatare a liniei ferate dintre Brasov si Targu-Secuiesc, in 1891, si cea catre Miercurea Ciuc in 1897, a jucat un rol important in dezvoltarea industriala a zonei.

Harta Judetul Covasna | Harta Judetul Covasna Harta judetul Covasna

Harta Judetul Covasna


Judetul Covasna | Orase judetul Covasna Orase importante in judetul Covasna
Judetul Covasna | Judete Romania Alte localitati
Cazare Sfantu Gheorghe
Cazare Balvanyos
Cazare Targu Secuiesc
Cazare Intorsura Buzaului
Cazare Baraolt
Cazare Covasna
Cazare Reci
Cazare Biborteni
Cazare Malnas Bai

Cazare Valcele
Cazare Ozun
Cazare Moacsa

Judetul Covasna | Descriere Geografica Covasna Judetul Covasna - Descriere Geografica

Judetul Covasna se gasete in centrul Romaniei, la curbura Carpatilor, si are ca vecini judetele Brasov, Buzau, Vrancea, Bacau si Harghita.

Judetul Covasna se intinde pe 3710 kmp ocupand 1,6% din suprafata totala a Romaniei, fiind unul dintre cele mai mici judete din Romania si are o populatie de 231.904 locuitori reprezentand circa 1% din populatia totala a Romaniei.

Resedinta administrativa a judetului este orasul Sfantu-Gheorghe, situat pe malul drept al Oltului, cu o populatie de 68.395 locuitori. Orasul este situat la 30 km de Brasov, cel mai industrializat oras din Romania si la 200 km de capitala Romaniei, de care este legat prin cale ferata si drum national.
Aproximativ 53% din populatia judetului locuieste in zona urbana in cele 5 orase si 47% in zona rurala, in cele 33 comune si 122 sate.

Solul si subsolul judetului Covasna sunt foarte bogate in izvoare cu ape minerale din care o mica parte sunt exploatate - Biborteni, Malnas, Bodoc, Valcele, Covasna, Poiana. De asemenea zacamanatul de lignit de la Baraolt este exploatat si 47% din suprafata judetului este acoperita de paduri de foioase si rasinoase, ceea ce a dus la un potential turistic mare si la dezvoltarea industriei lemnului.

Judetul Covasna | Informatii turistice Covasna Judetul Covasna - Informatii Turistice

Judetul Covasna este pamantul apelor minerale si al statiunilor balneo-climaterice, amplasat pe cursul mijlociul al raului Olt, in Arcul Carpatilor. Avand o supratata de aproximativ 4000 kmp, inconjurat de munti acoperiti cu paduri de brad si fag, judetul Covasna are un climat ozonizat si ionizat. Relieful este alcatuit in principal din munti vulcanici de joasa altitudine, iar apele minerale si iezerele trebuie mentionate. Numai in jurul orasului Covasna se gasesc peste 1000 de izvoare cu ape minerale, unele avand un debit de 1000 l/ora. Bogate in acid carbonic, aceste ape sunt foarte diferite atat la gust cat si la efectele curative.

Aerul ionizat, apele carbogazoase, au determinat faima statiunilor din judetul Covasna, fiind considerate cele mai complexe statiuni din Europa. O serie de statiuni cu renume national se mai gasesc in judetul Covasna, dintre care: Balvanyos, Valcele, Doboseni Malnas Bai, Biborteni, Bodoc, Fila, Micfalau, Valea Zalanului. In aceste statiuni se trateaza boli dermatologice, reumatice, ortopedice, cardiologice, de nutritie, endocrine, genitale.

Judetul Covasna este supranumit judetul bisericilor fortificate, portilor si stalpilor din lemn sculptate. Toate acestea se pot vedea in orase ca Intorsura Buzaului, Baraolt, Targu Secuiesc, Covasna, Sfantul Gheorghe, dar si in sate precum: Filia, Ilieni, Lemnia, Ozun, Recim, Zabala, Araci, Arcus, Batani Mari, Olteni, Sanzieni, Valea Crisului, Aita Mare.

Un loc pitoresc sunt Cheile Varghis, pe Valea Varghis, din Muntii Harghita. Raul a taiat in stanca o trecere stramta, lunga de 3 km de o frumusete naturala si salbaticie impresionanta, si care are peste 60 de pesteri. Cea mai mare pestera este pestera Meresti si este cea mai lunga pestera din Carpatii Orientali.

Fauna este foarte bogata, in special in zona Bretcu, cat si in alte zone impadurite ale judetului, iar vanatoarea de ursi si cerbi carpatini este un sport practicat in aceasta zona. Pentru pescuit exista numeroase locuri: Reci, Lacul Negru si multe alte parauri cu ape cristaline. Mlastina de la Ozun si padurea de mesteacan de la Reci, diversifica flora astfel ca, pana in luna septembrie, mirosul florilor se amesteca cu cel al brazilor pe toate pasunile alpine.

Judetul Covasna | Galerie foto Covasna Galerie foto judetul Covasna

Poze Sf Gheorghe
Poze Sfantu Gheorghe

Poze Balvanyos
Ruinele Cetatii Balvanyos | Galerie Foto Balvanyos

Poze Targu Secuiesc
Orasul Targu Secuiesc | Galerie Foto Targu Secuiesc

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Covasna link-uri utile | Informatii utile Judetul Covasna