Judetul Satu Mare | Harta Judetul Satu Mare | Oferte Cazare in Judetul Bacau

Judetul Satu Mare | Harta judetului Satu Mare | Obiective turistice Satu Mare | Orase importante judetul Satu Mare
 

Cazare Romania > Judetul Satu Mare

 
 

Judetul Satu Mare

Judetul Satu Mare | Harta Judetul Satu Mare | Oferte Cazare in Judetul Bacau
 
     

 
 

Judetul  Satu Mare Prezentare judetul Satu Mare

Judetul Satu Mare este amplasat in partea de nord-vest a Romaniei, avand o suprafata totala de 4.418 km patrati. Resedinta administrativa a judetului este municipiul Satu Mare cu 132.000 de locuitori.

Judetul Satu Mare este una din portile importamete ale ERomaniei avand granite cu Ungaria si Ucraina. Clima judetului Satu Mare este temperat continentala, campiile ocupand 63% din suprafata totala, cea mai inalta altitudine fiind de 126 m. Reteaua hidrografica a judetului Satu Mare include raurile Somes, Tur si Crasna.

Orasele importante din judetul Satu Mare sunt Satu Mare, Carei, Negresti Oas si Tasnad. Populatia totala a judetului este de 397.000 din care 46% este reprezintata populatia urbana. Nationalitatea majoritara in judetul Satu Mare este romana cu 59% urmata de unguri 35%, germani 3%, alte nationalitati 3%, iar dupa religie 45% ortodoxi, 23% romano-catolici, 10% greco-catolici, 21% reformati.

Judetul Satu Mare | Judete Romania Harta judetul Satu Mare

Harta Judetul Satu Mare
Judetul  Satu  Mare | Judete Romania Orase si zone importante
Judetul Satu Mare | Orase Judetul  Satu Mare Alte localitati

Cazare Satu Mare
Cazare Carei
Cazare Tasnad

Cazare Negresti Oas
Cazare Ardud
Cazare LivadaJudetul Satu Mare | Istoric Satu Mare Judetul Satu Mare - Istoric

Judetul Satu Mare, strabatut de vechiul rau Samus si locuit din timpuri imemoriabile de geto-daci, a fost leaganul culturii si civilizatiei romanesti. Sapaturile arheologice din Tara Oasului, de la Ardud, Mediesu-Aurit, Homorod si Sanislau au scos la lumina relicve atestand viata umana in aceasta regiune incepand din Paleolitic.

Un punct de reper al istoriei acestei regiuni este reprezentat de daci, care au trait aici aproape 1000 ani creand o remarcabila civilizatie a carui model, este asezarea Mediesu-Aurit unde se gasesc ramasitele a 13 cuptoare de olarit care au fost scoase la lumina, reprezentand cel mai mare tezaur arheologic de acest fel din tara.

La sfarsitul secolului al IX-lea si inceputul secolului al X-lea, regiunea a facut parte din Voievodatul lui Menumorut care a avut cetatea de scaun la Satu Mare (Castrum Zotmar), cucerita de unguri dupa lupte crancene care au durat trei zile.

Situandu-se la intersectia unor importante drumuri comerciale si avand bogate resurse naturale, atestat in scrierile istorice din anul 1181, judetul Satu Mare, a avut o istorie tumultoasa.

Judetul  Satu Mare | Obiective turistice Satu Mare Judetul Satu Mare - Obiective turistice in Satu Mare

Judetul Satu Mare ofera pasionatilor de istorie mai multe locatii ce pot fi vizitate printre care se numara si localitatea Ardud, unde se afla ruinele cetatii apartinand voievodului roman Bartolomeu Dragfi, ruda lui Stefan cel Mare.

La Acas isi asteapta vizitatorii strandul cu apa termala, biserica reformata (monument din secolul al XIII-lea), precum si padurile populate de lupi, iepuri, mistreti, caprioare.

Alte repere pentru amatorii de turism: Muzeul din Tasnad, Muzeul Svabesc din Petresti, Muzeul Maghiar din Bogdand, Muzeul Motilor din Scarisoara, Biserica din lemn de la Soconzel, rezervatia dacilor liberi de la Mediesu Aurit, rezervatia arheologica Bobold-Carei.

Judetul Satu Mare | Judete Romania Judetul Satu Mare - Turism


Judetului Satu Mare se remarca prin traditiile pastrate cu toate micile amanunte. In zilele de sarbatoare, oamenii isi pun frumoase costume populare si se aduna la hora, in Negresti-Oas. Orasul, este rasfirat pe 77 de coline si este imprejmuit de munti impaduriti in care traiesc caprioare, cerbi, ursi, mistreti. Ridicat la rang de municipiu in deceniul trecut.

Carei este si el un punct turistic demn de luare aminte. Cunoscut inca din 1320, sub denumirea de Villa Karul, orasul de mandreste cu splendidul castel Karoly (astazi muzeu), construit in anul 1794 in parcul orasului si foarte bine conservat.

Tot aici se afla Monumentul Ostasului Roman, opera a marelui sculptor Vida Geza, nascut pe aceste meleaguri. Se mai pastreaza, spre incantarea turistilor, vechi case medievale, sedii ale breslelor mestesugaresti, ateliere de ceramica si artizanat.

Poze Judetul Satu Mare Galerie foto judetul Satu Mare

Poze Satu Mare
Orasul Satu Mare | Galerie Foto Satu Mare

Poze Carei
Parcul Carei | Galerie Foto Carei

Poze Tasnad
Imagini Tasnad | Galerie Foto Tasnad

Poze Negresti Oas
Biserica Negresti Oas | Galerie Foto Negresti Oas

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Satu Mare link-uri utile | Informatii utile Judetul Satu Mare