Cazare Valcele | Oferte cazare Valcele | Hoteluri Pensiuni Vile Valcele | Accommodation Valcele

Cazare in Valcele | Oferte Cazare Hoteluri Vile Pensiuni Valcele | Fotografii imagini Valcele
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Covasna > Cazare Valcele


 
 

Cazare Valcele

Oferte Valcele 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Vezi pe Harta

Cazare Valcele, Str. Marasesti, nr. 37

Pensiunea SilvAnka este situata in Valcele , Judetul Covasna , la 25 km de Brasov , 12 km de Sfantu-Gheorghe si 19 Km de Sugas Bai , care ofera unitati de cazare dotate cu bun gust si creativitate, cu o gradina spatioasa, foisor, Wifi si parcare gratuita. Unitatea detine 8 camere standard cu baie proprie, o bucatarie super dotata si un living...

Informatii
 
     
 
 

Comuna Valcele se afla situata in partea sud-vestica a judetului, fiind strabatuta de drumul judetean DJ 103, care este modernizat, in stare de fuctionare relativ buna, constituind principala cale de legatura ci zonele invecinate.

Teritoriul comunei Valcele se intinde deasupra zonei marginale nord-estice a muntilor Baraolt, altitudinea fiind de 700-900 m.
In partea de sud a comunei se afla raul Olt. Comuna Valcele este situata la o distanta de 17 km fata de resedinta de judet Sf. Gheorghe.

Datorita apelor tamaduitoare, asezarea era cunoscuta chiar de romani sub numele Castrum agua vivarum. Inca din secolul al XVII-lea, in jurul izvoarelor de apa minerala au inceput sa se edifice adaposturi de lemn si scanduri. Cu trecerea timpului renumele apelor minerale din Valcele a devenit din ce in ce mai cunoscut.

Un aport deosebit la acest lucru l-a avut contele Nemes, care in anul 1770 a ridicat o constructie moderna in stil elvetian, avand doua nivele, cu destinatie de cazare si un restaurant. Acest edificiu a atras nobilimea din zona, fapt ce a condus la cresterea resurselor financiare si implicit la amenajarea statiunii.

Din statisticile vremii rezulta ca in perioada 1865-1874, media pacientilor a fost de 1477 persoane, iar intre anii 1930-1938 a depasit 2500 pacienti pe sezon. Statiunea Valcele s-a dezvoltat puternic in perioada cuprinsa intre primele decenii ale secolului trecut si pana la primul razboi mondial. In aceasta perioada s-au dat in functiune Baile clocotitoare (baile reci), precum si baile calde.

La inceputul sec.XX se descopera noi surse de apa minerala, fapt ce conduce la ridicarea unui sanatoriu balnear, dotat cu echipamente moderne de hidroterapie. Cu numai cateva decenii in urma, localitatea Valcele era o statiune balneara cu mare renume atat in tara cat si peste hotare.